gonorroe na beffen?

Online ZorgZus
  • #1

    Ik heb laatst een meisje onveilig gebeft. Zij menstrueerde niet (dan zou ik sowieso niet beffen) en ik heb geen wondjes of iets dergelijks in mijn mond.
    Nu weet ik dat er een risico bestaat dat je een SOA oploopt door orale seks en dat gonorroe in de keel kan voorkomen. Nu is het zo dat ik een dag na dit seksuele contact een beetje een geirriteerde keel heb. Zou dit betekenen dat ik gonorroe heb of zie ik spoken?

    Reageer
    #2

    Faryngitis als gevolg van Gonorroe heeft een incubatietijd van 2-5 dagen. Het is mogelijk dat u besmet bent geraakt.
    Irritatie aan de keel heeft echter zeer verschillende oorzaken waarvan de uwe een enkele en reatief zeldzame is. Voor zekerheid omtrent uw diagnose SOA Gonorroe, verwijs ik u bij klachten naar de huisarts. 90% van de besmette mannen hebben namelijk klachten, echter bij ongeveer 10% van de mannen met gonorroe treden geen of nauwelijks klachten op. Zij kunnen wél anderen besmetten.

    Reageer
    #3

    De stijging van het aantal gonorroe-infecties heeft grotendeels te maken met een stijging van het aantal gonorroe diagnoses bij MSM met 28%. Vooral het aantal opgespoorde orale gonorroe infecties bij MSM is in 2009 bijna verdubbeld. Dit kan samenhangen met een actiever testbeleid en met de komst van sensitievere testen, waardoor meer infecties worden gevonden, en/of met veranderd risicogedrag. Daarnaast is het is zorgwekkend dat steeds meer gonorroe stammen verminderd gevoelig zijn voor antibiotica.

    Reageer
    #4

    Gonorroe is een seksueel overdraagbare aandoening (soa).
    Gonorroe kan een infectie van de plasbuis, de vagina, de baarmoedermond, de anus of de keel veroorzaken.
    Mannen hebben last van branderig plassen en helder of groengele afscheiding uit de penis (een druiper).
    Vrouwen hebben last van branderig plassen en ruikende groengele afscheiding uit de vagina.
    Gonorroe wordt behandeld met antibiotica.
    Laat u zo nodig testen op andere soa’s.
    Vrij voortaan veilig!

    Lees verder/Bron:
    http://www.thuisarts.nl/gonorroe

    Reageer
Reageer op: gonorroe na beffen?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief