Wakker met heftige pijn in mijn teen

  • #1

    Vanmorgen ben ik wakker geworden met heftige pijn in mijn grote teen van mijn linkervoet Ik dacht eerst dat hij gekneusd ofzo zou zijn . Gezien de pijn toch maar even naar de huisarts gegaan en deze gaat er vanuit dat het hier jicht betreft waardoor ik gestroffen ben. Nu heeft hij diclofenac voorgeschreven tegen de pijn. Ook moet ik een bloedonderzoek laten doen of er urinezuren (of zoiets) in mijn bloed zit. Als dit het geval is stelt hij voor om allorurimol te gaan gebruiken.Een een of ander medicijn om geen jicht meer te krijgen. Wie heeft er ervaring met jicht de medicijnen, en vooral wat kan ik er tegen doen zonder medicijnen.

    Patrick, Roermond

    Reageer
    #2

    Allopurinol is een goed werkend en veel gebruikt middel bij jicht.
    Ook een aangepast dieet kan helpen jicht te voorkomen.
    kijk hier voor meer info:
    http://www.voedingscentrum.nl/encyclopedie/jicht.aspx

    Reageer
    #3

    Bedankt Tandor,

    Ik heb geprobeert het een en ander te vinden over een aangepast dieet zoals u suggereerde. Het komt er op neer dat ik niet veel meer mag eten en drinken als ik het zo zie. Wij leven hier in het zuiden nogal bourgondisch dus dat aanpassen zal lastig worden. Maar ik heb ook geen zin om mijn hele leven allopurinol te gaan slikken. Ik heb overigens nog wel veel pijn al moet ik zeggen dat de pijn snel zakt wanneer ik een diclofenac neem. Bedankt voor de suggestie en ik ga nog even verder zoeken.

    Reageer
Reageer op: Wakker met heftige pijn in mijn teen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief