Slaapverlamming

  • #1

    Ik heb al jaren lang last van slaapverlamming. Het begon toen ik een jaar of 13 was en direct al met hele heftige hallucinaties. Ik hoor bijvoorbeeld mijn kamer deur open gaan of ik heb het gevoel dat iemand mij aanraakt. Normaal gesproken had ik dit 1 keer per maand maar nu ongeveer 10 / 20 keer per week. Ik begin me er zorgen over te maken soms gebeurt het wel 4 keer per nacht. Het vervelende is dat het vaak gebeurt vlak voordat ik in slaap val en daardoor weer klaar wakker ben. Mijn slaapverlammingen zijn ook een stuk heftiger. Ik heb vaak het gevoel dat ik stik en dat duurt ongeveer 30 seconden. Ik vind dit erg eng en ik word helemaal buiten adem wakker. Is het verstandig om naar de dokter te gaan? Ik maak me hier namelijk erg veel zorgen over.

    Reageer
    #2

    Goed om dan naar de huisarts te gaan en om een slaaponderzoek te vragen

    Reageer
    #3

    Dat ga ik binnenkort doen. Was vooral benieuwd of andere mensen dit ook in deze vorm ervaren. Iemand?

    Reageer
    #4

    Wat akelig Michel, dat is inderdaad heel erg vaak!

    Ik ben helaas ook bekend met slaapverlammingen, maar heb inmiddels een soort 'handleiding' voor mezelf gevonden (m.b.v. veel uitproberen, ervaringsverhalen lezen en tips toepassen) waardoor ik er inmiddels goed mee om kan gaan.

    Ik ben benieuwd of je inderdaad naar de dokter bent geweest en of die je verder heeft kunnen helpen. Het gevoel van stikken tijdens een SV herken ik namelijk (zowel van mezelf als van andere ervaringsdeskundigen) erg goed, maar als ik eenmaal wakker ben, ben ik niet per se buiten adem - wellicht zou een slaaponderzoek slaapapneu bij je kunnen uitsluiten/vaststellen?

    Ik hoop dat het inmiddels beter met je gaat.

    Reageer
Reageer op: Slaapverlamming


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief