Vraag over HIV besmetting

  • #1

    Beste,

    Ik heb een week geleden een date gehad met een man. Ik ben 32, hij 38.

    We hebben zitten tongzoenen. Ik gaf hem ook een kus op de wang, in de hals. Maar ik merkte, eigenlijk te laat, dat hij een scheerwondje had, met wat vers bloed aan. Mijn vraag is nu; doordat ik met mijn lippen op dat wondje kwam of er een kans op HIV-overdracht bestaat? Speeksel neutraliseert, het is ook geen bloed-op-bloed contact. Ik had ook geen aft in de mond. Mijn denkpatroon zegt, dat er via deze weg geen manier naar mijn bloedbaan is om het virus over te dragen.

    Ik laat mij sowieso binnen een maand testen. En nadien best nog eens in november?

    Mvg,

    Een ongeruste ik.

    Reageer
    #2

    Zo krijg je beslist geen HIV

    Reageer
    #3

    Dag John,

    Bedankt voor je antwoord. Ben een beetje gerustgesteld dan.

    Nog een bijkomende vraag. Mocht ik een wondje/aft in mijn mond hebben en ik geef dan een kus met mijn lippen op een klein bebloed wondje; ook dan is de kans onbestaand? (gezien geen direct bloed-op-bloed contact, speeksel neutraliseert en het feit dat HIV in buitenlucht niet lang overleefd). Ik las ergens dat er echt serieuze directe wrijving moet zijn tussen twee grote, enorm bloedende open wonden, wil HIV een kans maken.

    Kan je je op aanwezig van anti-lichamen nu al laten testen? Of is dat na 3 maanden dat er uitsluitsel is? Of dien je echt 6-7 maanden incubatie te wachten voor een volledige zekerheid?

    Reageer
    #4

    Ook zo krijg je echt geen HIV!!

    Bij 4 weken kan je al betrouwbaar testen.

    Reageer
    #5

    Ook zo krijg je geen HIV hoor. Testen kan het beste vanaf 6 weken

    Reageer
    #6

    Ik ben een beetje bang want is ik heb gezoend met iemand maar die heeft waarschijnlijk hiv en die had ook een wondje in de mond. Zou het zo kunnen zijn als er bloed in zijn speeksel zat en daarna in mijn mond is gekomen dat ik dan ook besmet ben ?

    Reageer
    #7

    Die heeft waarschijnlijk HIV wat is dat dan nou voor een conclusie? Nee zo krijg je geen HIV

    Reageer
Reageer op: Vraag over HIV besmetting


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief