Overdracht HSV-(1)

  • #1

    Hoi allen,

    Vorige maand helaas getroffen door Herpes Genital. Gelukkig wel een mild verloop, wat zweertjes aan de binnenste schaamlippen (die alleen wat irriteerde door wrijving) en wat pijn bij het plassen. Ik vermoed dat ik het HSV-1 type heb opgelopen, vanwege de locatie en dat alleen de orale sex onbeschermd was. Tevens degene waarvan ik het ‘cadeautje’ heb ontvangen had ook kort na mij dus een andere meid besmet en heeft de diagnose HSV-1 gekregen. Is het dan aannemelijk dat ik ook die variant heb? Mijn huisarts vond het namelijk zinloos om een Schwab af te nemen. Achteraf had ik daar toch op moeten aandringen.
    Ook heb nu nog geen nieuwe uitbraak ondanks, dat ik vol sta van de stress, enorm slecht slaap en mijn menstruatie.

    Ik heb mij behoorlijk ingelezen op internet en heel dit forum afgespit. Ik lees zoveel verschillende dingen dat ik door de bomen het bos niet meer zie. Veel berichten geven mij ook een ontmoedigd gevoel.

    Is het nou zo dat HSV-1 genitaal de kans op transmissie veel lager ligt? Ik heb wel begrepen dat de uitbraken minder frequent zijn maar ook dat het per persoon afhankelijk is.
    Ook las ik hier een reactie, wanneer je bij HSV-1 geen uitbraak hebt, de kans op overdracht nihil is.

    Ik wil namelijk niet mijn leven nu laten bepalen door dit rotvirus waar zo’n grote stigma op ligt en gewoon weer doorgaan met het leven.

    Dus ik wil gewoon goed ingelezen zijn, ook mbt tot toekomstige (sex)partners. Kans op transmissie is natuurlijk het groots aanwezig bij uitbraak, logisch dan heb je geen sex. Maar ik lees ook overal dat het via de huid naar boven kan komen, scheid je dan elke dag een beetje virus uit?
    Ik wil er alles aan doen om de kans op transmissie te vermijden. De basis ligt natuurlijk ook bij een goede en gezonde levensstijl, daarnaast ben ik dan plan om ook lysine te gaan slikken en preventie te gebruiken tijdens de sex

    Alvast bedankt voor de reacties

    Reageer
    #2

    Bij HSV I is de kans op transmissie inderdaad lager, als er geen uitbraak is

    Reageer
    #3

    Bedankt voor je reactie. En gezien mijn milde klachten en dat degene die mij het ‘cadeautje’ heeft gegeven op hetzelfde moment nog een andere vrouw heeft besmet met diagnose hsv-1 genitaal, is het dan aannemelijk dat ik ook HSV-1 heb opgelopen?

    Reageer
    #4

    Die vraag kan ik niet beantwoorden

    Reageer
    #5

    Hmm oke duidelijk, maar ik dacht dat HSV-1 overwegend een milder verloop had. Bloedonderzoek heeft uiteraard geen zin. Dan zou ik pas eventueel bij een volgende uitbraak pas een schwab kunnen uitvoeren om uitsluitsel te krijgen over welk virus ik onder de leden heb.

    Reageer
Reageer op: Overdracht HSV-(1)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief