Ondiepere strakkere vagina na baarmoederverwijdering

Online ZorgZus
  • #1

    Hallo,

    Zo'n 2 jaar geleden heb ik i.v.m. een medische situatie een volledige baarmoederverwijdering ondergaan. Dat was een heftige operatie, vooral omdat ik toen pas begin 40 was. Het herstel verliep gelukkig voorspoedig en ook mijn libido is nog ongeveer hetzelfde als voor de operatie.

    De intimiteit met mijn man (en met mijzelf) is gelukkig nog steeds (bijna) zo goed als voorheen.

    Het enige wat niet meer "lukt" is een bepaalde activiteit wat we pre-operatie vrijwel wekelijks deden en nu niet meer echt mogelijk is. Ik wil niet vulgair overkomen, maar dat betreft een activiteit met zijn hand/vuist. Het lijkt erop alsof mijn vagina veel ondieper is dan voorheen. Ook de wat grotere speeltjes lukken niet meer, niet qua lengte en niet meer qua omtrek. Dit staat overigens los van glijmiddel.

    Is dit een bekend fenomeen? De activiteiten met mijn man waar ik aan refereer is/was iets waar wij beiden veel plezier aan beleefden.

    Met lieve groet,
    Anki

    Reageer
    #2

    Er is wel iets veranderd in je baarmoeder. Misschien is het dan beter om het fisten achterwege te laten.

    Reageer
    #3

    Dankjewel voor je reactie John.

    De baarmoeder is niet meer aanwezig, het was een volledige hysterectomie. En ik zou eigenlijk verwachten dat ik meer "ruimte" zou hebben. Ik had begrepen dat de dingen die we vooraf deden nog steeds mogelijk zouden moeten zijn.

    Het is geen must maar het was altijd wel een opwindende ervaring (voor hem, maar ook voor mij).

    Reageer
    #4

    Bespreek het met de gynaecoloog

    Reageer
Reageer op: Ondiepere strakkere vagina na baarmoederverwijdering


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief