Vandaag de diagnose gekregen

  • #1

    Ik heb geen vraag, ik heb vandaag de diagnose gekregen na een onderzoek. Ik ga door de grond van de pijn en kan alleen maar wijdbeens thuis op de bank liggen. Ik zit de hele dag al van alles te lezen over herpes genitalis en ik dacht, ik wil even kijken of er lotgenoten zijn en of zij het zelfde doorstaan. Ik vind het toch wel geruststellend dat veel mensen aangeven bij de eerste uitbraak zo ontzettende pijn te hebben, dan weet ik dat ik me niet aanstel. Ik heb Valaciclovir gekregen, lidocainecreme en pijnstillers. Zonder die verdovingszalf kan ik helemaal niks. En erg blij met de tips over wat te doen tijdens het plassen.

    Reageer
    #2

    Heehee,

    Leef met je mee heb zelf ook herpes
    Hglotgenoten.nl is een super forum hier kan je ook veel verhalen lezen en je verhaal kwijt

    Reageer
    #3

    Ter geruststelling: de eerste uitbraak is echt de ergste. In mijn geval kwamen wel uitbraken daarna, maar dat werd steeds minder frequent en steeds minder pijnlijk.

    Toevallig dat ik afgelopen maandag ineens dacht dat er weer een uitbraak was. Het voelde zo raar. En nu merk ik al niets meer.

    Het wordt dus beter.

    In de USA is een farmaceut bezig met een vaccin. De laatste stand van zaken weet ik niet, het heeft geen prioriteit daar, maar twee jaar geleden was het vooruitzicht nog 10-15 jaar. Ja dat is heel lang, maar als het er is, dan is het wel de oplossing.

    Reageer
    #4

    Hey! Bedankt voor de tip van het forum! Daar zal ik ook eens op kijken.

    Reageer
    #5

    Bedankt! Dat is inderdaad wel een geruststelling.
    Ik las inderdaad ook over dat vaccin. Er is in elk geval wel hoop dat het in de toekomst te genezen is.

    Reageer
    #6

    Wat een toeval. Ik ben even gaan zoeken en zie dat de UZ Gent een clinical trial aan het doen is.

    https://www.uzgent.be/studie-naar-een-vaccin-tegen-het-herpes-simplexvirus-type-2

    Er lijkt schot in te zitten! In ieder geval staat het onderzoek niet stil.

    Reageer
    #8

    Nee dat is erg fijn om te horen inderdaad! Zo lang ze er maar mee bezig zijn, komt het vanzelf wel!

    Reageer
    #9

    Er zijn ook wel besloten Facebook groepen. Hier kan je op de lotgenoten pagina naar vragen

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #10

    Ik ook sinds vorige week dinsdag ad blaren vd herpes. Begon na sex met rode huid, maar met twee dagen ging ik douchen en het deed vreselijk zeer toen ik mijn voorhuid naar achteren trok. 3 flinke blaren!! Foute boel natuurlijj, dikke herpes. Ben nu een week verder en er zit qua pijn geen verbetering in, heb er sinds gisteren ook een blaasje id bilnaad bij, dit terwijl ik zo voorzichtig ben en hele tijd handen was, elke dag die pijnlijke douche/spoelbeurt neem. Ik smeer overigens al sinds dagen zinkzalf, helpt alleen tegen het schrale gevoel maar doet verder niets. Ik had eigenlijk gelijk open zweren! Misschien de blaasjes gemist? Hoe maken jullie je wonden schoon? En hoe doen jullie dit? Die zinkzalf breng ik dik.aan, want anders hecht het niet op de open zweer. L lycine slik ik sinds gisteren, en ik heb virusremmers aangevraagd bij de huisarts. Il voel me enorm vies, depressief en alleen in deze periode. Mentaal hakt het er enorm in, ben er 24 uur mee bezig en slaap maar 2 a 3 uurtjes per nacht. Ook eten doe ik nauwelijks. Ik hoop dat de volgende uitbraken minder erg mogen zijn en niet te vaak! En bovenal...dat ik er mee leer leven.

    Reageer
Reageer op: Vandaag de diagnose gekregen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief