clitoris TE gevoelig

Online ZorgZus
  • #1

    Mijn clitoris is zo gevoelig dat aanraking onprettig. Ik ben dan ook nog nooit klaar gekomen (ben nu 21). Is dit abnormaal? Heeft iemand tips?

    Reageer
    #2

    Een overgevoelige clitoris kan een orgasme in de weg staan. Iets dat je overigens met je huisarts kunt bespreken. Hij kan je bijvoorbeeld een creme voorschrijven die licht verdoofd, zodat je van die overgevoeligheid af bent. Het uitblijven van een orgasme is toch iets wat wel vaker voorkomt. Neem de tijd en ga op zoek naar de juiste manier(en) die bij jou een orgasme teweeg kunnen brengen. In de bibliotheek kun je ongetwijfeld boeken vinden die je hierbij op weg kunnen helpen.

    Reageer
    #3

    Normaliter ben ik het echt wel eens met Tandor, maar nu even niet... Als jouw clitoris 'te' gevoelig is, dan adviseer ik je een klein beetje spuug, of glijmiddel. Zeker nu niet experimenteren met verdovende crèmes, pas als je zelf weet waar jouw grens/orgasme ligt. Je bent pas 21 jaar, dus mijn advies is oefenen en masturberen, desnoods lekker samen. Pas als je zelf weet wat jij lekker vindt, dan kun je je partner met de hand leiden en samen tot een geweldig orgasme komen!

    Emma

    Reageer
    #4

    Misschien dat Tandor nog reageert? Ben benieuwd!
    Emma

    Reageer
    #5

    Natuurlijk is een overgevoelige clitoris niet abnormaal. De zenuwbanen lopen links en rechts van je clitoris en deze wordt - in principe - beschermd door een voorhuidje (hoedje). Het is aan jou om aan te geven wat je prettig vindt, en wat niet.

    Heleen

    Reageer
    #6

    @emma
    Ik ben normaliter ook niet voor experimenten zonder te weten wat er scheelt. Het eerst uitproberen van verschillende glijmiddelen is zeker een goede tip. Daarom ook met de huisarts bespreken zoals ik al schreef en ga op zoek naar de juiste maniere(en). In dit geval echter toch maar een kleine uitzondering. Hypersensitiviteit van de clitoris is zoals Heleen schreef niet abnormaal. Integendeel zeker op de leeftijd van anoniem, maar kan het zoeken naar de juiste manier om tot een orgasme te komen toch lelijk in weg staan. Niet alleen fysiek. De ervaring leert dat glijmiddelen soms net onvoldoende werken. Het gebruik van bv Emla creme
    (op recept verkrijgbaar ) kan daar een goede bijdrage aan leveren. Uiteraard met beleid te gebruiken maar dat geldt voor alles.

    Reageer
    #7

    Thanks, Tandor voor je meer uitgebreide bijdrage!
    (Ik weet niet hoe oud je bent maar je hebt zeker ervaring met Emla (!) en andere crèmes, en ik wil je bij deze bedanken voor een juiste bijdrage aan dit forum!

    Emma

    Reageer
    #8

    "Een overgevoelige clitoris kan een orgasme in de weg staan"

    Echt wel, en wat doe ik daar aan? Ik heb mijn huisje laten besnijden.

    Ben ik raar?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Ben 56 jaar en heb persoonlijk geen ervaring met emla of andere cremes in dit verband. De studie medicijnen komt dan wel van pas.Het zijn wel regelmatig voorkomende klachten in mijn praktijk voor alternatieve geneeswijzen. En ja soms grijpen ook wij terug op allopatische middelen die hun werking hebben bewezen.

    Reageer
    #10

    Ik heb eveneens last van een overgevoelige clitoris. Vroeger kwam ik nooit, wat ik ook deed. Mijn clitoris aanraken was gewoon niet fijn. Tegenwoordig kom ik gewoon door cirkels te trekken rond mijn clitoris met mijn onderbroek aan. Ik wrijf dus inderdaad gewoon op mijn onderbroek en wissel af tussen het wrijven over mijn clit en mijn vagina. Het duurt nog altijd even, maar ik heb wel dubbele orgasmes.

    Reageer
Reageer op: clitoris TE gevoelig


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief