Doodmoe na 6 uur slaap

  • #1

    Voor werk moet ik vrij vroeg op staan. Als ik vroeg op moet staan, kan ik de avond ervoor vaak niet goed inslapen omdat ik bang ben onvoldoende nachtrust te krijgen en de volgende dag dan niet goed te functioneren. Het resultaat is dat ik vaak niet aan 7 uur slaap kom. Ik slaap dan soms 6 uur en ben de volgende dag dan doodmoe, bijna tot het niveau dat ik niet kan functioneren. Nu heb ik een tijdje vakantie gehad waarin ik goed heb geslapen, dagelijks 7 tot 8 uur. Ik dacht uitgerust weer aan mijn werk te beginnen, een zo'n nacht van 6 uur moet een mens toch wel trekken? Maar niets is minder waar. Ik slaap een nacht 6 uur en ik ben weer kapot. Hoe kan dit nou? 6 uur is toch niet heel weinig. Is er fysiek iets mis met mij? Kan ik er iets aan doen om ervoor te zorgen dat ik af en toe met minder slaap toekan? Het lukt mij maar niet om zo vroeg in slaap te vallen, zeker niet in de zomer als het nog zo licht is buiten en ik vind het echt vervelend om steeds zo moe op mijn werk aan te komen.

    Reageer
    #2

    6 uur is voor jou dus gewoon te weinig....

    Reageer
    #3

    Is niet alleen het aantal uren slaap maar ook je spanningen en het vroege opstaan. Ik ken het wel. Extra probleem is de zomertijd, waardoor je vroeger opstaat, wat het nog lastiger maakt. Mooist zou zijn werktijden die bij jou passen maar goed. Wat kan schelen is  's avonds zorgen voor schemer dus geen felle lampen. De nachtversie van rescue remedie kan helpen om je hoofd te ontspannen. Kan je ook overdag gebruiken want je valt er niet zozeer van in slaap maar hij geeft ontspanning. Verder zou je persoonlijk advies kunnen vragen aan een orthomoleculair therapeut of homeopaat.

    Reageer
Reageer op: Doodmoe na 6 uur slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief