Is dit herpes, of iets anders?

Online ZorgZus
 • #1

  Ik voor een langere periode (3 maanden) met een vrouw meerdere malen onbeschermde seks gehad, dit nu 4 weken geleden/2 juli voor het laatst en daarna geen seksueel contact meet gehad.

  Sinds 27 juli heb ik twee plekjes op mijn penis, zie foto's bijgevoegd. In mijn ogen zijn de plekjes vrij klein, is licht gevoelig, maar heb er verder weinig last van. Ik heb online veel gezocht op Herpes, maar nog geen vergelijkbare foto gevonden die lijken op mijn klachten.

  Ik vraag mij af: Is dit Herpes, of zou het ook iets anders kunnen zijn?

  Alvast bedankt!

  Groet,
  Benjamin

  Reageer
  #2

  Hallo het lijkt inderdaad op herpes maar iets anders kan ook. Even langs de dokter en zoveel mogelijk afblijven

  Reageer
  #3

  dat zou kunnen. Ga ermee naar de huisarts!

  Reageer
  #4

  Dank je wel beide voor de snelle reactie, erg fijn! Ik ga ermee naar de huisarts, en zal een update geven over de uitkomsten.

  Reageer
  #5

  Ben bij de huisarts geweest, die heeft bevestigd dat dit inderdaad Herpes Genitalis is. Klachten vallen nog steeds mee, heb er weinig last van verder.

  Nogmaals dank voor de snelle reactie!

  Groet,
  Benjamin

  Reageer
  #6

  Hee Benjamin,

  Ik dacht het al, wat vervelend!
  Hoop dat je er een manier mee vind om er mee om te gaan, je kan altijd je vragen stellen hier!

  Reageer
  #7

  Hallo Benjamin , zinolium zalf erop smeren. Dan drogen de zweertjes sneller uit. Probeer er echt vanaf blijven. Bij een primaire besmetting kan je makkelijk verspreiden naar vervelende plekken.

  Reageer
  #8

  Inderdaad voorzichtig mee omgaan. Niet te ruw of te goed reinigen. Voorzichtig behandelen. Zinkzalf kan de blaasjes sneller doen uitdrogen en beschermt ook je huid. Voorzichtig aanbrengen en daarna je handen wassen. Nieuwe/verse blaasjes zijn heel besmettelijk, dus je kan jezelf ook op andere plekken besmetten. Ze verdwijnen vanzelf na een, maximaal twee weken. Daarna kunnen ze wel af en toe terugkeren.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hoe gaan jullie er mee om, als je herpes hebt en weer seks wil? Als je geen blaadjes hebt op dat moment

  Reageer
  #10

  Als er helemaal geen blaasjes zijn, dan is de kans op overdracht nagenoeg nihil.

  Reageer
  #11

  Dank je wel allen voor de support, en tips.

  Ik gebruik op dit moment Sudocreme (zinkoxide), werkt zinolium zalf beter?

  Reageer
  #12

  In beide zit zinkoxide als werkzaam bestanddeel. Zal weinig tot niets uitmaken. Zinolium wordt alleen verkocht als speciale creme tegen koortslip (kleine tube tegen hoge prijs).

  Reageer
  #13

  Mwah de kans is nihil?? Behalve dan dat iedereen het heeft gekregen van iemand die niet wist dat hij/ zij het had of geen symptomen had. Het is rot maar je bent soms ook gewoon besmettelijk buiten de uitbraken. Bij de man is het wel zo dat het vaak echt op 1 plek is, en goed beschermd is met condoom. Bij een vrouw is dat lastiger . Maar ik zou dat condoom toch maar lekker omhouden voor de zekerheid

  Reageer
  #14

  Zinolium is transparant en droogt mooi op. Ook met zweren. Kwestie van voorkeur. Je koopt misschien 2 tubes per jaar. Die 4 euro spaar je wel bij elkaar

  Reageer
  #15

  Ben zo bang om weer seks te hebben..... kan ik dan nooit meer seks hebben zonder iemand te besmetten wat is dat voor leven ๐Ÿ™

  Reageer
Reageer op: Is dit herpes, of iets anders?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief