eerste keer prostaat onderzoek

 • #1

  Ben 49j en mijn huisarts stuurt mij nu voor de eerste keer naar de uroloog voor een prostaat onderzoek. Ik weet echter niet wat ik moet verwachten, wat die precies onderzoekt en hoe zo'n onderzoek verloopt en welke vragen die specialist zal stellen ?? Ben redelijk zenuwachtig hiervoor en nogal verlegen ... Heb ondertussen al een bloedonderzoek ook moeten doen.

  Reageer
  #2
  Reageer
  #3

  Heb bericht gelezen, bloedonderzoek (PSA waarde) heb ik al laten doen, weet hoe dat gaat, maar medisch onderzoek prostaat nog niet, en daarvoor moet ik nu naar de uroloog. zijn er nog patiënten die hier evaring hebben en kunnen zeggen hoe dat precies in zijn werk gaat dan ?

  Bedankt alvast

  Reageer
  #4

  Beste Marcel,
  Volgens mij is dat een vrij vervelend onderzoek: het onderzoek gebeurt via je endeldarm: met een vinger.
  Maar het doet geen pijn, alleen die vinger in je anus.
  Succes,
  harrie

  Reageer
  #5

  Kijk eens op deprostaatkliniek.nl
  Alle informatie te vinden en ruimte op forum om vragen rechtstreeks aan een uroloog te tellen.

  Groeten Rob.

  Reageer
  #6

  Bedankt, heb op die site ook eens gekeken, maar ben ondertussen ook al op onderzoek geweest. Was best wel wat confronterend zo'n onderzoek en uroloog stelde redeljk intieme vragen vond ik :s

  Reageer
  #7

  Oh ja, wat vroeg hij dan zoal?

  Reageer
  #8

  Frequentie en stevigheid van erectie en frequentie en kracht van ejaculatie en of dit aanzienbaar verminderd was in de tijd. Is dit standaard en hebben anderen ook deze vragen gekregen ?

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  hoi marcel, heb ook prostaat onderzoek gehad maar niet bij uroloog maar gewoon bij de huisarts en deze vragen werden mij niet gesteld , maar is die frequentie van die 2 dingen bij jou sterk verminderd dan? ik vind bij mezelf van wel, hoe ervaar jij dat?

  Reageer
  #10

  Ja, iets minder merk ik wel, vooral hoeveelheid zaad ik heb. Hoe oud ben jij ano ?

  Reageer
  #11

  marcel, ik ben pas 34 maar had/heb wat plasklachten en daarom onderzoek gehad en op psa geprikt en die was 3. niet te hoog vlgs HA.hoe hoog was die van jou?. wat zijn jou klachten? bij mij af en toe een steek in bal en lies en veel plassen ook snachts.

  Reageer
  #12
  Reageer
  #13

  Ik had PSA waarde 3,5. Ik had voornamelijk verminderde erectie en hoeveelheid sperma. Jij, Ano, bent nog wat jonger als ik. Ook klachten hiermee of is het bij een éénmalig bezoek aan huisarts gebleven ?

  Reageer
  #14

  marcel, mijn erectie is bij sex redelijk goed maar bij masturberen niet en hoeveelheid sperma is beduidend minder.ik moet eigenlijk wel weer eens naar de huisarts maar ben bang dat hij/zij me toch weer naar huis stuurt, heb buiten het vele plassen wat last van lies en druk op schaamstreek

  Reageer
  #15

  Blaasontsteking?

  Reageer
Reageer op: eerste keer prostaat onderzoek
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief