Kans op hiv

  • #1

    Ik ben in augustus 2016 getest op alle soa’s en na enorm aandringen ook op hiv/hepatitis (?). Toen was er niks uitgekomen. Hierna heb ik nog 2 x onbeschermde seks gehad zowel vaginaal/anaal met mn ex en partner. Mn ex was gewoon hetero, hoe groot is de kans dat ik van hem hiv zou hebben opgelopen? Van mijn partner weet ik dat er niks is, ik hoor het graag van jullie want zit toch wel in de stress.

    Reageer
    #2

    ik heb vandaag trouwens weer een soa test gedaan, voor de standaard soa’s, dus niet op hiv etc

    Reageer
    #3

    Allereerst moet jou ex hiv-positief zijn,

    Is dit het geval? Wanneer je dan onveilige anale en vaginale seks hebt gehad, dan heb je een risico op hiv overdracht gelopen.

    Echter zijn er veel factoren die hier invloed op hebben.

    Hoe hoog was zijn viral load? Is hij in jou gekomen? Had je wondjes? Zolang er geen rede is om aan te nemen dat jou ex hiv heedt zou ik me geen zorgen maken.

    Reageer
    #4

    Dag Dre bedankt voor je reactie,

    zover ik weet is mijn ex hetero, ga er dan ook niet van uit dat hij hiv heeft. Hij is nooit in mij klaargekomen, mijn huidige partner alleen een x in de vagina, dus niet anaal.

    Wel heb ik een aambei die soms open gaat en bloedt, is dit erg ?

    Reageer
    #5

    Een bloedende aambei zou bij anale seks met iemand die hiv positief is een vergroot risico zijn.

    Als ik jou berichten zo lees is er geen aanleiding om aan te nemen dat je ex hiv heeft. Ik zou me geen zorgen maken.

     

    Reageer
    #6

    Bedankt Dre. En ik neem aan dat als hij wel wat zou hebben ik dat onderhand had moeten merken? Aangezien dit toch al zo’n 1,5 jaar geleden is.

    Reageer
    #7

    Vaak, uit mijn hoofd in 70% van de gevallen treed in het acute hiv stadium een conversie griep op. Daarna kan het tot wel 10 jaar duren eer er 'hiv' symptomen optreden.

    De kans dat jij HIV hebt opgelopen van je ex waarvan je dus niet weet of hij besmet is met het hiv virus, of een gegronde rede hebt om te vermoeden dat hij hiv heeft, is nagenoeg 0.

    Probeer je zorgen aan de kant te schuiven, of laat een bloedonderzoek doen om gerust gesteld te worden.

    Reageer
Reageer op: Kans op hiv


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief