Pijn beide schouders

  • #1

    Ik heb sinds ongeveer 6 maanden pijn aan de voorkant van beide schouders (soort zenuwpijn) sinds een maand nu ook met uitstraling naar mijn armen/polsen/handen.

    Ook al 2 jaar aan het tobben met onverklaarde pijn in rechter voet met nu ook links steeds meer last.

    Via huisarts reumafactoren laten prikken en die zijn flink verhoogd: 31 met normale BSE

    1. Ik heb geen last van zwelling/roodheid of warmte. Iemand enig idee? Aangezien ik pas over ruim een maand bij een reumatoloog terecht kan

     

     

    Reageer
    #2

    Hoi,

    Ik denk persoonlijk niet dat het zinvol is de mening van anderen online te vragen, denk dat je beter gewoon je onderzoeken af kunt wachten.

    Je kunt nu allerlei reacties krijgen die op jou helemaal niet van toepassing zijn,maar waardoor je je wel veel zorgen gaat maken.

    Ik weet nog of je al bij een fysiotherapeut bent geweest? Anders zou je daar nog naartoe kunnen gaan om te kijken of dat verlichting van je klachten kan bieden.

    Sterkte in elk geval,groetjes Suzan

    Reageer
    #3

    Ben al bij fysio geweest, die heeft oefeningen gegeven. Dit heeft niet geholpen

    Reageer
    #4

    Oefeningen snap ik dat dat als je pijn hebt,geen effect heeft. Ik zat meer te denken aan behandelingen om je spieren meer te ontspannen,zodat je gewrichten ook minder belast worden door de spierspanning. Dan bedoel ik dingen als ontspannings massages, misschien milde dry needling, medical taping. Dat geeft misschien verlichting. Oefeningen waarbij je echt kracht gebruiken moet zou ik zowieso even mee wachten tot je bij de reumatoloog bent geweest en een duidelijkere diagnose hebt gekregen. Oefeningen om een beetje soepel te blijven zonder dat ze belastend zijn, zijn over het algemeen wel goed om nog meer klachten te voorkomen omdat je dan helemaal vastroest. ( dit is het motto van mijn fysio )

    Reageer
    #5

    Dank je wel voor je antwoord.  Ik probeer ze zo goed mogelijk gewoon te gebruiken. Massage doe ik ook regelmatig.  Dry needeling wacht ik nog maar even mee inderdaad. Ik ben best sportief en probeer dan ook zoveel mogelijk in beweging te blijven.

    Reageer
    #6

    Bij de reumatoloog die zei dat RF van 31 bij zoveel mensen voorkomt. Vond mijn klachten in schouders en voeten en ellebogen en knie aspecifiek voor reuma en eerder passen bij een fozen shoulder (aan beide kanten?) Heeft wel foto's van nek en schouders en wat bloedonderzoek ingezet daar komt behalve wat artrose in nek, schouders en rug niet zoveel uit. Na een week lang niet geslapen te hebben toch maar weer terug naar een (vervangend ivm vakantie) reumatoloog en zij dacht toch wel wat verdikkingen in de gewrichten te voelen, misschien beginnende reuma en ontsteking (echo) mn in mijn linker schouder.
    Nu gestart met Prednison en dit bracht direct verlichting. Nu moet ik binnenkort weer naar die eerste reumatoloog maar daar heb ik niet zo'n heel goed gevoel bij en die 2e reumatoloog waar ik geweest ben kan ik pas in oktober terecht.
    Nu weet ik eigenlijk niet zo goed hoe verder

    Reageer
Reageer op: Pijn beide schouders


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief