Mijn soa ervaring (Herpes en GW)

  • #1

    Hallo daar,

    Ik wil toch even mijn soa ervaring delen. In de tijd dat ik hier last van had zocht ik ook het hele internet af naar ervaringen van andere mensen. Uit de positieve berichten kon ik veel steun halen.

    Ik kreeg herpes genitalis van mijn ex, doordat we seks hadden en hij onwetend last had van een beginnende koortslip. Ik kreeg na ongeveer een week klachten. Het begon met 2 of 3 bultjes op mijn vagina. Het voelde als grote ingegroeide haren alleen dan zonder dat het er ontstoken uitzag of voelde. Deze bultjes werden snel daarna een soort kratertjes, waardoor ik wist dit is foute boel. Ik raakte best in paniek, omdat er op internet stond dat je dit virus levenslang bij je draagt. Aangezien ik herpes genitalis had gekregen via een koortslip, had ik type 1. Ik begon met het lezen van wetenschappelijke artikelen. Hierin stonden gegevens over hoe besmettelijk herpes genitalis is wanneer je al een tijd geen uitbraak meer hebt gehad. Er werd beschreven dat je dan gemiddeld 15 dagen in een jaar besmettelijk bent. Dit gold voor type 2, type 1 was nog minder actief. Daarnaast is de kan op overdracht van vrouw op man kleiner dan andersom. Kortom, een hele klein kans op besmetting (zonder klachten) dus.

    Mijn eerste uitbraak was een regelrechte hel. Het duurde bij mij een volle maand voordat de klachten flink afnamen. uiteindelijk duurde het denk ik 3 maanden voordat je er niks meer van zag (alles geheeld). Ik kon niet meer fietsen en lopen deed pijn. Ik slikte lysine en smeerde de blaasjes in met zinkoxide creme. Ik kreeg alleen niet echt het idee dat het daardoor verminderde. Het was gewoon afwachten tot het vanzelf over zou gaan... Na mijn eerste uitbraak heb ik 2/3 maanden later weer een uitbraakje gehad, waarbij maar 3 blaasjes te zien waren. Daarna nog 1 uitbraak bestaande uit maar 1 heel klein minuscuul blaasje ( niet 100% zeker of dit een uitbraak was dus). Daarna geen uitbraak meer gehad en we zijn nu inmiddels 2 jaar verder.

    Ik had voor mezelf besloten om te leven alsof ik geen soa had. Dit klinkt misschien selfish, maar na al die onderzoeken was ik er vrij zeker van dat je op internet alleen maar bang werd gemaakt wat besmettelijkheid betreft. Dit is begrijpelijk want ook al is er een mini kleine kans dat je iemand besmet, het is en blijft toch een kans. Maar ik dacht, moet ik nou echt mijn hele liefdesleven op het spel zetten vanwege die ene mini kleine kans?

    Ik ben sinds mijn ex met 4 mannen naar bed geweest, onveilig. Geen van hen is besmet geraakt. Met 1 van die mannen heb ik anderhalf jaar het bed gedeeld.

    Mijn vagina ziet er nu precies hetzelfde uit als dat het eruit zag voor de herpes uitbraak. Nog steeds even gladjes, mooi en schoon. Dus maak je je daar maar geen zorgen over!

    Nu mijn genitale wratten ervaring. Ik ben gewoon niet zo'n fan van veilig vrijen. Ik doe wel regelmatig een soa test, alleen daarbij testen ze je niet op herpes of GW. Iedereen kan zo'n virus dus ongemerkt bij zich dragen. Zowel het herpes virus als het genitale wratten virus komen enorm veel voor. Het is haast onvermijdbaar. Het herpes virus kan je ongemerkt bij je dragen, zonder klachten. Hpv (het GW virus) bestaat in veel verschillende types. Je hebt types die kanker kunnen veroorzaken, maar ook onschuldigere types (zoals het type wat genitale wratten veroorzaakt). Ook dit type kan met of zonder klachten voorkomen en ik heb het ongeluk gehad wel klachten te hebben.

    Ik heb geen idee wie mij die wratjes heeft gegeven, omdat ik het 7 maanden na mijn laatste bedpartner kreeg en de incubatietijd kan verschillen van 8 maanden tot wel 2 jaar. De wratjes begonnen als kleine mini harde bultjes rond mijn vaginale opening die ik kon voelen met mijn vingers. Deze werden steeds groter en er kwamen er meer bij. Ze leken heel erg op 'skintags'. Ik besloot meteen actie te ondernemen en smeerde  ze elke dag in met tea tree oil, kokosolie en vitamine E creme. Daarnaast zat ik elke avond voor de tv met watten gedrenkt in appelciderazijn op de wratten. Dit zonder het te verdunnen. Ik deed de watjes in een onderbroek en deed deze dan aan. Hierbij zorgde ik ervoor dat de watjes kwamen te liggen op de clusters wratten. Dit liet ik zo lang mogelijk zitten (soms een hele nacht). Hierdoor begonnen de wratjes open te barsten en vormden ze bebloede blaasjes. Dit zag er heel naar uit en deed ook pijn, maar dit was wel een goed teken. Na een tijdje vormden er zwarte stipjes in het midden van de wratjes (de kleinste het snelst). Ik moest wel geduld hebben hierbij, want het duurde ontzettend lang voordat de wratten hierdoor helemaal waren uitgestorven. Soms leek het alsof ze doodgingen, maar bleven ze toch bestaan. Mijn tip is hierbij, dont give up! Ik nam wel soms even een pauze van een paar dagen, omdat de appelciderazijn best agressief spul is. Dit kon prima. Na 3 maanden was ik er gelukkig vanaf. Dit door ze regelmatig te weken in appelciderazijn (met watjes of door in een bad met water te gaan zitten met een flesje appelciderazijn erbij) en door tussendoor te smeren met tea tree oil, kokosolie en vitamine E creme. Op internet las ik dat de wratjes in de meeste gevallen na 6 tot 9 maanden wel over zijn. Ik heb het dus kunnen versnellen naar maar 3 maanden waar ik erg blij mee was. Na deze heftige uitbraak heb ik nog 2 uitbraakjes gehad, bestaande uit 2 tot 3 wratjes. Deze had ik puur en alleen aangestipt met tea tree oil en kokosolie, omdat deze makkelijker te bestrijden zijn omdat je lichaam al enigszins antistoffen heeft aangemaakt tegen het virus. Nu heb ik al een aantal maanden geen klachten meer. Wanneer je een jaar lang geen klachten meer hebt, kun je stellen dat je lichaam het virus heeft opgeruimd en dat je dus niet meer besmettelijk bent.

    Na de genitale wratten heb ik 2 bedpartners gehad, welke allebei niet besmet zijn geraakt.

    Nou dit was mijn uitgebreide verhaal over mijn geliefde soa's Kees en Henkie. Voor mij viel het achteraf gezien dus allemaal heel erg mee. Maar dit kwam vooral doordat ik mijn eigen theorie had over de besmettelijkheid en de behandeling.

    Op internet werd ook afgeraden genitale wratten te laten behandelen door een arts, omdat dit een zeer agressieve behandeling is en vaak zonder langdurig resultaat.

    Om het af te sluiten, dit zijn mijn ervaringen. De ervaringen zijn natuurlijk voor iedereen anders. Je moet uiteindelijk zelf doen waar je je het beste bij voelt natuurlijk! Daarnaast had ik type 1 van het herpes virus, dus dit type verschilt wel van type 2 wat besmettelijkheid en klachten/uitbraken betreft!

    Groetjes, anoniempje (;

    Reageer
    #2

    Dank voor je verhaal. Moet wel even verschieten als ik lees dat genitale wratten 8 maand incubatie hebben. Kan je eventueel wat links delen voor deze wetenschappelijke artikelen? En is herpes en genitale wratten opspoorbaar via bloed of urine, continu of enkel als je een uitbraak hebt?

    Misschien dat John daar op kan antwoorden.

    Reageer
    #3

    Enkel op te sporen als je een uitbraak hebt

    Reageer
    #4

    En zijn er onderzoeken gedaan naar het percentage die klachten heeft tegenover degende die drager zijn zonder symptomen? Wat ik wil vragen is wat is grosso modo de kans als je een van beiden oploopt dat je klachten ontwikkeld? Hartelijk dank.

    Reageer
    #6

    Hartelijk dank voor deze info.

    Ik zie dat genitale wratten veroorzaakt worden door het humaan pappiloma virus. Is dat niet waartegen de vrouwen worden gevaccineerd voor ze ontmaagd worden. Helpt dit vaccin dat je nooit symptomen krijgt van genitale wratten? Zo ja waarom krijgen ook mannen dit niet?

    Reageer
    #7

    Ook mannen kunnen zich laten vaccineren met gardasil. Maar het wordt niet vergoed door de ziektekostenverzekeraar.

    Reageer
    #8

    En voorkomt dit dat je ooit genitale wratten krijgt? Zou dit voor mij nog nuttig zijn als ik al bijna 15 jaar seksuele contacten had en evenveel bedpartners?

    Dank voor deze info!

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Het dringt in ieder geval het virus terug ( als je het al zou hebben) en voorkomt uitbraken

    Reageer
    #10

    Hartelijk dank voor deze info. Het heeft me erg geholpen. Ik ben bang dat ik okk wratten heb. Lijkt het een beetje hier op?

    Bijlagen:
    Reageer
    #11

    Het lijkt meer op hirsuties papillaris vaginae of vulvae. Parelketting

    Reageer
    #12

    Een onschuldig verschijnsel

    Reageer
    #13

    Beste lisa,

    bedankt voor het delen van je ervaring. Ondanks dat het een vreselijke ervaring is ben ik wel blij te lezen dat jij ook een dikke maand klachten hebt gehad. Ik zit namelijk nu op dag 40 en heb vanmorgen weer een groepje nieuwe blaasjes ontdekt. Ik zit momenteel aan mijn 3e kuur virusremmers, maar het lijkt niet te helpen.

    zelfs de huisarts geeft aan dat dit niet gebruikelijk is en weet zich geen raad.

    maar ik begrijp dus dat er meerdere primo uitbraken zijn die zo lang kunnen duren.

    ik bid dat de uitbraken hierna ook bij mij wegblijven.

    nogmaals bedankt voor het delen van jouw verhaal

    Reageer
    #14

    Ik heb gisteren gehoord dat ik waarschijnlijk Herpes heb. Ik weet nog niet precies wat voor type enzovoort, maar ik ben bang dag het wel een positieve test zal zijn gezien de symptomen. Ik ben dan ook erg bang voor de gevolgen op lange termijn hiervan, omdat je het je hele leven in je lichaam houdt. En mijn lichaam voelt ook vies en onaantrekkelijk, de schaamte is heel groot. Hoe gaan jullie hier mee om?

    Reageer
    #15

    Heb je al enige duidelijkheid op je onderzoek? Bij mij is het dit jaar ook vastgesteld dat ik het virus bij mij draag en gelukkig alleen dat virus. De 1e ervaring was een hel. Alles daar onder was opgezwollen, branden, pijn. Lopen ging op een gevende moment niet meer want mijn onderbroek kwam tegen de blaartjes aan. Ik kon niet normaal meer naar de wc, dat moest onder de douche met water en was het alsnog huilen. Maar zonder water, nee dat was helemaal niet te verdragen. Koorts, hoofdpijn en pijn in mijn liezen ik leek wel alle klachten te hebben die er bij hoorde. Ik kreeg medicatie voor 5 dagen en werd verlengd met nog eens 5 dagen. Dit heeft dik 2 weken bij mij geduurd tot dat het eindelijk minder werd. De 1e ervaring was ook verschrikkelijk, nodige tranen gelaten maar vond veel steun in forums van andere mensen die in het zelfde schuitje zaten. Door te lezen besefte ik 'ik ben niet alleen'

    Ik had gelukkig ook veel steun van mijn vriend en nog steeds en ben ik hem heel dankbaar voor. En bij vragen belde ik mijn huisarts, misschien werden ze gek van mij maar ik moest een manier vinden om er mee te leven en door vragen te stellen kon ik het meer accepteren.

    Accepteer ook dat het er is en dat het in het 1e jaar 90% kans op een terugval is. Ik was hier heel bang voor en hoopte bij de 10% te zitten maar helaas.

    Mijn angsten zijn nu achteraf niet nodig geweest. Ik kreeg 3 kleine bultjes wat extreem hard jeukte en bij het voelen herkende ik meteen dat het terug was. Dus ik kon gelijk aan de medicatie en omdat het niet zo heftig was, was het zo weer weg. Bij beide keren erna is niks meer te zien dat er blaartjes of iets daar onder heeft gespeeld.

    Op langere termijn kan ik je helaas niet helpen maar misschien had je wat aan mijn ervaring in het 1e jaar. Ik vond/vind het ook lastig om het te accepteren maar je moet, en vind een manier die bij jou past. Je bent niet alleen!

    Reageer
Reageer op: Mijn soa ervaring (Herpes en GW)


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief