Bloedtesten herpes

  • #1

    Hoi allemaal,

    Ik heb een vraag over testen op herpes. Zou het mogelijk zijn om te testen op herpes via een bloedtesten? Is dit dan betrouwbaar?

    Stel dat ik ooit een uitbraak heb gehad zou dan de bloedtest positief zijn? Of kan ik ook herpes hebben zonder antistoffen en dan negatief testen? Terwijl ik toch herpes heb.

    Ik hoop dat iemand dit weet!

    Alvast bedankt !

    Reageer
    #2

    Dat kan zo niet worden getest.

    Reageer
    #3

    Is het niet mogelijk om op antistoffen te testen?

    Reageer
    #4

    Nee dat kan niet. Er zijn namelijk antistoffen in het lichaam. De meeste kinderziekten worden namelijk door herpes virussen veroorzaakt. En die lijken allemaal op elkaar

    Reageer
    #5

    Herpes wordt vastgesteld door een swab afname uit een actieve infectie.

    Reageer
    #6

    Hoi Roos,

    Als je langer dan 4 Maanden bent besmet is het mogelijk dat je dit kan zien in een IGG bloedtest voor hsv1 en hsv2. Voor hsv1 kan het resultaat wel 30% foutief zijn. Een swabtest (een staaltje dat ze nemen van je actieve uitbraak)is het betrouwbaarste,maar het is dus zeker mogelijk om het via een bloedtest te zien maar vraag dan wel voor een igg en niet igm want dit laatste meet alles van de herpesfamilie.

    Reageer
Reageer op: Bloedtesten herpes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief