Rare plotse vlekjes

  • #1

    Ik weet niet of het er iets mee te maken heeft, maar ik maak mij er wel zorgen om (dat het n verband is): ik heb vorige week voor het eerst seks gehad met mijn feb zonder condoom. Ik heb toen ook anale seks gehad (eerste keer, zonder condoom)

    Nu ben (was) ik zelf schoon (geen soas/hiv) en ging er bij hem ook vanuit (ik ben de eerste waarmee hij seks heeft zonder wat te hebben, hij geeft aan niet met andere te kloten)

    Maar toch ben ik zo’n doos, als in vlekjes zie, dat ik in paniek raak en dan meteen een verband leg.

    Het plekje op mijn onderarm heb ik vanochtend open gekrabd, wist toen nog niet van de massaplekjes af onder mn bovenarm*

    Wat kan dit zijn… want ik maak mij toch wel zorgen

    Bijlagen:
    Reageer
    #2

    Misschien een allergische reactie, maar met een soa heeft dat niets te maken

    Reageer
    #3

    Mijn moeder had het over warmte uitslag, maar als ik dat opzoek komt het totaal niet overeen met mijn plekjes (en het jeukt niet)

    Reageer
    #4

    Laat dan je huisarts er naar kijken, die kan er gelijk iets tegen voorschrijven,mocht dat nodig zijn

    Reageer
    #5

    Weet dat dat het beste is, maar ik begin morgen met een nieuwe baan en weet bijgod nog niet wanneer ik vrij ben/tijd heb..

    Zag dat ik ze ook rond mijn dijen heb zitten (binnenkant en een plekje NET erbuiten)

    Reageer
    #6

    Ook bij een nieuwe baan heb je gewoon de mogelijkheid (het recht) om je huisarts te bezoeken als dat niet buiten werkuren om kan.

    Zeker als de vlekjes zich uitbreiden, zou ik dus even een afspraak maken. Het lijkt me ook niet echt fijn om onder de bultjes en vlekjes naar je werk te moeten en niet te weten wat de oorzaak is.....

    Reageer
    #7

    Ik heb vanmiddag contact gehad met mijn huisarts en moest hun fotos sturen, ze zouden hierop reageren, maar dat is niet gedaan… ik hoop vandaag iets van ze te vernemen.

    Inmiddels heb ik meerdere plekken gesignaleerd (op mijn borst en eronder)en zijn mijn bovenarmen verergerd…

    Ik maak mij toch wel zorgen… kan dit ook syfilis zijn? Of draai ik echt door? Wat KAN het zijn? Ze zijn allemaal inmiddels verheven

    (De foto is een voorbeeld van mijn verergerde arm, durf die paar stoppels ook niet meer weg te halen, dus alvast mijn excuus!)

    Bijlagen:
    Reageer
    #8

    Heel apart, een huisarts die een patiënt vraagt om foto's op te sturen. Ik heb dat in heel mijn carrière, en die duurt toch al meer dan 25 jaar, nog nooit gehoord of meegemaakt.

    Als het je zo erg raakt, dan ga je toch op het spreekuur langs, zodat de huisarts je klachten kan zien?!

    Sorry hoor, maar je verhaal komt heel vreemd op me over. Je maakt je zorgen, en dat begrijp ik (of je zorgen terecht zijn kan ik niet zeggen), maar vervolgens wurm je je in allerlei bochten om maar niet naar de huisarts te gaan. Nieuwe baan of niet, maar als ík in jouw schoenen stond, dan zorgde ik ervoor dat de huisarts mij kon zien op het spreekuur.

    Zo kort na seks hebben deze vlekjes niets te maken met syfilis. Syfilis begint met een enkele zweer op de plek waar de infectie plaatsvindt. Pas na 3 tot 6 weken zijn dergelijke vlekjes mogelijk, alhoewel ze er bij syfilis ook nog eens anders uit zien dan op jouw foto's.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Als de huisarts jou niet belt, kun je dus beter je huisarts bellen dan je ongenoegen hier uiten dat je niet gebeld bent.....

     

    Reageer
    #10

    @ Anoniem van 08:24
    Het komt toch echt wel vaker voor dat huisartsen om foto's vragen omdat ze overbelaste spreekuren hebben. Dat jij het nog niet hebt meegemaakt, wil niet zeggen dat het niet zou kunnen.

    Reageer
    #11

    Hoi Lisa ben je al naar de huisarts geweest, ik ben benieuwd wat de uitslag is.
    Mvg

    Reageer
Reageer op: Rare plotse vlekjes


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief