Wanneer kan ik opnieuw testen na chlamydia?

Online ZorgZus
  • #1

    21 augustus kwam ik erachter dat ik een soa had (chlamydia) en heb ik 2 pillen gekregen. Daarna nog bij de dokter extra pillen gekregen (1x per dag 5 dagen lang) omdat het vermoeden er was dat ik zwaardere ontstekingen had.

    Nu maak ik me heel erg zorgen dat het niet helemaal weg is. Kan ik al hertesten? Overal op internet lees ik dat dit pas na 6 weken kan. Ik heb nu zelf een thuistest liggen. Is deze al betrouwbaar? Ik wil na 3 maanden sowieso opnieuw bij de huisarts laten testen, maar die wilt dat nu niet opnieuw doen en ik wil gerustgesteld zijn.

    Alvast heel erg bedankt.

    Reageer
    #2

    Even een toevoeging: De extra kuur was omdat ik een spiraal had laten zetten en daarna (2 dagen later) pas achter de SOA kwam.

    Reageer
    #3

    Een controletest kan 3 weken na de kuur

    Reageer
    #4

    Bedankt John voor het snelle antwoord!

    Zou in dit geval een thuistest (waarbij je meteen resultaat ziet) ook betrouwbaar zijn?

    Ik ga sowieso ook bij de dokter laten testen, dit is een tussenoplossing omdat het niet anders kan.

    Reageer
    #5

    Het zou kunnen, maar persoonlijk ben ik geen voorstander van thuistesten.

    Reageer
    #6

    Hi John,

    Nog een korte vraag (excuus daarvoor maar ik zit er helemaal doorheen)

    Bij Testalize zeggen ze dat ik dus 6 weken moet wachten. Nu heb ik contact gehad met hun arts microbioloog en hij zegt dat het na 4 weken ook kan.

    Ik heb het nu zover gekregen dat ik vanochtend via de dokter bij een laboratorium een vaginale swab mocht afnemen. Dit heb ik dus ook gedaan. nog 3 dagen wachten op de uitslag. Echter zit ik nog maar op 3 weken en een paar dagen (na mijn laatste behandeling)

    Jij zegt dat het na 3 weken gewoon kan? Ik heb de dokter er ook niet over gehoord maar overal op internet lees ik dat ik nog binnen 6 weken een onterechte positieve test kan hebben.

    Wat een hel dit. Hoop op je antwoord en alvast heel erg bedankt!

    Reageer
    #7

    Een controletest voor chlamydia kan 3 weken nadat de kuur is beëindigd

    Reageer
    #8

    Ik heb een test gedaan en helaas bleek ik het nog te hebben. Vanwege hevige buikpijn heb ik nu een dubbele antibiotica kuur gehad. Oflofaxine en Metronizadol. Nu ben ik ook afgelopen vrijdag voor het eerst ongesteld geworden. Hevige buikpijn wat dus ook daar door komt denk ik. Nu heb ik net met het indoen van een tampon mezelf gekrast met mn nagel. Weet niet of het open is, maar ik voel het wel. Moet ik mezelf nu druk maken dat ik mezelf weer besmet? Zit nu op dag 5 met slikken.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    dat zal niet zo'n probleem zijn

    Reageer
    #10

    Ook ik heb chlamydia gehad 18 september is dat geconstateerd netjes alles gedaan zoals het moet nu moest ik vrijdag opnieuw testen om te kijken of het weg is maar ben vandaag al gedaan omdat ik toch nog steeds wat last van afscheiding heb. Niet in mijn broekje maar omdat ik sinds dat heb ik er elke x met een spiegel naar kijk waardoor ik die afscheiding gelojk opmerk..... dus mss is het gewone afscheiding maar hij heeft wel een geurtje geen vislucht maar t is niet geurloos. Zou die 3 dgn het verschil kunnen maken? Dat ze het dan niet kunnen testen....

    Reageer
    #11

    dat zal niet zoveel verschil maken

    Reageer
    #12

    Tnx voor de snelle reactie.

    Is een vissige lucht bij een penis eerder symptoom van chlamydia of schimmelinfectie?

    Test is al gedaan maar ben gewoon benieuwd. Zag m niet bij de chlamydia symptomen staan.

    Reageer
    #13

    Past meer bij een schimmelinfectie

    Reageer
    #14

    Hoi,

    Ik heb afgelopen donderdag ( 29-04 ) te horen gekregen dat iemand, waar ik onveilige orale seks mee heb gehad, een positieve chlamydia test heeft. Ik heb vaginale seks met condoom gehad, gelukkig. Diegene is ook niet klaargekomen.

    Nu heb ik die donderdag gelijk mijn huisarts gebeld en heb ik gelijk een boost antibiotica kuur gekregen van azitromicine 2x 500mg, uit voorzorg. Ingenomen op die donderdag 29-04. Mijn huisarts gaf overigens aan dat de kans vrij klein is dat ik besmet ben met chlamydia, omdat ik alleen onveilige orale seks heb gehad en diegene ook geen erg grote penis had waardoor hij niet erg diep kwam. Wat is jouw mening hierover? En wanneer zou ik mij kunnen hertesten, na mijn ingenomen kuur? Ik denk dat ik dan een thuis test doe, van soa-poli. Ik heb daar zelf erg goeie ervaringen mee.

     

    En kan ik vanaf donderdag, 6 mei, weer onveilige seks hebben? Aangezien het dan dag 7 is na inname van mijn kuur.

    Graag hoor ik van je.

    Groetjes Anoniem

    Reageer
    #15

    Chlamydia in de keel kun je zo toch wel krijgen. Maar goed, je hebt dan in ieder geval een kuur gehad
    7 dagen na de kuur kan het weer Dat is dan dus vanaf 7 mei weer

    Reageer
Reageer op: Wanneer kan ik opnieuw testen na chlamydia?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief