HIV test

  • #1

    Geeft de nieuwste generatie HIV test a vier weken nog steeds een betrouwbaar resultaat?

    Ik heb gemerkt dat ze de termijn naar zes weken hebben aangepast op de website van de polikliniek in het tropisch instituut te Antwerpen.

    Ook lees ik hier op het forum in oudere posts dat de testen na vier weken voor 98 % betrouwbaar zijn, zijn de officiële richtlijnen daarover veranderd?

    Een beetje in de war want ik heb tien geleden hoog risico contact gehad en wil me zo snel mogelijk laten testen.

    Bedankt alvast.

    Reageer
    #2

    4 weken is betrouwbaar maar er zal dan toch nog een test moeten worden uitgevoerd bij 6-8 weken.

    Reageer
    #3

    Bedankt voor het snelle antwoord,

    Nu weet ik dat op deze vraag moeilijk antwoord te geven is maar ik ben anaal genomen door een man en de condoom was blijkbaar gescheurd, de nale seks was niet zo lang en ook niet klaargekomen of enig voorvocht zo te zien aan te pas gekomen.

    De man verrouw ik ook wel (geen onbekende) en hij zegt in november nog getest te zijn geweest en sindsdien enkel nog met mij seks gehad, hij gaat zich nu dinsdag laten testen op alles om mij gerust te, stellen, de dokter zei dat er zeker risico is maar dat het nu ook niet zo is dat het 100 % is, verre van zelfs en dat ik niet zo veel angst moet hebben, dat besmettingen vooral voorkomen door sperma en in veel mindere mate door voorvocht en dat HIV zowiezo relatief weinig voorkomt in België of Nederland.

    Maar de onrust is niet prettig, ik neem aan dat ik gewoon moet wachten. Enig idee hierover?

    Reageer
    #4

    Je zult toch even moeten wachten. Er is een klein risico..

    Reageer
Reageer op: HIV test


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief