dip na klaarkomen

Online ZorgZus
  • #1

    Dag, ik ben een man van 49 jaar, heb een geweldig sexueel contact met mijn vriendin, maar daarbij wel een probleem. Als ik klaargekomen ben dan heb ik vaak last van een dip. Kom ik klaar voor het slapen gaan, dan heb ik er geen last meer van. Maar overdag is het soms heel erg. Laatst kreeg ik zelfs een paniekaanval en voelde ik me de hele dag depressief. Deze stemmingswisseling vind ik bijzonder lastig en bepaalt me vaak dusdanig, dat ik er soms voor kies om niet klaar te komen.
    Wie weet hoe ik aan deze stemmingswisseling kom en hoe ik dit kan voorkomen.

    Alvast bedankt voor je reactie

    Reageer
    #2

    Dat de man, de gevende persoon, vermoeid is na het vrijen is een normaal verschijnsel, tenslotte wordt er flink wat werk verricht bij het vrijen. Er worden hierbij flink wat calorieën verbruikt, zoals in veel schemaatjes over calorieën te vinden is. De vrouw, de ontvangende persoon, voelt zich vaak fit en energiek na het vrijen, ook dat is normaal.

    De geruikt terminologie depressie is in deze context incorrect. Een depressie is echt iets anders dan een een dag durend gevoel.

    Wat verstaat u onder een stemmingswisseling? Beleeft u heftige emoties tijdens het vrijen waarvan u weet dat die niet direct met het vrijen te maken hebben maar opgeroepen kunnen worden door het intieme persoonlijke contact of door de hevige seksuele opwinding? Spelen hier bijvoorbeeld normatieve schuldgevoelens, of zijn er associaties met gevoelens uit het onverwerkte verleden?

    Reageer
    #3

    Je hebt last van POIS. Ik heb het ook. de dag na ejaculeren voel ik me leeg, verdrietig, oncomfortabel, chagrijnig, wil ik niemand zien, wolk in m'n hoofd, depressief enz.
    Bekijk dit filmpje op Youtube en je begrijpt dat je niet de enige bent:
    https://www.youtube.com/watch?v=UWBxAUC9k1g

    https://sites.google.com/site/poiswebsite/

    Reageer
    #4

    POIS is niet iets psychisch. Heeft ook niets met schuldgevoel enz. te maken. Het is iets lichamelijks. Het heeft al een naam, maar nog geen oplossing.

    https://sites.google.com/site/poiswebsite/

    Reageer
    #5

    Dit is ook herkenbaar voor mij(Vrouw). Na de seks en na het klaarkomen voel ik me vaak zeer neerslachtig en zwaar in m'n hoofd.

    Reageer
    #6

    Volgens mij heb ik ook dit probleem. Ik ben een man van 25 jaar. Ik ben ook na het klaarkomen vaak dezelfde of de volgende dag neerslachtig en moe en wat van m' n levenslust verloren. Toch heb ik het niet altijd, maar wel vaak, ongeveer 80% van de keren. Wanneer ik het niet heb merk ik dat ik nog genoeg drang heb naar seks heb om me energie te geven voor de rest van de dag. Ik denk daarom dat iets met m' n hormonen te maken heeft. Dat m' n lichaam te weinig testosteron en andere benodigde hormonen aanmaakt. Ik merk daarbij dat als ik een aantal dagen niet ben klaargekomen, ik steeds scherper in m' n hoofd word, zekerder en sneller in denken. Alsof er meer motivatie en drijf in mijn geest zit.

    Al met al een super irritante 'aandoening', zeker nu ik aan het daten ben met een hele leuke meid...

    Een oplossing heb ik dus nog niet gevonden. Mijn plan is om gezonder en vitaler te gaan leven, veel te gaan sporten en mezelf constant uitdagen, zowel fysiek als mentaal. Wellicht zorgt het ervoor dat ik het tekort van benodigde hormonen compenseer met de nieuwe hormonen die ik aanmaak tijdens het sporten.

    Reageer
    #7

    Gewoon nooit meer klaarkomen, laat de seksuele energie door je lichaam circuleren. Tantrische sex heet dit.  Na het piekorgasme is het heel normaal dat je een week of 2 je niet helemaal top voelt. Laat je het piekorgasme weg dan komt er veel voor terug. OOk op het moment dat je seks hebt!

    Reageer
    #8

    Ik heb na het klaarkomen altijd dat ik mij heel benauwd voel en hoofdpijn heb.. soort paniek aanval krijg.. heel vreemd heb zo iets since kort en ik ben 25..

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    Je hyperventileert dan

    Reageer
    #10

    hallo ik heb hetzelfde probleem. De oplossing die u geeft nooit meer klaarkomen helpt niet 123. Als ik dit dus wil regelen dan gebeurd het in een natte droom waar ik totaal niet op zit te wachten en dan kom ik dus ook klaar en is hetzelfde effect. Is steriliseren dan de enige optie als voeding en 1000 pillen al geprobeerd niet helpen? Ik hoop zo dat iemand mij dit antwoord kan geven want het belemmerd ook zeker mijn leven. Een 39 jarige jonge man 

    Reageer
    #11
    1. Hey allen. Hier heb ik ook veel last van. War doen julie hier zo aan om de symtomen te verminderen. Bij mij helpt bijna niets en heb er altijd last van bij een zaadlozing en ook bij een natte droom. Hopelijk kan iemand me helpen. Man 44 jaar..groetjes
    Reageer
    #12

    Hoi allen,

    Ik heb hiervan ook last. Ik voel me vaak ook heel erg moe. Ik heb mij laatste jaren wat gespecialiseerd in mineralen en ben tot de volgende conclusies gekomen. Na zaadlozingen verlies je een heleboel aan mineralen waaronder zink, magnesium calcium en nog andere sporenelementen. Als je de mineralen, die je na zaadlozing, verloren hebt niet voldoende aanvult zal je je telkens zo voelen. Ik gebruik al een tijdje mineralen zoals magnesium, zink vitamines E, veel verschillende B vitamines en deze helpen wel goed. Al die mineralen hebben ook tal andere functies zoals je hormonen regelen energiemetabolisme enzo...Bij een tekort hieraan kan je je ernstig slecht voelen. Ik zou zeggen probeer je mineraalbalans goed te houden dan zou het hopelijk moeten verbeteren.

    Groeten

    Reageer
Reageer op: dip na klaarkomen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief