Verspreiding gonorroe

Online ZorgZus
  • #1

    Beste,

    Ik heb een vraag over gonorroe. Een paar weken geleden heb ik een volledige soa test gehad (op elke soa behalve herpes en wratten) en gelukkig is er geen soa ontdekt.

    Zelf twijfel ik alleen of ik de gonorroe zeftest (in mijn anus) juist heb uitgevoerd. Nu wil ik om het nog even zeker te weten een zelftest bestellen en hem thuis nog eens herhalen.

    Ik heb ergens gelezen dat een soa zich ook kan verplaatsen/verspreiden. Kan het dus zo zijn dat de gonorroe via mijn bloed bv verplaatst is naar de penis of de keel? En dat de gonorroe niet meer in mijn anus te vinden is?

    Of zit ik nu onzin te praten..

    Bedankt!

    Reageer
    #2

    [quote]Ik heb ergens gelezen dat een soa zich ook kan verplaatsen/verspreiden. Kan het dus zo zijn dat de gonorroe via mijn bloed bv verplaatst is naar de penis of de keel? En dat de gonorroe niet meer in mijn anus te vinden is?
    [/quote] dat klopt niet helemaal. De bacterie kan zich verplaatsen om dan vervolgens ook nog op andere plekken complicaties te veroorzaken.

    Reageer
    #3

    Maar de bacterie zal nog wel in mijn anus terug te vinden zijn?

    Reageer
    #4

    Ja hoor.

    Reageer
    #5

    Mooi!

    En dit geldt zeker voor elke soa neem ik aan, dat het terug te vinden is en zich niet zomaar verplaatst?

    Reageer
    #6

    Hou er wel rekening mee dat een thuis test nooit aangeraden zal worden. Meestal zijn deze minder gevoelig. Het is aan te raden als je een reeel risico gelopen hebt om bij een soa poli, ggd of andere officiele test lab het onderzoek te laten doen.

    Reageer
    #7

    Dat is inderdaad voor iedere soa van toepassing.

    Reageer
Reageer op: Verspreiding gonorroe


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief