Schreeuwen en wandelen tijdens slaap

  • #1

    Mijn naam is Rob. Ik ben 20 jaar jong en zeer sportief  (4x per week hardlopen).

    Tijdens mijn slaap kan ik soms extreem hard gaan schreeuwen. Meestal hetzelfde woord meerdere keren achterelkaar (help, auw & f*ck). Tijdens mijn slaap heb ik soms enge dromen dat weet van mijzelf. Meestal gaan de dromen over een beest (spin, tijger). Nu wordt het altijd een beetje spannend omdat ik hierbij soms uit bed kan rennen/springen en naar mijn lichtknopje loop deze aanzet naar mijn bed staar waar het beest zou moeten zitten en dan meestal pas echt wakker wordt. Nu kan ik soms ook in paniek mijn kamer ontvluchten de deur dichtdoen en dan denk ik dat iets mij achtervolgt en dan duurt het ook even voordat ik echt wakker wordt en weer terug in bed ga liggen. Nu maakt soort van slaapwandelen mij niet zoveel uit. Maar het praten/schreeuwen wel. Mijn vader werkt op de kamer naast mij op zolder vaak in de nacht en dan weet hij soms niet wat hem overkomt als ik schreeuw. Als ik met mijn gezin op vakantie ga en we liggen met zijn vieren op een hotel kamer kan het ook erg lastig zijn. Laat staan op de camping in een tent waar zeg maar iedereen het kan horen..... meestal kan ik mijn dromen goed herinneren en denk ik soms ook wel dat ik op sommige punten heb geschreeuwd. Het aantal keer dat het schreeuwen per week voorkomt zal ongeveer 2 zijn.

    Is dit erg? Kan ik er iets aan doen?

     

     

     

    Reageer
    #2

    Je hebt nachtmerries... daar zal dan ook een oorzaak voor zijn. Je zou eens met een psycholoog kunnen praten

    Reageer
    #3

    Misschien teveel spanningen. Sporten kan goed zijn maar kan ook veel van je vergen. Met zweten verlies je bijvoorbeeld mineralen. Belangrijk ook om goed naar je lichaam te luisteren. Misschien een paar voedingssupplementen. Daarover advies vragen. Als je het hardlopen zou afwisselen met bijvoorbeeld yoga, kan dat wellicht ook helpen.

    Reageer
Reageer op: Schreeuwen en wandelen tijdens slaap


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief