dagen lang slecht tot geen slaap icm met problemen spijsvertering

 • #1

  Goededag
  Nou waar zal ik beginnen , ongeveer 4 weken geleden wil het me op dat ik last had van verteringsproblemen , ontlastong was niet hoe die hoorde te zijn , brijerig en slecht verteerd dus ook gewichtverlies . Dus ja natuurlijk de huisarts gegaan. Ontlasting getest op bacterie en onstekingwaarde en die waren goed , mijn bloed getest en die was ook goed . Ze gaven me t advies probotica te gebruiken voor een evt onbalans in de darmflora . Verder niks anders meer aan gedaan . Den dat ivm die ontwetenheid van t niet zeker weten wat ik heb en t constant maar opzoeken naar evt oplossingen mijn stresslevels zo hoog de pan uit zijn gerezen dat ik nu al 5 nachten niet meer in staat ben in slaap te komen. Elke keer als ik wil slapen dan schrik mijn lichaam wakker door een schok. En dat gebeurt ook als ik ff op de bank lig s middag en me ogen sluit of lig te mediteren . T is alsof mijn lichaam in een te hoge staat van paraatheid is . ga er vanuit dat het stress is Niet dat ik zit te piekeren over mijn probleem .voor t slapen gaan mijn lichaam is op maar mijn hoofd blijkbaar niet . Maar nu dat t een week later is met als ik geluk heb 3 uurtjes slaap per nacht . Is de focus meer geswitcht van stress door mijn darmsituatie naar zal ik vannacht weer zo slecht slapen. Mijn huisart heeft me daarvoor Quetiapine voorgeschreven . Maar na enig onderzoek online toch maar besloten die niet in te nemen ookal ben ik doodop.niet echt spul voor slaapproblemen.nu beetje ten einde raad hier wat kan helpen .
  Zit al aan de omega 3 en magnesium suplimenten .
  Nou zitbik te kijken of er mischien een link is tussen slaap problemen en mijn spijsvertering . Geen idee of dat een optie kan zijn dat t deel uitmaakt van mijn boorgaande klachten of t gevolg is van de stress daarvan. Mischien mensen die ook ervaring daarmee hebben

  Reageer
  #2

  Hoi,

  Ik vind het vooral opvallend dat je zo uit evenwicht raakt hiervan.

  Ontlasting is niet altijd hetzelfde en ietsje 'afvallen' is ook niet iets bijzonders. Het zijn lichaamsprocessen die wat kunnen wisselen naar gelang je bezigheden, wat je eet en drinkt. Vaak ook afhankelijk van het weer. Het is dus echt zonde om daar te veel aandacht aan te geven. Je maakt er meer van en dan raakt je lichaam vanzelf uit balans door stress.

  Het slapen is hier het gevolg van en hier geldt eigenlijk hetzelfde. Ok, je slaapt een tijdje wat minder omdat je je wat druk maakt (kan ook onbewust). Ook dat kan gebeuren en slaap wordt weer gewoon als je jezelf wat meer tot rust brengt.

  Gezien je zo snel uit evenwicht raakt, is het misschien handig eens langs de POH te gaan om wat adviezen te krijgen. Eet, drink, beweeg. En zoek iets leuks om te doen.

  Reageer
  #3

  Nou t gewichtverlies is met een dalende lijn, weinig met mijn voeidng te maken . Eet goed , beweeg voldoende enz dus dat baard mij zorgen. Ja hoe langer ik in onzekerheid zit hoe erger t word in me hoofd waarschijnlijk. Aangezien mijn slaap er nu zwaar onder te leiden heeft. Misschien chronische stress of zo geen idee . Elke keer als ik wil slapen krijgt mijn lichaam een schok dat mij weer wakker maakt . Geld ook bij ff liggen op de bank en je dut weg .of doe een meditatie .

  Reageer
  #4

  Heeft vaak juist wel te maken met je voedingspatroon. Zo werken snelle suikers ontregelend op je bloedsuikerspiegel en darmflora. Je darmflora heeft weer invloed op je hormoonhuishouding en neurotransmitters. De een komt dan aan en een ander valt er eerder van af.

  Een orthomoleculair therapeut zou je verder kunnen adviseren. Verder jezelf eens goed verdiepen in goede voeding. Belangrijk is een combinatie van complexe koolhydraten, eiwitten, vetten en vezels bij elk eetmoment. Beter dus ook geen brood als hoofdmoot van de maaltijd.

  Voor de aanmaak van allerlei fijne stofjes als serotonine, melatonine en gaba is ook een stabiele bloedsuikerspiegel belangrijk en de juiste voedingsstoffen. Slik zelf onder andere 5htp, wat ook scheelt in het slapen. Zou het alleen niet zoeken in een enkel middeltje want is vooral de samenwerking tussen allerlei stofjes.

  Reageer
  #5

  Ja het zou zomaar kunnen dat ik een onbalans heb in me darmflora , ookal heb ik geen data die dat bevestigd behalve dat mijn huisarts t er maar op gok met proboticia .  Ik ben meer een persoon die die zekerheid graag wil hebben .  Heb zelf al een extra ontlastingsonderzoek aangevraagt  die een uitgebreide analyse maakt van mijn ontlasting dus hopelijk ook die onbalans kan aantonen en misschien ook de reden daarvan . Zou veel schelen als ik weet wat ik heb en een plan van aanpak kan creëren om uit deze rot te komen . Want zeker de slapeloosheid hakt hier zwaar in . Mentaal als lichaamlijk duizelig hartkloppingen , spierzwakte enz  . Zoals in mijn eerdere bericht . Ze hebben me al een pilletje voor uitgeschreven maar die durft ik niet te neme  vanwege de bijwerkingen en t feit dat t nog vrij experimenteel is voor mensen met slaapproblemen. Dus ja word lastig om beide benen op de grond te houden .

  Reageer
  #6

  Het klinkt alsof je iets hebt wat als verklaring niet afdoende is, en je jezelf in de stress werkt met allerlei extra onderzoeken. Waarom niet gewoon wat doen met het advies en afwachten tot je je wat beter voelt.....

  quetiapine is een off label slaapmiddel (in heel lichte dosering), waar de HA meestal niet als eerste voor kiest.
  Je valt dan waarschijnlijk als een blok in slaap, maar medicatie of onderzoeken lijken mij niet wat je nodig hebt. Eerder wat relativeren en geduld.

  Reageer
  #7

  Nou dat doe ik ook gewoon , alleen je voelt je juist niet beter maar zwakker voelen. Vandaar dat ik nog steeds in me hoofd zit dat mijn ha t fout heeft . En aangezien we idd in de wait en see fase zitten word er weinig gedaan . Maar blijf afvallen en zwakker worden. Ben geen hypochonder btw , gewoon beetje bezorgt . Normaal nooit in zo n positief gezeten en nu ineens dit dan zit de schrik er goed in . En internet maakt het niet altijd beter. Ookal ben ik niet express op zoek naar erge aandoeningen .wil ze juist uitsluiten . Zijn er gelukkig genoeg waar ik dat oom heb kunnen doen . Enigste waar ik beetje mee blijf zitten is evt tekort aan alvleesklierenzymen. Dat past aardig goed in mijn plaatje .
  quetiapine was ik ook niet van plan in te nemen als ik zo naar de ervaringen kijk . Is idd geen officieel middel om voor te schrijven bij slapeloosheid. Maar vele doen dat toch.. liever een alternatief.

  Reageer
  #8

  Als ik zie hoeveel energie je steekt in wat je nu ervaart, is het niet onmogelijk dat je daar extra klachten van krijgt.
  Waarom zou je HA het verkeerd hebben? En zelfs als er een andere zeldzame reden zou zijn, waarvan je je kunt afvragen hoe realistisch dat is, waarom kan dat indien nodig later niet nog worden behandeld. Je behandelt je lijf alsof het super kwetsbaar is en iets meteen opgelost moet worden, maar dat is het niet en hoeft niet.

  Quetiapine is niet iets dat velen gebruiken met slaapproblemen. Het kan, maar is zeker niet een standaard middel om voor te schrijven. En bovendien zijn er ook veel gezondere alternatieven om in slaap te komen.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Normaal doe ik ook zo gek over kwaaltjes maar ongewild gewichtverlies dan praten we over 5 kg binnen 4 weken . En voor iemand die nu nog maar 71kg weegt is t een big deal. Op z n minst te weten wat ik heb . Zolang ik dat weet ja dan kan t herstel beginnen . En als dat ff duurt prima .  Nou mijn HA  trok gewoon die conclusie op basis van mijn klachten en zonder echte data . Mijn ontlasting is alleen maar op bacteriën en onstekingswaarde getest . Gelukkig waren die goed . Maar zijn nog zoveel andere waarder die je derop kan testen die misschien wel in de goede richting wijzen waar we moeten zoeken .En een onbalans kan t zijn , maar wil gewoon weten waardoor . Dan kan er een plan van aanpak gemaakt worden . Of t nu medicijnen zijn , dieet of miss zelf een ingreep .

  Dit soort reactie op iets minimaals is idd beetje overdreven maar t voelt niet als iets minimaals. Alles wijst stiekem toch naar mijn schildklier . De slechte vertering van mijn voedsel , ondervoeding , gewichtverlies , moe , vaak plassen , en  een pijnlijk plek links boven .wel oppervlakkig   zou bijna zeggen mijn buikspieren, maar t is maar specifiek op dat kleine plekje.

  Dus maar kijken naar een verwijzing naar een specialist die ff kan kijken .  En een ander slaapmiddel idd wa t ga dat spul niet gebruiken

   

   

  Reageer
Reageer op: dagen lang slecht tot geen slaap icm met problemen spijsvertering
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief