Soa, of eikel ontsteking

Online ZorgZus
 • #1

  Beste,

  Op 11 mei heb ik sex gehad met een andere man. Hierbij ben ik onbeschermd gepijpt geworden. Sinds dien ben ik bang voor een soa, en heb ik mij na 3 weken laten testen op Chlamydia en Gonnoeroe. De uitslag was negatief. Na 8 weken (6 juli) heb ik me laten testen op syfilis, HIV en hepetitis. Ook hier was de uitslag negatief. Dags na het krijgen van de uitslag kreeg ik echter een ontzettend brandend gevoel op mijn penis en zwelde de eikel op met daarnaast witte uitslag. Ik ben op 14 juli bij de arts geweest en heb schimmelcremé gekregen. Dit werkt in die zinnnen dat het branden stukken minder is echter kreeg ik twee dagen na het ontvangen van de creme pijn in een bijbal. Dit was een continue aanwezige pijn aan een zijde van de bijbal zonder de verdere neven effecten van een ontsteking (b.v. koorts, warmte etc). Ik heb nooit las gehad van de plasbuis. Deze pijn is inmiddels vrijwel weg. Nu blijft de eikel, desondanks dat ik dus cremé een soort van zweer omvatten nabij het de plasbuis en is het voorhuidbandje rood. Zou het als nog kunnen zijn dat een van de uitslagen vals negatief was? Of is dit een typerend symptoon van een eikelontsteking (Balanitis)?

  Hoor graag terug want ik maak me veel zorgen en op het internet kan ik niet veel duidelijkheid hierover vinden.

  Reageer
  #2

  En nog een foto voor erbij

  Reageer
  #3

  Ik zou terug gaan naar de behandelend arts. Alle soa's waarop getest is, heb je dus niet. De window voor chlamydia en gonorroe was goed (minimaal 2 weken) evenals de window voor hiv (6 weken) en syfilis (4 weken). Alleen de window voor hepatitis-B is te kort. Maar hepatitis kan je niet krijgen door gepijpt worden. Bovendien zijn jouw klachten niet gerelateerd aan hepatitis.

  Op herpes is niet getest, eventueel zou dat nog een verklaring kunnen zijn.

  Ik zou dus terug gaan naar de behandelend arts om het behandelplan oor te nemen en hem/haar opnieuw te laten kijken naar hoe het er nu uit ziet in relatie tot je klachten.

  Reageer
  #4

  Dank voor de snelle reactie. Ik ben aan het twijfelen om vandaag als nog een soa test te laten doen op bovengenoemde soa's. Zal dit zin hebben? M.a.w. is de kans aannemelijk dat ik een false negatieve uitslag heb te pakken? Dit ook vanwege de verwarring qua window periode.

  Alvast dank voor uw advies

  Reageer
  #5

  Mijn advies staat er toch? Terug gaan naar de behandelend arts.

  Er is geen verwarring qua window periode, dus ik snap niet wat je daarmee wilt zeggen. Chlamydia en gonorroe vanaf 2 weken, syfilis vanaf 4 weken en hiv vanaf 6 weken.

  Reageer
  #6

  Dank je. Wat ik bedoel is de vraag of ik mischien toch een soa in de bovenstaande categorieën kan hebben. M.a.w kan het zijn dat ik toch een soa heb b.v. chlamydia desondanks de negatieve uitslag (sensitiviteit vd test). Ik stel de vraag mbt de window period omdat waar ik de test heb laten uitvoeren (onedsy clinic) men schrijft 3 maanden te wachten voor een syfilis test. Vandaar de vraag en twijfel om me nog eens te laten testen 🙂

  Reageer
  #7

  Je vragen lijken heel erg op die van iemand met een andere alias hier op het forum. Iemand die ook vragen continue blijft herhalen.

  In theorie is alles mogelijk. In de praktijk niet.

  De window van 3 maanden voor syfilis komt uit een verouderde richtlijn.

  Reageer
  #8

  De irritatie kan ook komen doordat je als een bezetenen 100x per dag naar je Piemel kijkt uit angst dat je misschien iets gaat zien. Blijf er gewoon eens een week vanaf en probeer en niet met je handen aan te zitten. Geen zalf . Wassen met water en klaar

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
Reageer op: Soa, of eikel ontsteking
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief