Gardasil 9

Online ZorgZus
  • #1

    Helpt deze vaccin om te genezen van genitale wratten ?

    Reageer
    #2

    Nee, het zorgt er wel voor dat ze wegblijven na behandeling en je niet zo snel meer wordt besmet

    Reageer
    #3

    Dus werkt het wel degelijk enigszins!
    Heb ik mijn hoop op gezet in iedergeval.

    Nog anderhalve maand voor mijn laatste vaccin, ik vind het zo spannend!

    Reageer
    #4

    Nog anderhalve week, spannend!
    Ben al 4 of 5 weken AGW vrij.
    Ik hoop dat ze hiermee niet meer terugkomen.

    Ik leesde dat ik straks 60% minder besmettelijk ben klopt dit?

    Reageer
    #5

    Heb mijn 3de HPV vaccin gehad vandaag en al 6/7 weken AGW vrij

    Reageer
    #6

    Die 60% heb ik nog niet eerder gehoord. Wel dat de antistoffen zouden kunnen helpen om het virus slapende te houden mocht het sluimeren. En klinkt logisch dat je dan minder besmettelijk bent, want het aller aller besmettelijkste ben je natuurlijk als je plekjes hebt en als het virus actief is. Tegen de plekjes zelf zou het vaccin verder niet helpen, maar daar zijn met behandelingen en een goed immuunsysteem wat aan te doen. Gelukkig spelen de actieve klachten bij ons allebei niet meer. Als je lijf het virus opruimt, dan kan je met vaccineren niet meer snel opnieuw besmet worden. Nou ja, wat John zegt dus eigenlijk, meer info heb ik niet. Mijn vriend en ik hebben uiteindelijk beiden het vaccin genomen, met deze twee punten de investering waard!

    Reageer
    #7

    Overigens, heb garsadil gehad, mn vriend ook en mn beste vriendin ook. Zij heeft high risk hpv en is het virus net zo beu als ik. Dus toen ik erover begon, heeft zij de prik ook gevraagd bij haar huisarts.

    Nu zijn wij behoorlijk ziek geweest ervan. Mn vriendin helemaal, is na die prik continu misselijk. Mijn vriend kreeg alleen een dag koorts en ik zware hoofdpijn maar dagenlang. Zo alsof je flink hebt gedronken.

    Hoe is dit bij jullie gegaan? En waren bij de 2e en 3e prik de klachten nog erger? Je moet er even doorheen, maar naar uitkijken doen we niet.

    Reageer
    #8

    Hey Karin,
    Ik heb inmiddels 2 prikken gehad , straks in april mijn 3 e . Alsook mijn vriend .
    Wij hebben geen last gehad .
    Ik dacht sinds 2 weken terug miniwratje maar de huisarts heeft goed met de loep gekeken hij was bijna zeker dat het niks was omdat de huid mooi glad is ( er zit een wit iets precies eronder) ...zou een tzlgkliertje kunnen zijn..we wachten nog week af ...
    Ik hoop dat ik jou nu keer kon helpen.
    Nogmaals bedankt voor je virtuele steun, kennis en eigen visie !

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Nee geen bijwerkingen gehad ervan.
    En ben al AGW vrij vanaf December.
    Lekker dat de eerste 3maanden voorbij zijn
    Die waren best wel cruciaal.
    Ik slik nog 1 capsule coriolus versicolor extract en ga daarna de shitake of paddestoelen compleet mix extracten bestellen.
    Qua prijs is dat wat goedkoper dan die MRL tabletten dat is een persoonlijke keuze hoor.
    Multivitamine slik ik ook erbij en eet al een hele lange tijd over het algemeen gezond. Ik fiets met regelmaat en maak elke dag een loopje.

    Dus al met al gaat het goed.

    Reageer
    #10

    Op de eerste plaats heel blij te horen dat het goed gaat met jullie!! En ook fijn te horen dat jullie weinig klachten ervaren van de prik, misschien hadden mijn vriend en ik even minder weerstand. Het geeft weer moed voor de volgende keer. Lief dat jullie je ervaring wilden delen, en ook jouw berichtje @aliasalias dank je wel!!

    En wat jij beschrijft zo'n kliertje, heb ik ook gehad. Gyn zei toen precies wat jouw arts zegt, dat het niks was omdat de huid glad is en het er onder zit en niet erop zeg maar. Komt vaak voor, vooral daar bij de grens tussen je buitenste schaamlip en het binnenste deel. Zorgt bij ons wel weer voor onzekerheid natuurlijk, maar hopen dat het toch echt niets is! En fijn dat jij het ook met jouw vriend hebt kunnen afstemmen, dat geeft rust. Ik ben blij dat de mijne wil vaccineren want weet nu dat de kans minimaal is dat hij klachten krijgt en daarmee kan ik het wat loslaten.

    @Alias, fijn dat je kan gaan afbouwen! Die eerste 3 maanden zijn cruciaal en ook de eerste keer weer scheren vond ik een moment van de waarheid. Hopen dat je nu over kan gaan op de betaalbaardere supplementen en het zo door blijft gaan.

    Nou goed bezig allemaal met de behandelingen, gezond leven, supplementen en vaccinaties! Fingers crossed dat we hiermee stappen maken en het niet meer terug gaat komen.

    Reageer
    #11

    Weer een tijdje verder nu
    Geen agw
    We ceep oure fingers crossed!

    Reageer
    #12

    Hoi allemaal!

    Wanneer kan ik het beste met vaccineren met Gardasil beginnen? Als de wratten weg zijn of zo snel mogelijk?

    Ik hoop dat iemand hier antwoord op heeft! ๐Ÿ™‚

    Reageer
    #13

    Zo snel mogelijk

    Reageer
    #14

    https://www.rivm.nl/hpv-humaan-papillomavirus/hpv-vaccinatie

    RIVM is bezig met een campagne waarbij jongvolwassenen tot en met 26 het gardasil vaccin gratis kunnen krijgen
    Ik zou zeggen doe er je voordeel mee! Helaas val ik er zelf net buiten:(

    Reageer
    #15

    Ik viel er ook buiten
    Nu nogsteeds vrij van plekjes

    Reageer
Reageer op: Gardasil 9


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief