Chlamydia, is mijn partner vreemdgegaan?

Online ZorgZus
  • #1

    Lieve lezers ik zit met een dilemma..

    Gisteren heeft mijn gynaecologe verteld dat ik chlamydia heb opgelopen terwijl ik al 6 jaar een vaste partner heb. Ik heb geen seks gehad met een ander dus ik ben bang dat hij is vreemdgegaan. Hij zegt zelf van niet en heeft gehoor gegeven aan mijn verzoek om een soa test te doen. De uitslag krijg ik morgen maar het zit me helemaal niet lekker. We hebben regelmatig seks dus hij moet wel positief testen, toch? En dat betekent dan dus dat hij is vreemdgegaan? Wel zijn mijn gyno dat ik momenteel geen chlamydia meer heb dus dat mijn lichaam het zelf heeft 'opgeruimd'.

    Ik had voor het laatst in februari een test gehad, negatief. In maart kwam ik er achter dat hij aan het appen was met een vrouw die ik niet ken. Als ik hem op zijn woord moet geloven was het de ex van zijn vriend die hij voor hem moest uittesten. "Echt" bewijs heb ik dus niet dat hij vreemd is gegaan met haar, al was die ene "vriend" opeens spoorloos verdwenen. Velen zullen mij misschien dom verklaren.....

    Ik weet niet wat ik moet denken. Kan het zo zijn dat hij toch is vreemdgegaan als zijn test negatief uitvalt? Hij is er niet voor behandeld, voor zover ik weet en na heb kunnen gaan. Maar als het positief is moet ik er dan zeker van zijn dat hij is vreemdgegaan?

    Help.... ben echt doodongelukkig.. We zijn al 10 jaar samen waarvan 4 jaar getrouwd.. Heb hem al verteld dat ons huwelijk over is als blijkt dat hij chlamydia heeft..

    Reageer
    #2

    Ik wil er trouwens aan toevoegen dat ik er in mei achter kwam dat ik zwanger was maar heb met 8 weken een miskraam gehad.. Mijn gyno zegt dat dat waarschijnlijk het resultaat is geweest van de chlamydia..

    Reageer
    #3

    Je kunt er natuurlijk niet zeker van zijn of hij niet toch een hb handeling heeft gehad. Of dat de infectie geklaard is. Hij is de enige die weet wat er wel of niet aan de hand is geweest.
    Maar als je er even heel objectief over nadenkt. ...........

    Reageer
    #4

    Dan zeg je dus: hij is vreemdgegaan..

    Weet je wat raar is, ik wil zo graag geloven dat het allemaal niet zo is en hij mij niet bedonderd.. maar als ik er zoals je zegt objectief naar kijk kan het niet anders..

    Overigens is hij zo kalm en praat sinds gisteren niet meer met mij.. het enige wat hij zegt is we gaan praten na de uitslag.. ik weet niet meer wat ik moet denken..

    Reageer
    #5

    Ik had gezegd dat hij de enige is die daar opheldering over kan geven, maar vreemd is het wel. Bijzonder vreemd.
    Als hij natuurlijk een behandeling heeft gedaan kan hij dat makkelijk zeggen...
    In dat geval zul je dus nooit zeker weten of er en wat er gebeurd is

    Reageer
    #6

    Bedankt voor je reactie... Ik zal de uitslag moeten afwachten en mijn intuïtie volgen..

    Reageer
    #7

    Ik heb om je eventueel te kunnen helpen/advies geven het volgende weten:
    Ben je uberhaupt positief getest via een uitstrijkje of hebben ze bloedtest gedaan? Je geeft namelijk aan dat je gyno aangaf dat je chlamydia had en zelf mogelijk geklaard hebt. Wanneer had je dan chlamydia?
    Verder is het zo dat als de miskraam door chlamydia zou komen je het al een jaar of langer voor je mogelijk uitgerekende datum gehad zou moeten hebben. Ook is het zo dat vaak bij zwangerschappen standaard een soa test gedaan zal worden.

    Deze vragen, omdat als je alleen een bloedtest hebt die positief is, dit helemaal niets zou zeggen. Want de antistoffen zullen jaren tot soms eeuwig in het bloed te zien zijn maar de infectie is dan ook al mogelijk jaren geleden al geklaard.

    Reageer
    #8

    In reactie op je vragen:

    Ben je uberhaupt positief getest via een uitstrijkje of hebben ze bloedtest gedaan?
    - Ik heb positief getest via een uitstrijkje.

    Wanneer had je dan chlamydia?
    - Ik heb via een uitstrijkje begin feb nog negatief getest, en eind mei heb ik een miskraam gehad. Ik heb in juli positief getest via een uitstrijkje, maar mijn gyno zei dus dat mijn lichaam het vanzelf heeft opgeruimd en dat ik nu geen chlamydia heb.

    En achter het "contact" met die andere vrouw kwam ik in maart achter.. contact via de app, ik heb nooit kunnen achterhalen of ze echt contact hebben gehad of dat het inderdaad was om die "ene vriend" te helpen.. Ik heb nergens bewijzen van dus zal op zijn woord moeten geloven, zo niet zal ik er een einde aan moeten maken..

    Mijn huwelijk staat nu zo erg op het spel dat we sinds 2 dagen niet meer met elkaar praten, althans hij niet.. Hij zegt dat hij pas gaat praten als de uitslag bekend is en dat is maandag of dinsdag pas.. Ik heb het gevoel dat ik tot die tijd dood ga..

    Wat als hij negatief test? Hoe kom ik er dan aan? Of is hij er stiekem voor behandeld? Als hij positief test weet ik genoeg......

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ik begrijp dat je een lastige situatie hebt. Maar er zit wel iets vreemds in het verhaal van de gyno. Je kunt niet positief getest zijn en direct horen dat je het geklaard hebt. Je hebt het if niet, punt. Waarom heb je in feb getest eigenlijk? Maar belangrijker, als je een positieve test met uitstrijkje hebt, dan betekend dat dat je of Chlamydia hebt of dat hij vals positief is. Een andere optie is er niet. Ook is het als vrouw erg onwaarschijnlijk dat als je positief test in Juli je zelf chlamydia al zou klaren in 1 maand, meestal bij een vrouw zal dit een jaar of in enkele gevallen pas na 4jaar zijn. Dus maak nog geen rare conclusies tot echt duidelijk is hoe het bij jou zat. Want heel vreemd dat gyno bij positieve test erbij zegt dat je ervan af bent, dat kan hij alleen aantonen met nog een nieuwe uitstrijk die dan negatief is en zoals ik zeg, als je na 1 a 2 maanden al weer negatief bent vermoed ik juist een vals positieve test bij jou en dan betekend dat je nooit chlamydia hebt gehad. Ps chlamydia geeft ook niet vaak een miskraam, maar is juist een probleem voor vrouwen om zwanger te raken.(mits je de infectie heel lang hebt, dus meer dan een jaar en daardoor een PID gehad hebt. Die kans is trouwens erg klein en zie niet in dat dit bij jou gebeurd zou zijn) wel is het verhaal van je man vreemd over die andere vrouw, vooral dat die vriend voor wie hij dit doet verdwenen is. Een goed gesprek zou niet verkeerd zijn.

    Reageer
Reageer op: Chlamydia, is mijn partner vreemdgegaan?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief