Verkracht of niet

Online ZorgZus
  • #1

    ik ben een poosje terug verkracht. Het was toen mijn vriend. Ik kwam er later ook achter dat hij het blijkbaar voor de lol met mij had dus geen echte gevoelens. We hadden een feestje en ik was zo dronken dat ik gewoon niets meer echt door had. Ik had toen ook hoge koorts. en ik bleef bij hem slapen terwijl ik op dat feestje zou blijven slapen. Toen hebben we seks gehad maar ik weet nog dat ik het niet wou en dat ook heb laten merken en volgens mij gewoon nee heb gezegt. Het deed ook gewoon pijn. Maar hij ging wel gewoon door. En omdat ik zo dronken was had ik geen kracht om hem tegen te houden en ik snapte gewoon niet wat er gebeurde dus ik deed er ook niets tegen. Ongeveer 10 minuten later stopte we omdat ik zei dat het echt pijn deed. Maar we waren toen allebei minder jarig. Dus is het dan verkrachting of niet

    Reageer
    #2

    oops die eerste zin klopt niet. Ik wist dat dus niet zeker daarom vraag ik het nu.

    Reageer
    #3

    Als het tegen je zin gebeurde en je dat ook gezegd hebt, dat is het een verkrachting

    Reageer
    #4

    Jep, is verkrachting.

    Reageer
    #5

    Omdat je dronken was en dingen niet zeker meer weet is het moeilijk te zeggen. Maar als het geen echte verkrachting is zou het misschien kunnen vallen onder deze :

    "Hij die met iemand van wie hij weet dat hij in staat van bewusteloosheid, verminderd bewustzijn of lichamelijke onmacht verkeert dat hij niet of onvolkomen in staat is zijn wil daaromtrent te bepalen of kenbaar te maken of daartegen weerstand te bieden, handelingen pleegt die bestaan uit of mede bestaan uit het seksueel binnendringen van het lichaam, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste acht jaren of geldboete van de vijfde categorie.  "

    Ik raad je trouwens aan om goed na te denken of je aangifte zou moeten doen. Aan de ene kant begrijp ik dat je het voorval  niet over je kant wil laten gaan. Maar ik kan ook meerdere redenen opnoemen waarom je juist geen aangifte zou moeten doen. Jij moet goed nadenken en dan voor jezelf die afweging maken.

    Reageer
Reageer op: Verkracht of niet


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief