gescheurd kraakbeen of gescheurde meniscus

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Kan het kwaad als je met een scheur in je kraakbeen of meniscus door blijft lopen?

  groetjes.

  Reactie
  #2

  Kan het kwaad als je met een scheur in je kraakbeen of meniscus door blijft lopen?

  groetjes.

  Antw: ja, het kan kwaad. Je blijft pijn houden, via een kijkoperatie kan het eenvoudig verholpen worden. Je loopt dezelfde dag weer [met krukken] thuis, en na een paar weken huppel je weer!
  Sterkte.

  Reactie
  #3

  he vivian,

  ik heb ook iets aan mijn meniscus, dokter kan nog niet precies zeggen wat. sta nu op de wachtlijst (4 weken!!!) voor een onderzoek in het ziekenhuis. ik heb heel erge pijn, werk in een magazijn. ben nu gestopt met werken omdat ik het gewoon niet aankan. hoe zit dat bij jou precies? zou ik graag willen weten. aan de ene kant vind ik me mietjes maar aan de andere kant: mijn knie moet nog een heel leven mee! ben nog maar 21.
  groetjes Jojanneke
  ps als ik jou was zou ik het ook rustig aan doen en je zelf laten onderzoeken.
  sterkte

  Reactie
  #4

  hallo 7mnd geleden heb ik te lang in de kleermakerszit gezeten.
  opeens voelde er iets niet goed,ik ben er moeizaam uitgekomen want ik was ook helemmal stijfgezeten.
  Zelf vermoed ik een verekking van de kniebanden
  Ik heb al 14 keer fysio gehad maar dit helpt ook niet.
  En volgens de dokter is het normaal dat dat zo lng duurt.
  Het meeste pijn doet rkken,kuit tegen hamstring,au!
  Is dit normaal dat het zo lang duurt of toch maar aandringen op een mri.

  Reactie
  #5

  Hallo,

  mijn knie is op 21 juni ernstig verstuikt/verdraaid. Het is waarschijnlijk de voorste kruisband. Ik droeg Crocs, en dit gaf geen steun , en plotseling , gewoon tijdens het lopen gebeurde het. Maandenlang ben ik er al mee bezig. Ik gebruik krukken, maar binnenshuis kan ik wel een beetje zonder krukken lopen. Als ik oefeningen heb gedaan ( vanuit zittende houding het been gestrekt opheffen , met en zonder gewichtjes aan het been ) dan wordt de knie iets soepeler, maar al heel gauw verstijft het weer en komt de pijn weer. Het been is dunner als het andere been. Fietsen gaat goed. Een knie duurt heel lang, heeft de fysiotherapeut gezegd. Ga er niet zomaar lange stukken op lopen. Je moet geduld hebben. Masseer het been een paar keer per dag en doe die oefening. Niet vanaf een tafel het been opheffen!!! Dat is funest.

  Reactie
  #6

  Je hebt gelijk, het vergt veel geduld om je knie de tijd te geven om het goed te laten genezen. Je mag ook niet te zwaar belasten.
  Heb je ondersteunende oefeningen van de fysiotherapeut?

  Reactie
  #7

  Het kan kwaad, en ik hoop voor je dat je er niet als te veel problemen mee krijgt.
  Ik kom net terug van een MRI scan, en heb toen te horen gekregen dat de voorkant van mijn buitenmeniscus is gescheurd. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen hoor!? Ik ben nog maar 13 en nu mag ik al niets meer. Ik turn op hoog nieveau, ik doe aan ballet en aan tennis, en nu moet ik thuis blijven zitten en binnekort beslissen of het verstandig is een operatie te ondergaan. Hoe moet ik dàt nou doen? Ik ben nog maar 13 hoe kan ik beslissen of het gezond is om nu al geopereerd te worden!

  Reactie
  #8

  hoi

  Ik heb ook al een tijdje last van me knie.
  Hoe kan je weten of er een scheurtje in je meniscus zit ?

  Gr.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Dat kan op meerdere manieren, afhankelijk van de uitgebreidheid en de locatie en de ervaring van de onderzoeker.

  Ten eerste doet het pijn, na een acute scheur. En een gescheurde meniscus doet meer pijn als je het been strekt dan wanneer het wordt gebogen. Tijdens het strekken en buigen kun je vaak een 'klik' horen van de meniscus rest die op de goede plek schiet en weer terug.

  Tenslotte kan er aanvullend beeldvormend onderzoek worden gedaan, of een kijkoperatie om de toestand van de knie van binnen te beoordelen. Eventuele afwijkingen waorden dan meestal direct behandeld.

  Reactie
  #10

  kijkoperatie knie
  http://www.dokter.nl/forum/Operaties/172872-kijkoperatie-knie.html

  Knie problemen
  http://www.dokter.nl/forum/Spieren-pezen-botten-gewrichten/175431-Knie-problemen.html

  Reactie
  #11

  http://www.youtube.com/watch?v=HocWnJlhKT4

  Reactie
  #12

  Ik dacht dat ik mijn been verdraaid had tijdens een misstap op de trap en dat blijkt nu na nader onderzoek in het ziekenhuis niet het geval.... Mijn knie is na 2 en een halve week nog gezwollen en aankomende week mag ik onder het mes.... Gesceurde meniscus en daar hoef ik niet blij mee te zijn zei de orthopedisch chirurg....
  Het liefst ga ik morgen weer te werk maar het kan en mag voorlopig niet het heeft tijd nodig om te herstellen en die tijd moet ik wel nemen...Dat is vreselijk balen...
  Ik zie als een berg op tegen de operatie volgende week... Het gaat me ff te snel allemaal...Ik was en ben eigenwijs maar neem je tijd en zoek een goede arts...

  Gr. Karin

  Reactie
  #13

  Eenvoudige oefeningen voor klachten van de knie
  (bijv. bij knie slijtage of bij meniscus problemen)

  De oefeningen moeten enkele malen tot tien keer achter elkaar worden herhaald en minstens een tot driemaal per dag worden gedaan. Het is beter vaak en kort te oefenen dan lang en weinig. Begin met de oefeningen in liggende houding en ga als u merkt dat u meer kunt doen, verder met de oefeningen in zittende en staande houding.

  http://web.inter.nl.net/users/E.van.Kesteren/knie.htm

  Reactie
  #14

  natuurlijk moet je je laten behandelen
  je bent nog jong
  ik heb het zelf ook gehad kijkoperatie
  stuk van de meniscus weg laten halen en de knieschijf was ook beschadigd en die hebben ze weer keurig bij geschaafd maarja dat was slijtage

  gewoon doen dus

  sterkte ermee

  Reactie
  #15

  Ik zou de keuzen van wel of niet behandelen nemen in overleg met de orthopedisch chirurg. Meestal kan een licht beschadigde meniscus weinig kwaad, en pas als je er echt veel last van krijgt en als het bijvoorbeeld gaat ontsteken, dan zou ik eerder kiezen voor een behandeling. Anders kun je gewoon wel wat afwachten, en in ieder geval wel spieroefeningen gaan doen om de beschadigde knie te ondersteunen en te versterken met goed ontwikkelde spieren.

  Reactie
Reageer op: gescheurd kraakbeen of gescheurde meniscus
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief