Nog zo’n onderwerp, je libido verlagen als man.

Online ZorgZus
  • #1

    Beste lezers,

    Ik heb een erg leuke relatie met mijn vriendin, al 4 jaar inmiddels en we zijn nog steeds verliefd op elkaar. Helaas is alleen in de loop der jaren haar zin in sex langzaam aan af gaan nemen, en de mijne is nog altijd gelijk gebleven. Dit zorgt sinds een jaar of 1,5 voor frictie tussen ons en af en toe zelfs een ruzie. We hebben al enkele dingen geprobeerd om haar libido te verhogen want we zijn het er over eens dat haar libido eerder laag is, dan het mijne hoog. We zijn naar de huisarts geweest voor haar, een seksuoloog, andere pil, zelfs helemaal geen pil, ik heb geprobeerd haar wat te ontstressen (ze ervaart soms wat stress met werk en alle vrienden- en familie zaken die we door 't jaar heen te doen hebben en die zij allemaal organiseert), maar het helpt allemaal maar niet. De laatste tijd doen we het nog maar eens per 4 weken en dat vind ik gewoon te weinig.

    Ze bied nog steeds af en toe aan om seks te hebben, maar we weten allebei duidelijk dat dat niet de seks is zoals het hoort: dat je het allebei leuk vind en dat je er plezier aan beleeft. De laatste tijd (half jaar) is mijn libido om de een of andere reden langzaam aan't stijgen, wat dus voor nog meer botsingen zorgt.

    Ik wil hier van af zijn. We hebben dus al enkele dingen geprobeerd om het bij haar op te krikken maar tot nu toe allemaal tevergeefs, en we (maar zij vooral) ziet het niet zitten om wéér een of ander middeltje of dure therapeut (want eigen risico) in de arm te nemen. Dus nu wil ik het eens proberen op te lossen door gewoon mijn libido te verlagen.

    Nu heb ik al verschillende websites doorgelezen, onder andere deze, en wat ik vaak lees is dat mensen zeggen 'waarom zou je dat doen, jou libido is gewoon gezond', of 'oh dus omdat zij het niet wil moet jij maar aan de pillen', of dat soort reacties. Hoewel ze allemaal goed bedoeld zullen zijn, is dat NIET de reactie waar ik op aan't wachten ben. Ik wil gewoon informatie inwinnen op welke manier ik het beste mijn libido kan verlagen. Als dat een gesprek met de huisarts betekend en een medicijn op recept, prima.

    Bedankt voor het lezen.

    #2

    Het verlagen van het libido is gewoon een probleem. Dat gaat niet lukken. Althans niet in de vorm van verlagen. Het libido verhogen gaat vaak iets makkelijker.
    Ik vind het wel goed van jullie dat er al van alles is geprobeerd om het probleem op te lossen.
    Ik ben overigens wel van mening dat het probleem daar moet worden aangepakt waar het is.
    Testosteron werkt bij vrouwen libido verhogend. Dat is ook het geval met Viagra (hoe raar dat misschien klinkt) en dan is er nog een nieuw in ontwikkeling zijnde medicijn. Lybrido.

    Ik zou dus de huisarts vragen om testosteron voor te schrijven voor korte tijd en kijken wat de uitwerking daarvan is.
    Een andere mogelijkheid is Lybrido. Kijk voor meer info op:
    http://www.lybrido.nl/

    #3

    Bedankt voor je reactie.

    Dat het libido verlagen niet kan vind ik een erg lompe uitspraak. Tenzij je dit natuurlijk zeker weet. Maar ik heb er gisteravond wat op nageslagen en het schijnt dat er toch wel wat middelen zijn die het tegen kunnen gaan. Zo wordt wel eens antidepressiva voorgeschreven, wat in principe natuurlijk geen libido verlagend middel is maar in 50% van de gevallen daalt het libido wel. Daarnaast is er nog Androcur (of Cyproteron), wat gewoon als hoofdfunctie het verlagen van libido heeft, wat in 90% van de gevallen ook werkt.

    Maargoed, in hoeverre deze middelen in te zetten zijn in mijn geval weet ik niet. Ik heb morgenochtend een gesprek met mijn huisarts.

    Overigens goed dat je de libido verhogende middelen (voor de vrouw) aan hebt gekaart. Háár huisarts heeft alleen wat testjes gedaan en ons doorverwezen naar de seksuoloog, maar misschien is het ook het overwegen waard om nog eens terug te gaan en gewoon een middel te vragen en geen behandelingen/therapie.

    Gr David

    #4

    Je hebt gelijk.
    Een bijwerking van bepaalde antidepressiva (niet bij iedereen) kan libido verlaging zijn. Maar dat is naar mijn mening geen geschikte therapie.
    Voor Cyproteron geldt in feite hetzelfde. Het zijn specifieke middelen voor specifieke aandoeningen. Bij de indicaties hyperseksualiteit en seksuele aberraties is, naast een eventuele behandeling met anti-androgenen waaronder Cyproteron, psychotherapie noodzakelijk. Bij jou is er en geen sprake van een depressie en ook niet van hyperseksualiteit of abberaties.
    Androcur en Cyproteron zijn middelen die worden gebruikt bij chemische castratie van mannen. Dus daarmede volledig ongeschikt voor het oplossen van het probleem dat jij (in feite niet) hebt.

    #5

    Ik las dat je u sprak van eens om de vier weken ??? Ik zou er heel tevreden mee zijn. Mijn libido is ook redelijk groot en dat van mijn vrouw eerder laag. De laatste 9 jaar hebben wij zelfs geen sex meer gehad, sinds de geboorte van ons dochter. Als ik eens om de 6 maand spreek over sex, krijg ik het verwijt sexverslaafd te zijn. Willen we ruilen? Eens per maand zou voor mij prima zijn. Doe eens zoals ik, masturbeer eens 9 jaar lang omdat je vrouw of vriendin eventjes geen goesting heeft, ze moet zogenaamd recupereren van de geboorte, dit al 9 jaar lang ...

    #6

    Kleine toevoeging nog, dit is heel lastig op 35jarige leeftijd. Had ik het geweten, dan was ik pastoor of pater geworden, zij gaan soms nog eens anoniem naar de hoeren.

    #7

    Al surfend met mijn probleem onder de arm ben ik blij mannen met hetzelfde probleem tegen te komen hier. Bij mij hetzelfde: ik heb echt een hoog libido en mijn lieve partner een enorm laag. Ik zou ook graag hier iets aan willen doen, maar schrik erg van alle bijwerkingen van eventuele middelen..... Bestaat er geen homeopathische/kruiden/chinese oplossing die zou kunnen werken?

     

    #8

    In lijn met chef; dit is ook wat mij benieuwd..

     

    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG

Het onderwerp ‘Nog zo’n onderwerp, je libido verlagen als man.’ is gesloten voor nieuwe reacties.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief