Tandor wanneer zijn SOA uitslagen nu echt betrouwbaar.

 • #1

  Dag Tandor,

  Ik richt me toch tot jou, aangezien jij een medische achtergrond hebt. Wat mij opvalt is dat er nog steeds onduidelijk is wanneer testen op SOA betrouwbaar zijn. Ikzelf heb me laten testen op hiv. hepatitis B, syfilis (bloedonderzoek bij 12 weken) en  gonorroe, chlamydia (urine onderzoek bij 8 weken) Op het forum lees je vaak verschillende data wanneer een test zinvol is. Kun je een aangeven wanneer de uitslag onomstotelijk vast staan / medisch gezien voor 99,9%. Ik denk dat je hier heel veel mensen mee helpt.

  Reactie
  #2

  @Benny, ik ben wel geen medicus, maar bij 12 weken ben je 100% safe. Laten gaan dus

  Reactie
  #3

  Bij 12 weken oftewel 3 maanden is het goed. En neem aan dat de huisarts anders allang besloten had om nogmaals een test te laten doen. Dus sluit me aan bij Sara. Laat het rusten, of desnoods zoek hulp.

  Reactie
  #4

  Hoi,

  Is een test na 11 weken en 3 dagen net zo betrouwbaar of moet dat echt 12 weken zijn? Dan heb ik het met name over Syfilis. Hepatitis B heb ik al vaccinaties voor.

  Reactie
  #5

  Dan zou dit allang zichtbaar moete zijn denk ik. Ik weet de richtlijnen ook niet exact. Wellicht kan Tandor hier inderdaad een duidelijk antwoord op geven. Hij heeft veel medische kennis en reageert doorgaans snel op het forum.

  Reactie
  #6

  En het heeft natuurlijk ook te maken met welke handelingen er ondergaan zijn.

  Reactie
  #7

  Klopt. Ik had op 18 maart als jongen met een andere jongen seks gehad. Ik was de actieve persoon en heb dit zonder condoom gedaan toen. En hij heeft mij nog even gepijpt. Had 4 weken daarna al een test gedaan en daarbij was alles negatief. Maar dit was niet genoeg voor Syfilis destijds. Dus daarom nu weer om het echt uit te sluiten na 11 weken en 3 dagen.

  Reactie
  #8

  Dan zou het in orde moeten zijn. Maar laat Tandor daar maar uitsluitsel over geven.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Chlamydia en gonorroe kan 2 weken na het contact worden getest. Voor Hep B geldt 3 maanden soms nog langer omdat de incubatietijd varieert van 4 weken tot 6 maanden, maar in de regel 2-3 maanden. Syfilis kan tegenwoordig vanaf 4 weken worden getest net als HIV. Hier (HIV) wordt dan wel een controle test geadviseerd bij 6-8 weken.

  Reactie
  #10

  11 weken is net zo betrouwbaar

  Reactie
  #11

  En als degene gevaccineerd is tegen Hepatitis B?

  Reactie
  #12

  Dat heeft met een HIV test niets te  maken

  Reactie
  #13

  Hoi John, is er beeldmateriaal hoe een hiv test werkt bij een lab?

  Reactie
  #14

  Ik denk het niet.. Maar zo interessant zal dat ook niet zijn

  Reactie
  #15

  Nee bedoel als degene inentingen heeft gehad tegen heb B kan deze het dan overdragen

  Reactie
Reageer op: Tandor wanneer zijn SOA uitslagen nu echt betrouwbaar.
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief