slijmbeurs ontsteking in de heup

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

 • #1

  ik heb een slijmbeurs ontsteking in de heup en een spuit heeft nog geen week geholpen en nu krijg ik fysiotherapie omdat alle omliggende spieren en de onsteking erg veel pijn geven. Nu is mijn vraag, ik heb nu 15 maal therapie gehad, 3 maal per week en er gebeurd eigenlijk niets positiefs. hoe lang gaat dit duren, weet iemand dat en zijn er mensen die de zlfde ervaring hebben.

  Reactie
  #2

  Ik heb slecht nieuws voor je het gaat niet over.
  Ik heb ook een slijmbeurs ontsteking aan mijn rechte heup al 2 jaar, ben naar 3 verschillende fysiotherapeuten geweest 2x geprikt en zo veel diclofenac ingenomen dat ik de tel kwijt ben. niks help. Ik heb zelf dagen dat ik niet kan lopen maar helaas er is niks aan te doen en mijn huisarts vind ook nog dat ik me aanstel.

  Reactie
  #3

  Sorry, maar van een slijmbeursontsteking zal je denk ik altijd last van blijven houden. Ik zelf heb het al ruim 10 jaar in mijn heup en geen behandeling heeft geholpen. Op zich valt er prima mee te leven en te werken, ( ik zelf ben straatmaker) maar je zal wel op bepaalde bewegingen en zithoudingen moeten gaan letten maar dat gaat later automatisch. Succes en groetjes.

  Reactie
  #4

  Ik heb ook slijmbeursontsteking gehad in mijn bovenbeen. Was binnen no time over! Eerst pijnstillers gehad en ontstekingsremmers. Die hebben niet geholpen, dus naar de fysio. Nar drie keer was het over!
  Als het niet over gaat helpt het misschien om naar een orthopeed te gaan. Ze kunnen de slijmbeurs namelijk altijd weghalen zo is mij verteld.

  Reactie
  #5

  Ik heb al sinds vorig jaar november last van mijn heupen.
  ik dacht eerst dat het gewoon spierpijn was, maar na 4 weken ben ik toch maar naar de huisarts gegaan.
  Deze was in eerste instantie een beetje boos om mijn late beslissing de arts te raadplegen.
  Het bleek dus slijmbeursontsteking te zijn. En omdat de pijn in vrij korte tijd erg hevig werd, besloot de arts na het slikken van medicijnen, die niet aansloegen, om eerst een spuit in het rechter been te geven. Heeft ??n dag niet zeer gedaan en toen begon alles opnieuw, met nog heviger pijn. Toen was het linkerbeen aan de beurt. Ook precies 1 dag geen last van gehad en nu is de pijn in beide heupen zodanig erg dat ik er niet van kan slapen. (Ik probeer met een kussen tussen mijn knie?n, mijn benen op de zelfde hoogte te houden, maar dit werkt niet echt….)
  Omdat ik ook nogal zwakke knie?n heb, heeft mijn arts me aangeraden voorlopig niet te werken en zoveel mogelijk rust te houden, maar ik heb een dochtertje van 3 jaar en daar kan ik niet van verwachten dat ze hele dagen rustig blijft zitten. Bovendien woon ik in een appartementencomplex zonder lift, dus om alleen al bij mijn eigen voordeur te komen moet ik al 54 traptreden op, en in huis heb ik ook nog een trap (maisonnette-woning). Kortom ik ben min of meer ten einde raad en aangezien ik nu 32 jaar ben en erg weinig behoefte heb aan een rolstoel of rollator tegen de tijd dat ik 45 ben, zou ik graag willen weten wat ik nu verder kan doen om hier vanaf te komen, zonder de rest van mijn leven met chronische slijmbeursonsteking in mijn heupen te moeten “rondwaggelen”!
  Ik ben al behoorlijk gefrustreerd door mijn beperkte bewgingsruimte etc., dus zit niet echt op super-negatieve reacties te wachten…..
  Ik wil graag positieve reacties en vooruitzichten!!!!

  Reactie
  #6

  Hallo ga naar een natuurvoedingswinkel of drogist en haal daar bryonia. Neem dat een paar weken in, en kijk hoe het gaat.

  Reactie
  #7

  mijn slijmbeurs is verwijderdt en heb sindsdien weinig of geen last meer dit is in nov. 2001 gebeurd voor behandeling moet je naar de orthopead. groetjes anita

  Reactie
  #8

  ook ik heb slijmbeurs ontsteking,ook spuiten gehad die even hielpen,ook met fysio ging het niet over.ik probeer het niet te veel te balasten.met slapen is het ook een probleem,ik neem dan een spierverslapper.en probeer te ontspannen.met rust kom je ver.maar uit ervaring weet ik dat het steeds weer terug keert,helaas.

  Reactie
  #9

  Hoi

  Ik heb goed nieuws voor je!

  Ik verbaas me over het feit dat er zoveel van je lotgenoten al zo lang met deze klachten lopen, want dat is nergens voor nodig. 15 keer fysio is wel genoeg en zou op z’n minst een verbetering moeten brengen. Zoniet zou ik er mee stoppen of het ter sprake brengen bij jou hulpverlener. Vaak gaat het om een slijmbeurs aan de zijkant van je heup (bursa subtrochanterica. Mijn ervaring is, dat je eerst naar en oorzaak moet gaan kijken. Slijmbeursontstekingen onstaan niet voor niks. Vaak zit hier een mechanisch probleem achter. Als een gewrichtsverbinding niet goed beweegt zal de spier die hiermee te maken heeft harder moeten gaan trekken om in dit geval het been nog te kunnen bewegen. Deze spier raakt overbelast en reageert hierop met te veel aan spanning. Onder de pees hiervan ligt een slijmbeurs en bij aanhoudende verhoogde belasting op de beurs zal deze gaan irriteren.

  Ik zie vaak, dat het probleem in de bekkengewrichten of soms de heupgewrichten zit, maar gezien de anatomie moet ook de kniefunctie bekeken worden. Dan moet je opzoek naar de oorzaak van dit probleem. Dat ligt vaak in slaap- en sta houdingen (op 1 been).

  De behandeling kan dan bestaan uit mobilisatie van de geblokkeerde gewrichten, spanning verlaging van de betrokken spieren en vooral veel advies t.a.v. jou specifieke alledaagse gewoontes. Geen protocolletjes, maar jou 24 uur uitdiepen en samen met jou analyseren.
  Afhankelijk van de grootte van de ontsteking is het wel eens zinvol om een injectie te zetten, maar die zal inderdaad alleen maar nut hebben als de rest ook aangepakt wordt.

  Ik heb er totaal geen slechte ervaringen mee en heb ze allemaal nog kunnen behandelen met positief resultaat.

  Praat met je fysio of huisarts en laat je bekken eens serieus onderzoeken door bijv. een manueel therapeut of een chiropractor.

  Loop er niet mee rond.

  Blijf kritisch en an handelen.

  Herman

  Reactie
  #10

  Sinds anderhalf jaar werk ik met een helium softlaserpen om o.a. slijmbeursproblemen op te lossen. Tot op heden heb ik nog niemand behandeld met een slijmbeurs probleem aan de heup, maar al die andere slijmbeursproblemen losten in korte tijd op.
  groeten,
  Helma

  Reactie
  #11

  hoi ben vr van nu in 40.
  Begin 30 met slijmbeurs ontsteking in re schouder begonnen. injectie’s hielpen niet , fysio hielp niet, uit eindelijk geopereerd omdat verkalking was opgetreden. later hetzelfde in enkels en in li schouder. Sinds kort nu ook in heupen. ook weer met injectie’s begonnen, maar heb weinig hoop. bandenstelsen is overal te slap dat is dus mijn oorzaak helaas.
  Heb in de loop der tijd wel gemerkt dat het vaak langdurige kwesties zijn en injectie’s nauwelijks helpen.
  De beste remedie heb ook ik nog niet gevonden.
  s6 zou ik zeggen!

  Reactie
  #12

  Ik ben een jongen van 23 jaar en heb dus ook een slijmbeurs ontsteking in mijn rechterheup. Ik loop er nu 2 maanden mee en heb afgelopen vrijdag mijn 2de injectie gehad en sinds maandag werk ik niet meer. Ik heb dus nu ‘rust’.

  Omdat rust een vaag begrip is ging ik eigenlijk ff zoeken op internet. Mijn team moet vanavond softballen en ik wil mee om te kijken. Mijn vriendin zegt dat als ik mee wil ik maar een rolstoel moet regelen, ik vond dat onzin, na al jullie positieve berichten vraag ik me af of t niet beter is om echt thuis te zitten/liggen 2 weken en hopen er daadwerkelijk vanaf te komen.

  Ik zit nu 4 dagen thuis en ik word gek 2 weken haal ik nooit denk ik, maar misschien is een slijmbeurs ontsteking best wel serrieus als ik zie dat sommigen er al jaren mee lopen.

  Dus als iemand een tipje heb van wel of geen rolstoel of echt rust pakken nu t nog pril is graag. En verder allemaal (en ik met jullie) suc6

  Reactie
  #13

  hallo. ook ik heb een slijm beurs ontsteking in mijn linker schouder.met diclofinac,maag capsules,en pracetamol .helpt het weinig.en kan ik terug komen voor spuiten .
  ik vind dat moeilijk want de spuiten helpt niet veel (int verleden aan beiden schouders kalk weg gehaald)alvorens met spuiten geprobeerd om niet aan de schouders geholpen te hoeven worden.,daar naast vind ik dat je van die cortison overbeharing krijgt en wanneer je gevoelig voor t laatste bent,hoop je dat het een verdwijnt maar heb je er een probleem bij.maar lees net dat iedereen er niet gouw van af komt door welke middelen dan ook .maar wat dan ???heeft iemand nog een goede raad?

  Reactie
  #14

  kijk eens in je buurt naar een osteopaat

  diclofinac is slecht voor de maag, heb je nog geen klachten ?

  Reactie
  #15

  Hallo ik heb een slijmbeurs ontsteking in mijn schouder gehad, en bijna 3 jaar mee gelopen, ik ben daar 22 april aan geopereerd, en ik heb een kapsalon aan huis, en was binnen 3 weken weer aan het werk. en heb geen pijn meer.
  Na de operatie heb ik nog maar 3 dagen pijnstillers geslikt en ben er mee gestopt.
  Nu heb ik ook een slijmbeurs onsteking in mijn heup sinds 3 maanden, en heb vandaag mijn eerste spuit gehad, dus weer maar afwachten.

  Reactie
Reageer op: slijmbeurs ontsteking in de heup
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief