Tietze behandeling

  • #1

    Hallo

     

    In december 2020 corona gekregen sindsdien heel veel last gehad van pijn op de borst (ongeveer borstbeen enkel aan de linkerkant en enkel aan 1-2 ribben) na 3 maanden was de pijn volledig weg en de laatste week is de pijn teruggekomen (minder pijnlijk als de eerste keer).

    Dokter vermoed dat dit Tietze is, heeft testen gedaan door de drukken op mijn borst maar het is moeilijk te zeggen waar de pijn zich precies bevindt, volgens de dokter kan het ook aan de binnenkant van mijn borstbeen/ribben zitten.

    Als ik hoest of nies of diep inadem doet dat geen pijn.

    Wel is een gedeelte van mijn borst rood (omdat ik er altijd op heb zitten wrijven om de pijn te vinden).

    Mijn vraag is: Is het beter om oefeningen te doen om de pijn te voelen of geneest tietze sneller als men geen oefeningen doet waarbij men pijn voelt op de borst? Op internet zeggen sommigen dat het beter is om oefeningen te doen (rekken) zodat je de pijn voelt en anderen zeggen juist het tegenovergestelde: zo min mogelijk belasten zodat je geen pijn voelt zodat tietze sneller geneest. Welke is volgens jullie juist?

    Ik voel vooral de pijn als ik op een stoel recht zit en me volledig naar links of rechts draai (recht zitten en met de borst zo ver mogelijk naar links of rechts draaien), in andere gevallen voel ik het niet.

    Reageer
    #2

    Het is dan nog maar de vraag of het Tietze is, of een gevolg van Corona. Dat zou dan toch eerst onderzocht moeten worden. Ik zou maar even geen oefeningen doen

    Reageer
    #3

    Bloedonderzoek, foto longen en hart waren allemaal perfect, volgens de arts is het ofwel tietze ofwel costochondritis of stress. Ik was enorm blij toen de klachten voorbij waren maar uit het niks zijn ze na anderhalve maand teruggekomen

    Reageer
    #4
    Reageer
    #5

    Dat is het niet daar ben ik zeker van.

    ik ben ook een roker ik was voor 3 weken gestopt met roken (eerste 3 maanden na klachten) maar dat hielp niet en 3 weken na het opnieuw hervatten van roken waren de klachten weg, het is heel raar ik ben er zeker van dat dit een gevolg is van Corona ik ben zelf 24 en rook 2 jaar.

    Ik hoop dat de naslepen zo snel mogelijk weer weggaan. Als ik tijdens mijn besmetting goed had uitgerust waren deze klachten zeker niet gekomen eigen stommiteit

    Reageer
    #6

    Dat zou ik zo nog niet willen zeggen hoor. Er zijn mensen die wel goed gerust hebben en toch nog steeds klachten lopen. Vraag een verwijzing voor de longarts om het te onderzoeken

    Reageer
    #7

    Na het nemen van een warme bad gaan de klachten voor paar uur weg en voel ik me perfect daarna komen ze terug. Welke conclusie kunnen we hieruit trekken?

    Reageer
    #8

    Ik kan daar geen enkele conclusie uit trekken

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Vandaag had ik een soort druk op mijn borst (ik weet niet of het door sigaretten komt), ik heb een half uur gelegen en toen ging de druk volledig weg.

    Ik heb besloten om anderhalve maand te stoppen met roken

    Reageer
    #10

    Hallo

    Gisteren diagnose gehad en huisarts kwam uit op Tietze, hij zei wel dat het genezen kan worden voor altijd. Ik heb apranax 550mg gekregen 30 tabletten voor 15 dagen.

    Als dat niet helpt zullen we een zwaardere medicatie gebruiken namelijk Meloxicam 15mg.

    Hij raadde mij aan om zeker te stoppen met roken zolang ik de medicaties inneem zodat mijn lichaam de kans krijgt zich te herstellen. Ik zal tot juli zeker niet roken.

    Reageer
    #11

    Gelukkig is de pijn weer volledig weg, ik hoop echt dat het niet nog eens na een maand of twee terugkomt. Ik moet apranax blijven inslikken, vannacht veel last gehad van maag (bijwerking).

    Is koud of warm goed voor de plekken waar tietze is?

    Reageer
    #12

    Deze keer heeft tietze ongeveer 4 weken geduurd, eerste keer na corona in december ongeveer 3 maanden.

    Reageer
    #13

    Ik denk dat beiden niet veel zullen uithalen. Maar in ieder geval geen warmte

    Reageer
    #14

    Ik begin er depressief over te worden ik heb altijd de neiging om met mijn vinger te drukken op het gebied waar de ontsteking is waardoor het rood wordt.

    Ik kan alle bewegingen doen zoals bv een koprol zonder pijn, een andere arts zei dat het geen tietze zou zijn maar een nasleep van corona. Zolang ik er op blijf drukken met mijn vinger zal het nooit weggaan. Tussen erkende naslepen van corona staat tietze er niet bij

    Reageer
    #15

    Het is weer volledig weg, het heeft ongeveer anderhalve maand geduurd, ik hoop dat het niet weer terugkomt, foto's wijzen op niks uit.

    De ene arts zegt tietze de andere zegt als het tietze was dan zou het nooit weggaan (gedrukt op de borstbeen en ribben en geen pijn) hij vermoed toch dat het met corona te maken heeft, ik rook al een week niet en het is direct weggegaan

    Reageer
Reageer op: Tietze behandeling


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief