pijn in de bovenarmen HELP

  • #1

    Sind 8 jaar geleden heb ik al last van mijn bovenarmen vlak bij mijn elleboog. Ik ben toen naar mijn huisarts geweest en deze vertelde mij dat er waarschijnlijk een soort van¨^snot ¨ in mij boven armen zit, de naam van het soort ziekte ken ik niet meer. Hij vertelde dat dat normaal door middel van een operatie eruit gezogen kon worden maar dat het gewoon weer terug komt. ik heb dus geen operatie laten uitvoeren maar mijn armen ontzien en geen zware dingen tillen geen zwaar werk doen. Een paar maanden gelden ben ik op reis gegaan en had ik veel begage en nog een kind bij me dus ik moest wel sjouwen. Sinds die tijd heb ik erg veel pijn. vooral mijn linker arm. ik kan zelfs geen klein tasje meer dragen of als mijn arm gestrekt heb voor tien minuten dan haal ik deze met veel pijn naar mij toe. het is net boven mijn elleboog die in brand staat. Soms krijg ik ook gewoon een aanval van pijn en ook weer iets boven mijn elleboog. Het kan zijn dat het ook te maken heeft met de rest van mijn gewrichtenpijn als ik te lang in een bepaalde houding zit dan kom ik met moeite omhoog dan zijn mijn tenen ook stijf en krom alln ze staan niet in brand zoals iets boven mijn elleboog. Ook voor die tenen heb ik trouwens nog geen oplossing maar wie herkent deze problemen????

    Reageer
    #2

    De huisarts bedoelt op een bursitis van de elleboog.

    Reageer
    #3

    Dat heet 'bursitis olecrani'. Een slijmbeusrontsteking van het olecranon.

    http://www.hakeem-sy.com/main/files/elbow_bursitis_intro01.jpg

    Slijmbeursontsteking of bursitis is een ontsteking van een slijmbeurs. Bursitis kenmerkt zich door roodheid, warmte, zwelling en pijn waar de ontstoken slijmbeurs aanwezig is, zoals op hiel, elleboog, schouder of heup. Het is verstandig om het gewricht in beweging te houden om stijf worden te voorkomen en om te voorkomen dat het genezingsproces wordt afgeremd.

    Een slijmbeursontsteking kan het gevolg zijn van trauma of structurele overbelasting. Chronische bursitis is een van de aandoeningen in het RSI-spectrum. Een acute bursitis kan enige dagen tot weken en soms maanden aanhouden. Een niet-infectueuze bursitis geneest doorgaans uit zichzelf als de nodige rust in acht wordt genomen. In ernstiger gevallen zijn pijnstillers en ontstekingsremmers als NSAID's noodzakelijk. Ook fysiotherapeutische behandelingen zijn mogelijk.

    Reageer
    #4

    heel hartelijk bedankt voor jullie reactie, ik probeer inderdaad om mij arm te ontzien maar dat is erg moeilijk als je ook nog kinderen hebt valt dat niet mee.

    Reageer
Reageer op: pijn in de bovenarmen HELP


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief