Schrik voor besmetting

  • #1

    Ik ben homo, vrijgezel en heb regelmatig contact via een site met een andere man waarmee ik regelmatig date.

    Voordat we afspreken vraag ik altijd of hij “safe/gezond” is. Het lijkt als ik die vraag stel dat hij er wat lastig om wordt. Hierna vertelde hij dat hij PREP inneemt. Ik kende het eerst niet, maar het is een medicijn dat je preventief inneemt om net geen HIV te ontwikkelen. Doordat hij zei dat hij die PREP neemt was ik min of meer gerust gesteld.

    Nu had ik gisteren opnieuw gedate met hem, hem gepijpt en het sperma in mijn mond gehad. Ik merkte tijdens de date dat hij een kuchje had, maar na de date merkte ik ook plots schimmel op teennagels. Ik heb dat daarna opgezocht en die schimmel kan een symptoom van een HIV infectie zijn door de verminderde afweer. Nu heb ik echt schrik gekregen en zit ik er de hele tijd in mijn hoofd mee. Wat als hij die prep niet zorgvuldig inneemt of wat als hij daarover gelogen heeft?

    Reageer
    #2

    PREP is een geneesmiddel dat infectie met het hiv virus vrijwel altijd voorkomt. Iemand die PREP gebruikt heeft drie maal per jaar een volledige controle op soa's en op hiv.

    Het is zo dat als iemand PREP gebruikt, hij geen hiv kan krijgen, en het dus ook nooit kan doorgeven.

    Stel dat iemand wel hiv heeft en hiv-medicatie gebruikt, dan kan hiv ook niet doorgegeven worden.

    Dit zijn de feiten.

    Voor jou zou dat wat rust moeten geven. Echter, je weet niet of de ander echt PREP gebruikt, en of hij het juist gebruikt etc. etc. Daarom is en blijft veilige seks belangrijk. Niet iedereen is altijd eerlijk, en de ander kan ook een foutje gemaakt hebben met de inname van de PREP.

    PREP geeft daarom vooral bescherming voor de persoon die het gebruikt, niet voor zijn partners.

    Zou het voor jouzelf iets zijn om PREP te overwegen? De kosten zijn best wel laag, en je bent dan zelf volledig beschermd tegen hiv.

    Reageer
    #3

    " Zou het voor jouzelf iets zijn om PREP te overwegen? De kosten zijn best wel laag, en je bent dan zelf volledig beschermd tegen hiv. " Pfh lekker kortzichtige reactie. Gebruik sowieso een condoom (erbij).

    Reageer
    #4

    Helemaal geen kortzichtige reactie, maar een goed advies om er eens over na te denken. En als jij dezelfde persoon bent als de topic starter, dan heeft een condoom weinig zin wanneer je sperma van een ander zo in je mond laat komen. Alhoewel een klein risico is dat wel degelijk een risico.

    PREP kan een heel goede oplossing zijn voor mensen die een risico lopen op hiv, of er erg angstig over zijn.

    Reageer
    #5

    Toch nog een opmerking over PrEP

    Van de mensen die PrEP gebruiken raakt 1 op de 200 toch nog besmet met HIV.

    Dus:

    en je bent dan zelf volledig beschermd tegen hiv.

    Is dan toch wat opportunistisch.  Maar het biedt meer bescherming dan wanneer je niets gebruikt

    Reageer
    #6

    Dat aantal verbaast me.

    Temeer omdat een besmetting alleen kan wanneer de ander ook hiv besmet is en onbehandeld, en dat komt gewoon in Nederland niet vreselijk veel voor.

    Reageer
    #7

    Schimmelnagel krijg je echt niet van HIV.
    "Voordat we afspreken vraag ik altijd of hij “safe/gezond” is. " Kansloze vraag natuurlijk. Denk je nou werkelijk dat je iemand gaat vinden die dan nee zegt?

    Reageer
    #8

    Het is een statistisch gegeven. Wat niet met zekerheid te zeggen valt is, of iedereen de middelen dan ook heel goed heeft gebruikt
    Er komen toch jaarlijks 1000 HIV gevallen erbij...

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee ik was niet de topicstarter. Prachtig dat PREP ontwikkeld is, met in het achterhoofd wat HIV aangericht heeft en nog steeds kan maar juist vanwege die voorgeschiedenis zou een condoom een minimum vereiste voor veilige sex moeten blijven en dus niet gemakzuchtig worden. Er is nog steeds een compleet werelddeel waar men massaal overlijdt aan de gevolgen van HIV (AIDS).

    Reageer
    #10

    Hallo allemaal. Bedankt voor jullie reacties. Ik voel me toch wat meer opgelucht. Ik laat me sowieso binnenkort testen.

    Ik weet niet of ik het zelf wil gebruiken, want denk toch niet dat het gezond is, iets wat een virale infectie kan onderdrukken.

    Ik ben vrijgezel nu, maar wens een minigame relatie. Zo heb ik er ook altijd gehad. Eentje van 15 jaar zelfs. Ik moet nu deze vrijgezellenperiode gewoon gezond kunnen overbruggen. Had geen sperma in mijn mond mogen nemen, maar het werd een beetje opgelegd eigenlijk.

    Reageer
    #11

    Monogame moest dat zijn btw

    Reageer
    #12

    Klinkt verstandig. Veel plezier en blijf gezond!

    Reageer
    #13

    Misschien toch nog een kleine vraag....

    Stel dat hij toch HIV had....

    Jullie zeggen als hij "behandeld" is daarvoor, is er ook geen risico....maar hoe lang moet je dan behandeld zijn?

     

    Reageer
    #14

    "Kansloze vraag natuurlijk. Denk je nou werkelijk dat je iemand gaat vinden die dan nee zegt?"

     

    Neen misschien niet, maar je bent toch strafbaar als je weet dat je het hebt en bewust doorgeeft?

    Reageer
    #15

    PrEP kan op 2 manieren worden gebruikt:
    https://www.soaaids.nl/nl/voorkom-soas/prep

    Reageer
Reageer op: Schrik voor besmetting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief