Tendomyogeen hetzelfde als tendonitis?

  • #1

    Heel simpele vraag:
    Is tendomyogene pijn hetzelfde als tendonitis?

    Ik heb al ajren last van 'tendomyogene' pijn, maar de oh zo leuke reumatoloog gaf er geen fatsoenlijk antwoord op, op mijn vraag: wat houdt dat in?
    "ja, dat je last hebt van je pezen en spieren." Goh, daar was ik zelf ook al achter :S

    Reageer
    #2
    Reageer
    #3
    Reageer
    #4

    Tendomyogeen is inderdaad pijn vaak bij de overgang van je spier (=myo) naar je pees (=tendo). Tendinitis is een irritatie van je pees alleen. Vaak in de praktijk lijken beiden erg op elkaar. Het heeft ook niet veel consequenties voor behandeling of herstel. Het is gewoon erg vervelend, maar het gaat vaak weer over met rust (soms langdurig).

    Reageer
    #5

    Wat als je fibromyalgie, artrose, meerdere scolioses, beginnende hernia's en verder o.s. tendomygeen hebt ?Heeft dan nog wel iets nut ?

    Reageer
    #6

     Tendomyogeen , behandeling? Oplossing voor klacht vermindering?

    Reageer
    #7

    Fysiotherapie en pijnbestrijding

    Reageer
    #8

    Ik vind dat tendomyogeen nonsens. Ik ben er ook mee afgescheept terwijl ik erge klachten heb. Veel pijn in de schouder met uitstraling naar de arm. Kan arm niet lang omhooghouden en nauwelijks kracht zetten. Raakt na enkele seconde uitgeput en moet mijn arm dan laten hangen. Zit al maanden thuis in de ziektewet met rust. Klachten blijven en fysiotherapie en ibuprofen geven geen vermindering. In mijn opinie weer een verzonnen pijnsyndroom omdat ze het even niet weten en duidelijk niet goed de oorzaak willen zoeken. Jaren deze klachten met "overbelaste spieren"?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Dat klinkt boos..

    Afgescheept klinkt alsof u de oplossing van de artsen of fysio's verwacht. Soms moet je jezelf meer inzetten om behandeling van spier/peesklachten te vinden.

    Ik zou zeggen bel eens rond wat voor soort behandeling kan helpen. Dry needling, shockwave, oefentherapie, fasciatherapie, ik kon er zo al een stuk of 4 opnoemen, maar het is aan u om hulp te vragen.

    Reageer
    #10

    Het wordt in jouw geval tijd voor het alternatieve circuit. Kinesologie bijvoorbeeld, of Chiropractiker. Lang genoeg gesukkeld….. goed bijverzekeren volgend jaar en met deze medisch deskundigen naar de oorzaak zoeken.
    Ik heb er veel baat bij en ben doorgaans weer pijnvrij👍
    bernadette

    Reageer
    #11

    Hoi Bernadette hoe ben je pijnvrij geworden?

    Kun je er wat meer over vertellen

    Reageer
Reageer op: Tendomyogeen hetzelfde als tendonitis?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief