candida of Chlamydia?

Online ZorgZus
 • #1

  hallo,
  Ik heb klachten en ik weet niet aan welke van de twee ik moet denken. Ik ben mei jl. getest en was toen schoon. Sindsdien 1 keer sex gehad met een jongen maar die was ook schoon. Nu heb ik dus klachten die duiden op candida. Ik heb een vriend die ik blijkbaar heb aangestoken, ik wist zelf niet eens dat k wat had. Merkte wel dat ik veel vaginale afscheiding had maar had nog nooit van candida gehoord. Zijn dokter zei dat candida de boosdoener was maar nu zegt tie weer dat t ook chlamydia kan zijn heel vaag verhaal.

  Maar hoe merk ik het verschil nou? En mocht het chlamydia zijn hoe kom ik eraan? die ene jongen is schoon, altijd geweest.
  Weet iemand dat misschien?

  xxx

  Reageer
  #2

  gewoon laten testen. niets is 100%, en een jongen 100% schoon? jammer maar dat weet je echt nooit helemaal zeker, dus er zit niets anders op dan een test, want met Clamydia moet je echt niet doorlopen.
  Sterkte Brenda

  Reageer
  #3

  Ik heb me laten testen. Ik merk dat ik het verhaal niet goed heb uitgelegd. Die jongen had namelijk wel condoom gebruikt.
  Vaginale afscheiding had ik altijd al en zeker na of voor ongesteldheid dus dat had niks met candida te maken zeker niet zoals het altijd beschreven staat. Ik kreeg pas klachten ongeveer 2 weken nadat ik met die jongen sex had gehad. Die jongen gad mij de schuld dat het van mij afkomstig was. Hij zei dat tie alleen met mij zonder condoom heb gedaan en dat houd tie nu nog steeds vol. Maar zijn vader heeft toegegeven dat hij gezegd had dat tie wel meer zonder condoom heb gedaan. Maar tegen mij liegt tie. Verder heeft tie verzwegen dat tie het afgelopen jaar een vriendin heb gehad waarmee die ook sex heb gehad waardoor ik me dus afvraag of hij het werkelijk veilig heeft gedaan.

  Hij zei dat zijn klachten kwamen 3 dagen na sex emt mij. Maar ik kreeg het pas 2 weken later dan hij... Het ergste vind ik dat zijn moeder en hij naar mij wezen en letterlijk tegen mijn ouders zeiden: ik/mijn zoon heb/heeft een SOA opgelopen door jullie dochter!
  Ik had inderdaad chlamydia hij ook. Maar ik heb met de dokter gesproken, ik was getest daarna 1 keer sex gehad met condoom,, het kan niet van mij zijn. Hij liegt hij verzwijgt relaties, en als ik hem erom vraag dan geeft tie geen antwoord,, maar ze geven mij wel de schuld. Ik vertelde dat ik me liet testen en toen zei hij: je neemt het niet serieus.
  Ik dacht ik laat me testen ik kan onvruchtbaar zijn hallo!!! Gelukkig doet zijn vader heel anders en die zegt ook je zal nooit weten waar het vandaan kwam want jullie kunnen allebei liegen.

  Ik weet dat het niet van mij afkomstig is maar door dat gepraat ga je twijfelen aan jezelf, maar ik weet beter. En toch zal ik niet naar hem wijzen en hem de schuld geven zoals hij bij mij gedaan heb. Ik was er zelf ook bij, net zoals hij.

  Ik ben er bijna van af, heb vrijdag de medicatie gekregen. Gelukkig is dit snel voorbij, ik ben wel opnieuw getest voor HIv en heel de mikmak omdat dat mee kan komen met chlamydia. Dat is wel een hele kleine kans maar toch.

  Ver

  Reageer
  #4

  hoop wel dat die vriend inmiddels je ex vriend is, zo onbetrouwbaar, leugenachtig en lelijk hij doet!!!

  Reageer
  #5

  Hij zei dat het nooit aan was geweest... oh neej? Mooi houden zo dan!
  Wil niet eens contact meer met hem, jammer dat zijn ouders bevriend zijn met mijn ouders. Maar als ze komen dan ben ik weg. Gaan mijn ouders naar hun dan blijf ik thuis.
  Met zulke mensen (bedoel ik die jongen mee niet ouders) ga ik niet om.

  Reageer
  #6
  Reageer
  #7

  Candida is niet overdraagbaar. Maar puur een vrouwelijke "schimmel infectie". Die wordt behandeld met een inwendige creme. Komt vaak voor.

  Chlamidia is een SOA, heel ander verhaal dus.

  Reageer
  #8

  Wat een onzin, candida is niet overdraagbaar. Echt wel!

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Betere vraag.. Kan je door Chlamydia ook meer gevoelig zijn voor Candida?

  Reageer
Reageer op: candida of Chlamydia?
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief