Nooit, maar werkelijk nooit zin in seks

Online ZorgZus
 • #1

  Al mijn hele leven kamp ik met het volgende probleem. Ik heb nooit zin in seks, het is geen deel van mijn leven, ik ken het gevoel niet echt, enz. Van mooie mannen wordt ik niet warm, van mijn eigen mooie man ook niet. Als puber dacht ik altijd al, als ik een vriendje had, ojee als hij maar geen seks wilt. En dit is altijd zo gebleven.
  Nee, ik heb geen nare jeugd gehad.
  Ik heb mijn huisarts gevraagd mijn hormonenlevel te meten, maar dat wilde hij niet.
  Verder heb ik al geprobeerd het maar gewoon te doen, maar ook daar wordt ik niet gelukkig van, alsof ik me vrijwillig laat lastigvallen.
  Wat nu of wie kent dit of heeft nog een idee?

  Reageer
  #2

  Nogmaals de huisarts proberen?
  Mogelijk een verwijzing vragen naar een seksuoloog of psycholoog?

  Reageer

  Het hebben van relatieproblemen kan je leven behoorlijk negatief beïnvloeden. Ben je voor jezelf of voor iemand anders op zoek naar een oplossing en heb je niet genoeg aan de antwoorden die je kunt vinden in ons forum? Ook dan helpen wij je graag verder.

  Partner content
  #3

  Heb je überhaupt seksuele gevoelens? Bijvoorbeeld voor vrouwen? Of masturbeer je wel? En wat je je mooi aan je man als je omschrijft dat hij mooi is? En welke associaties heb je bij seks? Waar moet je aan denken als jullie vrijen?

  Reageer
  #4

  Als ik eenmaal begonnen ben, lukt het allemaal wel. Maar voordat ik zover ben, moet hemel en aarde worden bewogen. Ik vind seks enorm overschat en een ontzettend gedoe, dus dan denk ik al gauw "laat maar". Tijdens het vrijen denk ik aan hetgeen waar we mee bezig zijn. Om eerlijk te zijn mag het van mij altijd snel voorbij zijn.
  Ik heb geen gevoelens voor vrouwen. Eigenlijk ook niet echt voor mannen, tenmiste niet in die zin dat ik warm wordt van een mooie man op straat of op tv. Toch weet ik dat ik hetero ben en niet lesbisch
  Mijn man is mooi van buiten en van binnen is hij erg lief. Hij kan hier ook wel redelijk mee leven, maar ik denk dat ik er op kan wachten dat hij ooit vreemd gaat. Ik kan hem dat niet eens kwalijk nemen. Ik denk ook niet dat ik daar boos om zou zijn, ik werk het namelijk zelf in de hand.

  Ik denk zelf echt dat het aan mijn hormonen ligt, maar wat te doen als mijn huisarts mij niet wil helpen????

  Reageer
  #5

  Een orgasme te krijgen, daar moet je wel wat voor doen, namelijk dicht bij jezelf blijven en genieten van het moment dat jullie samen bezig zijn. Focus jezelf alleen op je eigen gevoelens en laat je niet afleiden. Je man geniet toch wel van alle handelingen die jullie verrichten. (geloof mij, ik en zelf een man) Mijn vrouw had vroeger het zelfde als jij, maar heeft geleerd om tijdens het vrijen "egoïstisch" te zijn. Ik ben blij dat ze nu voor zichzelf gaat en niet alleen maar bezig is om mij te behagen.

  Nu na lange tijd geniet ze volop en gaat alles naar verwachting, hoewel ze zich makkelijk laat afleiden. Gelukkig weet ze het dan weer op te pakken en te genieten.

  Nu jij nog, ik weet zeker dat het kan, maar ga voor jezelf.

  Veel plezier.

  Reageer
  #6

  Beste Pal,

  Het orgasme is het probleem niet, dat lukt altijd wel. De zin is het probleem

  Reageer
  #7

  Er is een medische term die trouwens ook in het gewone taalgebruik veel gebruikt wordt voor 'zin in seks', oftewel de 'sexdrive' en dat is libido.

  Problemen met het libido zijn niet zeldzaam en komen veel voor. Echter, doordat het nogal een taboe-onderwerp is, hoor je er weinig over in de normale sociale omgeving.

  Internet is in die zin een goed medium om open en anoniem je problemen met anderen te bespreken.

  Reageer
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #10

  Het zou door mij geschreven kunnen zijn...
  Ik ben al gelukkig dat er nog zo iemand is, ik dahct altijd dat ik alleen zo was.
  Erg frustrerend voor mijn man, die dit echt niet leuk vind.

  Reageer
  #11

  Hoi,

  Ik herken mezelf 100% hierin. Ik heb ook weinig zin in sex en eigenlijk het hele plaatje van intimiteit. Ik ben happy met mijn vriend maar wel op een soort automatische piloot in de zin van 'er vanuit gaan' dat het allemaal wel goed zit. Maar de liefde uiten door intimiteit is bij mij ver te zoeken. Ik vind het wel fijn als hij me aanhaalt maar niet te lang en als hij in bed tegen mij aan komt liggen vind ik dat heerlijk, dat mag van mij wel lang duren en qua sex moet ik altijd eerst flink geprikkeld worden voordat ik er in meega. Maar het moet wel allemaal van mijn vriend uit komen, hij moet het initiatief nemen anders gebeurt er gewoon nooit wat. En als we dan eenmaal sex hebben dan is hij actief en ik zeer passief. Ik heb vaak gedacht dat ik gewoon een heel passief type ben maar zo passief als ik ben is wel heeel passief want het liefst zou ik hem zijn gang laten gaan en dat ikzelf niks doe. En dat is dan niet omdat ik het op deze manier prettig vind, inmiddels ook wel want als het dan toch zo is moet je er op deze manier maar van genieten, maar het is puur omdat ik er uit mezelf gewoon niet mee overweg kan omdat ik die behoefte niet heb. Maar ook gewoon even knuffelen doe ik nooit. Kortom, ik neem nooit initiatief. Als we daar op moeten wachten gebeurt er nooit wat. Dus ik ben blij dat mijn vriend er geen probleem van maakt en zelf het initiatief neemt maar ik vind het wel vervelend dat het nooit van mijn kant komt. Maar als hij dat doet dan vind ik het wel prettig dus dan vraag ik me af waarom ik mezelf dan nooit zover krijg om toch eens initiatief te nemen als ik weet dat het best fijn kan zijn. Maar ik kom zelfs bijna nooit tot het idee om dat te doen omdat ik die behoefte gewoon niet voel.

  Ik ben nooit een type geweest van knuffelen en aanraking, hand in hand lopen en zo vind ik maar klef, samen tegen elkaar op de bank vind ik onhandig en ga zo maar door. Ik heb dit soort dingen van huis uit ook nooit meegekregen maar het zou wel prettig zijn als ik toch enige behoefte zou voelen binnen een relatie.
  Toch is er verder nooit iets mis gegaan of zo, alles werkt ook verder prima om het zo te zeggen maar met mijn ex was het ook zo dus het is niet iets van nu.

  Reageer
  #12

  Je zou eens een tantraworkshop of lichaamswerk kunnen doen. Er kunnen blokkades in je lichaam zitten, waardoor de energie niet goed stroomt. Dat kan zeker veranderen door bepaalde oefeningen te doen. Het hoeft dan niet eens te gaan over 'opgewonden worden' maar over je levensenergie laten stromen. En die zit echt in iedereen, alleen bij sommige mensen wel meer verborgen onder blokkades.
  Ik heb tijden gehad dat ik niet aan seks wilde denken, zo'n weerstand had ik. Maar ik had er ook een bepaald plaatje bij, van hoe het dan wel zou moeten gaan. Door tantra ben ik daar anders tegenaan gaan kijken. Het gaat over energie die wel of niet stroomt. Seksuele energie in je bekkengebied en/of liefdesenergie in het hartgebied.
  Overigens zijn er ook mensen die zichzelf aseksueel noemen: die hebben nooit behoefte aan seks. Op internet kun je een forum vinden daarover.
  Ik weet niet wat tantra voor deze mensen zou kunnen doen.

  Tegelijkertijd kan het ook een gebrek aan testosteron zijn. MOet je eens aan je huisarts vragen of daar al experimenten mee zijn. Of de viagra pil voor vrouwen. Maar zelf zou ik niet te snel in de pillen zoeken.

  Reageer
  #13

  Hai Wendy, mooi gesproken! Ik ben ook een groot voorstander om bij dergelijke problematiek de aandacht eerst op het eigen lichaam en het functioneren ervan te richten. Dat kan op allerlei verschillende soorten paramedische geneeswijzen die juist dit bewustzijn stimuleren.

  Reageer
  #14

  Dit is zó ontzettend herkenbaar. Net of iemand me geholpen heeft het juist te beschrijven. Ik kamp ook al een tijd met dit probleem en mijn vriend vind het wel degelijk erg en jamer en pusht me vaak ook(op de verkeerde manier) . Hij denkt dat nieuwe 'ideeën' wel zal werken maar ik heb totaal geen inspiratie, voel me nergens tot aangetrokken. Ik vind het voor mezelf zo goed want ik mis het niet maar voor hem wil ik het zo graag wel ' willen'

  Reageer
  #15

  Ik ben precies zo! Verder niets aan toe te voegen...

  Reageer
Reageer op: Nooit, maar werkelijk nooit zin in seks
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif
Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief