Iemand raad ?

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb al een tijdje een vast vriendin en we hebben een keer onveilig gevreen. Mijn vriendin moest toevallig naar de dokter voor echo's en scans en ze zeiden dat ze eiwitten in aar urine had , ik heb ergens gelezen dat je lichaam veel eiwitten aan maakt als bescherming tegen het hiv virus moet ik mij nu laten testen ?

    Reageer
    #2

    [b]Zotti schrijft:[/b]
    [quote]Ik heb al een tijdje een vast vriendin en we hebben een keer onveilig gevreen. Mijn vriendin moest toevallig naar de dokter voor echo's en scans en ze zeiden dat ze eiwitten in aar urine had , ik heb ergens gelezen dat je lichaam veel eiwitten aan maakt als bescherming tegen het hiv virus moet ik mij nu laten testen ?[/quote]Sorry ik bedoel teveel antistoffen ( witte bloed lichame )

    Reageer
    #3

    De nier filtert normaal de eiwitten, waardoor de urine van de gezonde mens dus geen eiwit bevat. Het voorkomen van eiwit in de urine kan dus in de eerste plaats wijzen op een dysfunctioneren van de nieren. Bij tijdelijke dysfunctie is de oorzaak hiervan vaak een aandoening met koorts, zware lichamelijke inspanning, of bij heftige emoties.

    Reageer
    #4

    Eiwit in de urine is vaak het eerste signaal van nierschade. Als de nieren zijn beschadigd, zal de nierfunctie mogelijk sneller achteruit gaan dan normaal. Je merkt daar lange tijd niets van. Dat noemen we verborgen nierschade. Klachten ontstaan meestal pas als de nieren nog maar voor 30% werken. Dan is er veelal sprake van blijvend nierfunctieverlies en kan dialyse binnen een paar jaar nodig zijn. Verborgen nierschade komt voor bij 1 op de 200 volwassen Nederlanders en is in veel gevallen op te sporen door te kijken naar eiwit in de urine. Dit kan met de Niercheck. Als de Niercheck wijst op teveel eiwit in de urine, kan er sprake zijn van nierschade. Uw huisarts moet dan vervolgens beoordelen of uw nieren ook slechter werken en of er iets moet gebeuren.

    Lees meer: http://www.nierstichting.nl/ziekte/deniercheck/vragen/achtergrondmedisch#1

    Reageer
    #5
    Reageer
Reageer op: Iemand raad ?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief