hoelang kun je drager zijn, hoe uit de soa zich na pijpen

Online ZorgZus
 • #1

  Bij mij is deze week gonorroe geconstateerd. Ik merk dat mijn dokter niet veel informatie heeft. Zij zegt bijvoorbeeld dat gonorroe met name bij mannen voorkomt die sex met mannen hebben. Ik heb geen sex met een bi man gehad maar daar ga ik nu dus wel een beetje aan twijfelen.

  Ik vraag me af hoelang je als vrouw drager kan zijn zonder dat je er iets van merkt. Mijn besmetting zou dan een jaar geleden hebben plaats gevonden want toen heb ik wel wat avontuurtjes gehad. Maar ik heb nooit iets gemerkt  en heb daarna een vaste partner gekregen.

  Maar ik heb altijd de sex met condoom gedaan dus ik vraag met af hoe ik de besmetting in mijn buik, vagina kan hebben. Ik heb wel gepijpt zonder condoom maar dan zou de besmetting zich toch moeten uiten in mijn mond?

  Ik heb nog wel honderd vragen, soms ook opgeroepen door tegenstrijdige info als je gaat googelen en mijn huisarts.

  Ik hoop dat ik antwoord kan krijgen op deze vragen, wellicht brengt het wat helderheid.  Groet Anna

  Reageer
  #2

  Zij zegt bijvoorbeeld dat gonorroe met name bij mannen voorkomt die sex met mannen hebben.   Dat is niet helemaal juist hoor.

  Als je altijd seks met condoom hebt gehad, zou je geen gonorroe moeten krijgen. Als je nooit klachten hebt gehad, zou het een oude infectie kunnen zijn.

  Heb je ook altijd seks met condoom met je huidige partner? Heb je recent wel klachten gekregen, dat je een test hebt laten doen?

  Reageer
  #3

  Hoi Tandor,

  ik ben deze week naar de huisarts gegaan omdat ik dacht dat ik een blaasontsteking had. Die ging niet weg met een kuur vandaar dat ik terug ging. De huisarts had voor de zekerheid een soa test gedaan om dat in ieder geval uit te sluiten. Maar goed dus want het bleek gonorroe .

  Ondertussen heb ik een injectie gekregen en hoop ik dat de klachten gauw afnemen.

  Je zegt dat je geen gonorroe kan krijgen als je altijd een condoom gebruikt. Maar ik heb wel gepijpt zonder condoom en ik ben ook gevingerd , en gebeft zonder bescherming.  Kan je het daar dan ook van oplopen? Dat moet mijn idee haast wel anders zou ik het niet zo goed weten.

   

  met mijn huidige partner heb ik onveilige sex, we zijn een jaar samen en dat leek ons wel te kunnen. Ik vertrouw hem volledig , hij zou geen sex met iemand anders hebben.

  Reageer
  #4

  Ik kan de laatste reactie niet lezen. Staat die wellicht in een ander bericht?

  Reageer
  #5

  Als je nu klachten had, moet het haast om een recente besmetting gaan.

  Als het om een soa gaat, zoals gonorroe, door orale seks, dan bevindt de infectie zich in je keel en niet in de vagina. Gonorroe vastgesteld in je vagina, krijg je alleen maar door onbeschermde seks. Ook als het door beffen zou komen, wat zeer onwaarschijnlijk is, moet het door een recente infectie zijn.

  Reageer
  #6

  Dank je wel voor je antwoorden.  Als laatste dingen nog, mijn huisarts zei dat je als vrouw wel drager kan zijn zonder dat je dat merkt. En dan ook voor lange tijd . Jij zegt eigenlijk iets anders. Zij zei ook dat het mogelijk is besmet te raken als een man eerst aan zijn genitaliën zit en dan zijn vingers in de vrouw doet. Dit las ik ook op een site. Klopt dat dan wel?

  O en je schrijft in een eerder bericht dat als ik nooit klachten heb gehad het om een oude infectie kan gaan. Wat bedoel je dan?

  Reageer
  #7

  mijn huisarts zei dat je als vrouw wel drager kan zijn zonder dat je dat merkt.

  Dat kan, maar dan krijg je na een jaar niet nog eens pas klachten. Ik zei niets anders. Als je nooit klachten hebt gehad, zou het een oude infectie kunnen zijn.

  Zij zei ook dat het mogelijk is besmet te raken als een man eerst aan zijn genitaliën zit en dan zijn vingers in de vrouw doet.  Ook dat zou wel kunnen, maar als dat 1 jaar geleden is en eerder geen klachten waren, komen ook die na 1 jaar ook niet meer.

  Het is zeer onwaarschijnlijk, dat een eerdere infectie nu pas klachten gaat geven. Bovendien zou je huidige partner al veel eerder besmet geraakt moeten zijn en dan dus ook klachten moeten hebben gehad.

  Een recente besmetting, hoe vervelend ook, is toch het meest voor de hand liggend

  Reageer
  #8

  Hoi Tandor, dank voor de antwoorden. Fijn dat het zo kan via dit forum want het roept veel vragen op zoiets vervelends als dit. Prettig weekend en nogmaals bedankt. Het helpt mij weer verder.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  is er iemand aanwezig van wie ik advies kan krijgen 

   

  Reageer
  #10

  ik heb sinds weken last van pijn bij het plassen . ben langs de huisartaart gegaan en heb dus een test gedaan .wat blijkt dat ik chlamdya positief .

  heb hier mee mij  echtgenoot geconfronteerd en die zegt dat hij alleen oraal is bevredigd i's door een andere meid . is het dus mogelijk dat ik alleen door dat een soa heb ?

  Reageer
  #11

  Ja dat kan.  Als die andere meid chlamydia in de keel had..

  Reageer
  #12
  1. Is een gonnoreu besmetting ook mogelijk als je na t plassen niet je handen hebt gewassen en dan met je hand bij iemand in de mond gaat?
  Reageer
  #13

  Kan iemand reageren op mn vraag ... Tandor?

  Reageer
  #14

  Zer onwaarschijnlijk

  Reageer
  #15

  Thnx

  Reageer
Reageer op: hoelang kun je drager zijn, hoe uit de soa zich na pijpen
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief