overmatig transpireren tijdens slaap

Bereken hier je BMI

De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

cm
KG
 • #1

  Hoi,

  Wie heeft er tips tegen het overmatig zweten 's nachts. Soms is het bed echt helemaal nat. Er is geen verwarming aan op de slaapkamer en de raam staat open.
  Wie o wie weet er raad....

  Reactie
  #2

  Overgang? anders met deze klacht, voor de zekerheid, eerst even naar de huisarts.
  heb je een goed en lucht doorlaatbaar matras? een goed dekbed?
  alles puur katoen of wol?
  groetjes, Brenda

  Reactie
  #3

  Ik vind deze reactie te kort door de bocht. Er zijn zoveel verschillende oorzaken voor nachtzweten, dat het kiezen van een mogelijkheid tekort doet aan alle andere mogelijkheden. Een aantal oorzaken van nachtzweten is daarenboven ernstig en dient behandeld te worden. Dit advies is dus van weinig waarde.

  Reactie
  #4

  Er zijn vele verschillende oorzaken van nachtelijk zweten. Om vast te stellen wat de oorzaak is van overmatig transpireren 's nachts bij een bepaalde patiënt, kan dit alleen door de huisarts worden gedaan. De huisarts kent de patiënt kent en kan zo nodig onderzoek doen.

  Nachtzweten komt vaak voor en is meestal geen reden tot bezorgdheid. Onschuldiger oorzaken zijn vanzelfsprekend te dikke dekens, de overgang of als gevolg van de medicijnen die de betreffende patiënt gebruikt.

  In sommige gevallen kan nachtelijk zweten wel worden veroorzaakt door een serieuze medische aandoening. Infecties, kanker, neurologische problemen of afwijkingen in het hormoonstelsel moeten altijd door een arts worden onderzocht.

  De meest voorkomende groepen van oorzaken van nachtzweten zijn: idiopathische hyperhidrose, infecties, kanker, medicijnen, hypoglycemie, hormoon-afwijkingen en neurologische aandoeningen

  Ga naar de huisarts als het nachtzweten regelmatig voorkomt, als u er wakker van wordt, en als u gelijktijdig koorts of andere opvallende symptomen heeft, zoals onverklaard gewichtsverlies.

  Reactie
  #5

  Lees ook:

  Nachtzweten
  http://www.dokter.nl/forum/Slapen/212166-nachtzweten.html

  Nachtzweten bij kinderen
  http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/164133-nachtzweten.html

  Nachtzweten, zorgen
  http://www.dokter.nl/forum/Huid-haar/82396-nachtzweten.html

  Nachtzweten, zoon 4 jaar
  http://www.dokter.nl/forum/Kinderen/162132-nachtzweten.html

  Zweten onder het slapen
  http://www.dokter.nl/forum/Slapen/142910-zweten-onder-het-slapen.html

  Reactie
  #6

  Ik heb sinds kort een nieuwe vriend en elke keer als hij bij mij slaapt is mijn bed echt drijf en drijf nat. Ik ga 's nachts gewoon 't bed uit omdat ik wakker word van zijn ''gezweet''. Ik ben ook bang dat ik hierdoor schimmel of iets of m'n matras krijg aangezien het matras elke keer zeiknat word. Ik was ook stiekem de dekens iedere dag als hij is geweest. Ik vind het echt heel lastig hier met hem over te praten, want we zijn nog niet zo heel lang samen. Weet iemand waar dit aan kan liggen of wat ik kan doen in deze situatie?

  Reactie
  #7

  Nachtzweten kan een symptoom zijn van een ziekte.

  Reactie
  #8

  Er zijn heel veel verschillende mogelijke oorzaken van nachtelijk zweten. Om vast te stellen wat de specifieke oorzaak is van nachtzweten bij uw vriend, moet de huisarts uw vriend spreken en onderzoeken.

  Mogelijke veel voorkomende (groepen van) oorzaken van nachtzweten zijn de menopauze, idiopathische hyperhidrose, infecties, kanker, geneesmiddelen (Viagra!), diabetes, hormoon gerelateerde problemen, en neurologische problemen.

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hallo,

  Ik heb al een tijdje dat ik vreselijk zweet snachts. Nu heb ik het ook overdag. Ik ben bijna 42.
  Huisarts heeft me antidepressiva voorgeschreven en oxazepam zodat ik rustiger wordt voor stress.
  Maar ik lees veel dingen op sites dat ik soms wel eens denk dat ik al in de overgang zit.

  Huisarts wil geen bloedtest doen, want die is onbetrouwbaar, heb meds die ik slik (van dr Vogel) overgang totaal is dat.

  Hebben die 2 nou met elkaar te maken? Ik weet niet wat ik moet doen meer.

  Iemand tips?

  Reactie
  #10

  Ja, dat zou kunnen wijzen op de overgang, maar er zijn tal van andere mogelijke oorzaken van overmatig zweten 's nachts en overdag. Komen de zweetperioden in aanvallen zoals dat bij de menopauze flushes wordt genoemd? Zijn andere oorzaken door de huisarts uitgesloten? is er lichamelijk onderzoek gedaan naar klieren e.d.?

  Reactie
  #11

  Lees meer vragen en antwoorden over overmatig zweten
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=overmatig+zweten&sa=Zoeken#1467

  Lees meer vragen en antwoorden over de overgang
  http://www.dokter.nl/search_gcse/?q=FORID%3A11&cx=partner-pub-8575168267605921%3Aeak94u-kmbq&ie=UTF-8&q=overgang&sa=Zoeken#1437

  Reactie
  #12

  Nou het is meer dat het gewoon komt. Hoef helemaal geen inspannende dingen te doen. Kindje wassen en aankleden, en het loopt me over mijn gezicht.
  Mijn zoontje zegt wel eens (bijna4) mama je gezicht huilt.
  Knuffelen wil dan dus ook niet.

  Heb soms wel dat als ik gewoon zit, toevallig zoals nu, dat ik aan mijn gezicht voel alsof ik ga zweten zeg maar, maar het komt niet.

  Onderzoek wordt wel eens gedaan naar klieren, maar dat is al een paar jaar geleden.

  De huisarts heeft gezegt dat ik eerst maar eens iets moest proberen van de drogist ofzo, en als dat zou helpen dan zou het echt overgang kunnen zijn.
  Maar afgelopen nacht heb ik weer gezwommen in bed, bah. Ik slaap met handdoeken op mijn kussen. Als ik uit mijn coma kom snachts ff, dan heb ik een nat shirt aan. Echt vies.

  Maar ik denk wel dat ik eens de huisarts ga vragen of ergens na gekeken kan worden.

  Tips wat ik aan kan geven wat gechecked zou moeten? Dan kan ik zelf al assertief zijn en haar voor zijn 😛

  Het rare is ook, het komt allemaal uit mijn hoofd. Dus echt vanuit mijn haren zeg maar en dan loopt het als een gek.

  Heb vanmiddag met een handdoek om mijn hoofd gezeten zodat het zweet daarin zou gaan en niet in mijn nek en shirt.

  En als ik ff rustig zit? dan koel ik weer af haha. Heb het trouwens niet als ik stil zit ofzo hoor. Alleen als ik ietsiepietsie doe

  Reactie
  #13

  De hormonen FSH, LH, oestradiol, de bloedwaarden HB, leuco's (neutro's, lymfo's, monocyten, basofielen en eosinofielen) en bloedplaatjes, MCV, hypochroom, en electrolyten zoals Na, K, creatinine, ureum, Alkalisch Fosfatase, en albumine en calcium voor de botten, en voor de schildklier TSH en T4.

  Succes!

  p.s. je bent niet erg afgevallen toch de laatste tijd?

  Reactie
  #14

  Opvliegers zijn plotselinge, korte, hevige warmte-aanvallen. Uw gezicht, hals en/of borst worden rood en u kunt opeens heftig gaan transpireren. Ook 's nachts kunt u een zweetaanval krijgen.

  Bron: patiënteninformatie Nederlands Huisartsen Genootschap 'Overgang'
  http://nhg.artsennet.nl/kenniscentrum/k_voorlichting/NHGPatientenbrieven/NHGPatientenbrief/PBU11a.htm

  Reactie
  #15

  Ok dan jij bent er goed van op de hoogte. Jee wat een woorden, er zijn maar een paar bij die ik ken haha. Maar ik zal ze ff noteren, zodat ik iig iets bij de hand heb waarop ik getest zou willen worden. Over dat afvallen? Nee was dat maar zo. Hoezo? @ Anoniem, je hebt het over rood worden? nee dat heb ik niet. Heel veel dingen die ik gelezen heb op deze site komt me heel bekend voor. Zit al een paar jaar niet lekker in mijn vel, ook op dit moment niet en ben daarvoor dus naar de huisarts geweest. Die heeft me dus antidepressiva voorgeschreven en oxazepam. Maar nu lees ik dus ook dat huisartsen dat vaak voor schrijven omdat ze dan denken dat het aan stress te wijten is? Voel me soms net een bendelid hier in huis met mijn doekie om mijn kop hhahaa

  Reactie
Reageer op: overmatig transpireren tijdens slaap
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief