Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Het begint met een drukkend gevoel achter in de rug meestal aan 1 kant ter hoogte van het midden van je rug en gaat over op pijn en trekt dan door naar de borstkas,net of er een soort band wordt samengetrokken wat heel erg pijnlijk is.
  Meestal moet ik dan rechtop slapen met 4 kussens.
  Vaak moet ik er ook bij braken.
  Dit houdt een paar uur aan en komt meestal s nachts waardoor je nachtrust verstoort is.
  Ik voel dit meestal wel aankomen.
  Wie kent dit en wat kan je er aan doen?

  Reactie
  #2

  Wat zegt de dokter ervan ?

  Reactie
  #3

  Volgens de dokter is het een verkramping van de rugspier maar mij lijkt dat de spier van boven naar beneden loopt en niet rond,paracetamol helpt niet tegen de pijn.

  Reactie
  #4

  Ik herken dit wel degelijk. Ik heb er sinds begin januari last van. Eind december was ik op mijn werk door mijn rug gegaan.Spit, maar dit was na een dikke week over. Toen begon het, na 2 nachten. Een drukkend gevoel aan 1 kant van de rug, meestal links, dat halverwege de rug is en langzaam als een band naar voren trekt. Je ziet mijn bovenste buikspieren dan ook trekken en ik kan dan niet meer ontspannen. Het enigste wat nog overblijft is rechtop zitten of een beetje lopen. Het begint vaak na 5 à 6 uur slapen, houdt een aantal uur aan en tegen die tijd dat het redelijk onspannen is, gaat de wekker. Ik word er gek van , elke nacht weer. Sindsdien zijn mijn darmen en maag van streek. Als je in mijn maagkuil drukt, doet het gewoon zeer. Mijn huisarts denkt dat het aan mijn maag en/of darmen ligt, maar ik denk dat het vanuit mijn rug komt, omdat het daar ook eerst begint. Ondertussen een echo gehad van al mijn organen, uitkomst: Prima , alles in orde. Bloedonderzoek wees ook niets uit, ja dat ik in blakende gezondheid leef. Nou zo voel ik me anders niet, na al die gebroken nachten. Paracetamol helpt voor geen meter, het verkrampt gewoon. Ik ben benieuwd of jij al iets wijzer bent.
  Groetjes

  Reactie
  #5

  Zoek een goed osteopaat, die is gespecialiseerd in kennis van de rug.

  Reactie
  #6

  Ik ben nog steeds niets wijzer,het komt en het gaat,weet wel als je het hebt het verdomde pijn doet en je echt breekt als je maar een halve nacht gehad hebt,heb het gelukkig niet altijd maar het is om gek van te worden.
  Het enige medicijn wat een klein beetje helpt is Naproxen maar daar moet je mee oppassen als je medicijnen voor hoge bloeddruk hebt.
  Maar ik ben blij dat ik toch niet de enige ben die dit heeft.

  Reactie
  #7

  Ik ben sinds 3 weken bij een acupunturist. Baadt het niet schaadt het niet. Mijn maag en darmen zijn nu weer in normale doen en ik hou het weer wat langer vol dan die 4 à 5 uur in bed. Maar ik blijf erbij dat het vanuit mijn rug komt. Het gaat elke week een stuk beter en ik voel me ook een stuk beter als een paar weken terug.
  Naproxen kan ik niet slikken ivm maagproblemen die ik daar weer van krijg.
  Aanstaande week gaat die acupuncturist zich op mijn rug richten, dus ik ben benieuwd wat daar uit rolt. Ook deze week een nieuw matras bestelt, een beetje stevige, deze waar ik nu op lig is ook alweer 8 jr oud, dus wel aan vervanging toe. Voor de rest ga ik trouw 1 x in de week naar de sportschool ( fittnes) en probeer mijn rug en buik spieren wat te versterken. Ik dacht dat ik er wel van alles aan doe om het weer een beetje beter te krijgen. Veel sterkte

  Reactie
  #8

  het pijnpunt voor de galblaas zit onder je schouderblad, het lijkt wel of je galaanvallen hebt die trekken ook een band , misselijk en braken maken dat beeld compleet, maar dat hoeft niet perse aanwezig te zijn. vraag om een bovenbuikecho, dit is niet belastend en dan kunnen ze zien of je galstenen hebt. Sterkte en succes!

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Ik heb een echo gemaakt in maart, alles was oké. Geen afwijkingen te zien. Het is wel vreemd dat die aanvallen dan alleen 'snachts zijn, na ongeveer 5 uur liggen. Maar op dit moment heb ik er veel minder last van, sinds ik dus naar die accupuncturist ga. Ik heb nu in totaal 4 behandelingen gehad, waarvan de eerste 2 op mijn buik gericht waren en de andere 2 op mijn rug. Ik ben op dit moment pijnvrij, kan zowaar 7 uur achter elkaar slapen, niet langer. Heel langzaam begint het dan, tenzij ik opsta en mijn dingen ga doen.
  Deze week voorlopig de laatste behandeling gehad.
  Halfweg mei heb ik nog een afspraak bij de MLD arts staan, daar ga ik dan gewoon naar toe, want het moet toch ergens vandaan komen. Als daar pathologisch alles is uitgesloten, dan kan het daar dus niet aan liggen. Dan hou ik dus alleen mijn rug over.Wat ik zeg, het is nu wel toe doen, ik haal al aardig wat slaap in. Het nachtbraken is bijna over, hehehe.

  Reactie
  #10

  Kan het geen gordelroos zijn ? Ik heb nl ook vreselijk jeuk gehad begin januari. Ook waren er wat blaasjes te zien, op de dezelfde hoogte als dat de pijn zich voordeed. Niet dat heel veel blaasjes waren, maar ze waren er wel. Misschien dat iemand dit herkent??

  Reactie
  #11

  Hallo,

  Dit is de derde nacht dat ik er uit bed moet omdat ik van de pijn niet meer kan slapen. Het betreft exact dezelfde omschrijving dan welke ik lees. Vorige week dinsdagavond was ik jarig en we (ik) hebben misschien te lang buiten gezeten omdat het eigenlijk sterk afkoelde buiten. De volgende middag heb ik zware stenen lopen sjouwen ivm een tuinterras. 's avonds begon de ellende, ik had ontzettende last van mijn rug en transpireerde heel erg. Daarnaast had ik heel erg last van hoofd,- en spierpijn, met name in de rug. Het ging dus om een soort griepvirus, alle medicijnen geprobeerd: paracetamol, ibrupufen maar ook napronex. Toen uiteindelijk geen van de medicijnen een positief resultaat opleverde heb ik een afspraak met de huisarts gemaakt. Deze heeft me nu spierverslappers voorgeschreven. Desondanks lijkt het tussen mijn longen te branden of zoiets, deze verschijnselen zeer heel pijnlijk en ik moet dan ook uit bed. Dit krijg ik dus na een uur of 5 slapen. Ik ben ten einde raad want ook ik heb (vooralsnog) geen definitieve oplossing. En dat terwijl we volgende midweekje nog een weekje op vakantie willen. blijf ik 's nachts (na een uur of 5, te hebben geslapen. Ik heb in ieder geval een begin omdat de klachten zoals hier bescheven identiek zijn.

  Reactie
Reageer op: pijnlijk
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief