Angst dat ik mijn vriendin besmet

  • #1

    Hallo allemaal,

    Ik ben Rick en heb last van het fenomeen koortslip. Het begon 1.5 week geleden en is nu zo goed als over, de korst is eraf gevallen en de huid eronder is glad, gaaf en bevat geen wondjes. Ik ben heel verstandig als het gaat om zoenen enzovoort, dat zit er simpelweg niet in. Hetzelfde geldt natuurlijk voor orale seks, spreekt voor zich. Toch hebben mijn vriendin en ik seks, zonder dat er dus direct contact tussen mijn mond en haar is. Nu had ik vandaag een moment met haar, gezellig in bed en het ene ging over in het andere. We gingen over tot handwerk en nadat de daad gedaan was ging ik nadenken: Wat nou als ik mijn lip heb aangeraakt met mijn vingers (per ongeluk), en een minuut of 15 later haar edele deel aanraak? Ik ben erg bang dat ik misschien wel iets veroorzaakt bij haar heb zonder dat ik het direct doorhad.

    Nogmaals: De hele korstjesfase is geweest en de huid daaronder is hersteld, een klein beetje roodheid (heb ik altijd nadat de korst eraf is) is nog aanwezig.

    Graag hoor ik van jullie

     

    Rick

    Reageer
    #2

    Ik denk dat die kans dan toch heel erg klein is

    Reageer
    #3

    Dankuwel, dat leek mij inderdaad ook!

    Ben ontzettend voorzichtig hierin en wil mijn vriendin hier ook absoluut niet mee belasten, laat staan haar herpes genitalis geven. Ik zou kapot gaan van het schuldgevoel.

    Tegelijkertijd kamp ik hier mijn hele leven al mee en weet ik goed te handelen tijdens zo’n uitbraak, ook weet ik dat handen wassen na aanraken zeker nodig is en dat doe ik ook. Maar ik ben toch erg bang dat ik per ongeluk het een keer heb aangeraakt en daarna mijn vriendin.

    Nu maar hopen dat er bij haar de komende twee weken niks gebeurd, ik denk dat ik me dan al een stuk rustiger voel.

    Reageer
    #4

    Bij een herpes infectie is dat al na 6 dagen hoor. Dus geen 2 weken in de stress gaan zitten

    Reageer
    #5

    Ah oke, dankuwel!

    Het is een ontzettend kleine kans, daar ben ik me van bewust. Het blijft een lastig iets aangezien ik dit misschien 3 keer per jaar heb en je nooit precies weet wanneer je niet meer besmettelijk bent. De een zegt dat met een korstje de besmettelijkheid al over is, de ander zegt dat het korstje eraf moet zijn enzovoort. Zelf probeer ik zo weinig mogelijk risico te nemen en wacht ik het liefste tot het helemaal niet meer zichtbaar is tot zoenen enzovoort.

    De angst dat ik per ongeluk mijn lip heb aangeraakt en daarna haar blijft wel door mijn hoofd zweven..

    Reageer
    #6

    een laatste vraag:

     

    Mocht mijn vriendin na 6 dagen nog geen enkele klacht hebben daar beneden, kan ik er dan vanuit gaan dat ik haar (gelukkig) geen herpes genitalis heb gegeven?

    Reageer
    #7

    als er na 6-7 dagen geen symptomen zijn kun je daar wel vanuit gaan

    Reageer
    #8

    Dankuwel, dan wachten we even af. Ik las online dat er op het moment dat de koortslip ‘over’ is er sprake kan zijn van een rood plekje dat is veroorzaakt door het korstje, daarnaast kan de huid wat droog en schilferig zijn. Laat dit beide bij mij het geval zijn! In ieder geval is mn lip niet meer opgezet, zijn er geen blaasjes aanwezig of wondjes oid, niks dat eventueel vocht uit de koortslip zou kunnen verspreiden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Er zit niks anders op dan even afwachten

    Reageer
    #10

    Beste @tandor

    We zijn nu zo’n 4 dagen verder en nog geen klachten of iets dergelijks.

    Ik wacht nog even 3 dagen af en dan durf ik het denk ik wel te stellen dat het goed is gegaan. Even een korte vraag nog:

    Klopt het dat we moeten letten op pijn bij het plassen, wondjes in de schaamstreek en eventuele blaasjes?

    Groet,

    Rick

    Reageer
    #11

    Dat klopt helemaal!

    Reageer
    #12

    Dankuwel! Dan gaan we daar op letten.

    Is het doorgaans normaal dat er rond dit tijdstip al enige symptonen aanwezig moeten zijn, na 4 dagen? Of kan het in een later stadium pas beginnen?

    Reageer
    #13

    Excuses voor de vele vragen, het geeft mij een rustig gevoel wanneer ik erover kan ‘praten’.

    Reageer
    #14

    Doorgaans 6-7 dagen

    Reageer
    #15

    dat is verder geen probleem !

    Reageer
Reageer op: Angst dat ik mijn vriendin besmet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief