Pijn rug/Bechterew

 • #1

  Ik heb sinds een maand of 4 pijn in mijn gehele rug. Het begon onderin nadat ik mijn rug overbelast had met werken in de tuin. Na een week dacht ik dat het over zou zijn, maar helaas. Inmiddels heb ik wisselend onder/boven/midden pijn. S'nachts word ik wakker als ik moet draaien, het is gigantisch stijf en pijnlijk. Matras is het niet, ik heb op meerdere plekken geslapen en de pijn blijft. Inmiddels doen mijn heupen ook opspelen af en toe. Het voelt als een hele doffe pijn/stijfheid die overgaat in meer pijn en die de hele dag en nacht aanwezig is, wel wisselend qua pijnsterkte. Bukken is geen optie want dan voelt het alsof mijn rug heel zwak word en ik er doorheen kan gaan. Ik ben bij de huisarts geweest en ze vroeg of er Bechterew in de familie is. Dat is zo. Ik moet maandag een foto laten maken om te kijken of er iets niet goed zit in m’n wervels. Het verhaal Bechterew blijft echter spoken. Kan dit getriggerd worden door die overbelasting een paar maand geleden?

  Reageer
  #2

  Misschien een mooie aanvulling op mijn bericht; pijnstilling helpt niet! Zelfs codeine helpt niets.

  Reageer
  #3

  De overbelasting zou de oorzaak kunnen zijn... maar dat zal dan toch moeten blijken aan de hand van de foto's.
  Codeïne is ook geen geschikte pijn stiller hiervoor. Heel vreemd dat een arts dat hiervoor voorschrijft

  Reageer
  #4

  Ik heb de codeine in eerste plaats als slaapmiddel, omdat ik bijna niet sliep van de pijn door het draaien. Had ik erbij moeten vermelden, excuses. Paracetamol en ibu helpt ook niet.

  Reageer
  #5

  Ok. maar blijf het toch een beetje vreemd vinden.
  Je neemt de ibu (600 mg) tegelijk met paracetamol (1000 mg) ?

  Reageer
  #6

  Ja heb ik gedaan. Inmiddels gebruik ik geen pijnstilling meer omdat het niet werkt en omdat ik van de omeprazol die ik erbij had ook klachten kreeg.

  Reageer
  #7

  Bespreek het dan toch nog maar eens met de huisarts. Er zijn nog andere pijnstillers beschikbaar

  Reageer
  #8

  Tja maar dan zit je in de hele zware medicatie. Ik ben verslavingsgevoelig dus dat wil ik niet. Kan mezelf wel volproppen met drugs maar dat neemt de oorzaak niet weg natuurlijk.

  De vraag was ook of een overbelasting onderin de rug Bechterew kan doen ontstaan. Niet welke medicatie ik beter kan gebruiken 😉

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Bechterew ontstaat niet door overbelasting. Over de oorzaken van de ziekte van Bechterew is nog weinig bekend. Mogelijk zijn darminfecties en urineweginfecties een aanleiding. Zeker is dat een erfelijke factor meespeelt.

  Reageer
  #10

  Inmiddels weet ik dat ik helaas artrose heb in de rug. Nadere onderzoeken gaan van start.

  Reageer
Reageer op: Pijn rug/Bechterew
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief