Man houdt van damesondergoed.

Online ZorgZus
 • #1

  Hallo, ik ben een man van 43 en sinds ik mij kan herinneren, een soort van geobsedeerd van dameskleding, voornamelijk ondergoed.
  Zelf denk ik dat het niet eens zo gek is; een man ziet nu eenmaal graag mooie lingerie; ik wil het dan ook voelen, aantrekken.

  Ik heb getracht dit bespreekbaar te maken, maar mijn vrouw gaat er niet in mee. Ik moet het dus stiekem doen. Dat vind ik wel jammer, maar kan het nu eenmaal niet laten.
  Let wel; gewoon, besloten, alleen. Veelvuldig kom je op internet tegen dat een dergelijk gedrag gelijk staat aan zaken als enge mannen in bosjes, met elkaar bezig of pedofilie. NIETS van dit en dat laatste vind ik het ergste wat er is.
  Nee, ik wil gewoon een slipje en een beha aan, een panty eventueel en.......nouja, je snapt natuurlijk wel dat ik dan niet rustig een boek ga zitten lezen 😉
  Daarna houdt het ook weer op.

  Ooit heb ik een vrouw gekend die mij hier wat mee hielp; zij ging op een gegeven moment zelfs met mij mee een pashokje in als ik een beha en slipje ging passen. Ik had geen relatie met haar; ik ben trouw aan mijn vrouw. Maarja, je snapt ook wel dat dit een rare situatie is; ik doe niets met haar, maar mijn vrouw mag het niet weten. Die "vreemde vrouw" zag mij wel in mijn ondergoed en met een erectie. Schuldig voelen dus weer.

  Ik zou graag eens met iemand willen praten en een dokter lijkt mij nu ook weer overdreven. Daarbij; wat zou die nou kunnen betekenen? Praatgroepen? Is waarschijnlijk hetzelfde als de internetfora; vaak alleen maar seksueel (in de zin dat een vreemde kerel je dan wil......jeweetwel) of allemaal fantasieverhalen; daar heb ik niet zo veel aan.

  In hoeverre zou ik mij zorgen moeten maken? Hoe ontrouw ben ik?
  Hebben vrouwen hier een mening over? De benadeelde (om het zo maar te zeggen) is in deze ook een vrouw; mijn vrouw!
  Ben ik dan ontrouw? Moet ik hier echt wat mee doen?
  Ik weet zelf niet zo goed wat ik wil en wil vragen. Dat was wel duidelijk toen ik dit begon te schrijven, maar nu, tijdens het schrijven zelf, toch weer niet.

  Kan/wil iemand mij op enigerlei manier assistentie of hulp verlenen? Een praatje bijvoorbeeld? Kan- en mag ik hier eventueel een mailadres neerzetten daarvoor?

  Afijn, alle hulp is welkom, bedankt voor het lezen.

  #2

  Dokter.nl is een medische website. Een website waar mensen met medische problemen/vragen terecht kunnen

  IK denk dat je met je vraag beter terecht kunt op een site over fetisjisme.

  #3

  Achja, het hoofdstuk heet RELATIE en seksualiteit; dit hoort bij mijn relatie of heeft daar betrekking op.
  Daarbij komt dat ik al aangaf dat ik een serieus "antwoord" zoek en op diverse fora, dat niet kan krijgen.
  Ook; is dit niet een vorm van een psychische aandoening?
  Dit is zo'n beetje mijn laatste toevluchtsoord; hopelijk kan ik hier wat serieuzer geholpen worden dan elders op internet; vandaar.

  #4

  Ik moet je gelijk geven. Het heeft inderdaad raakvlakken met relatie en seksualiteit.
  Een psychische aandoening is het overigens niet. Dat moet je jezelf vooral niet of niet aan laten praten.
  Ik zal het topic volgen om te voorkomen dat het gaat ontaarden in dat wat je elders bent tegen gekomen.

  #5

  Graag, dankjewel.

  #6

  Hoi Jeroen,

   

  Dit is heel herkenbaar. Sinds mijn 14e heb ik dit. Ik kleed me regelmatig in lingerie. Nou ja, eerlijk is eerlijk, ik draag nu alleen nog maar lingerie. Het kostte me uiteindelijk mijn huwelijk. Zij kon er niet mee omgaan. Prima, daar heb ik wel wat respect voor.

  Misschien goed om eens te praten?

   

  Tom

  #7

  Ik lees de verhalen en het is allemaal heel herkenbaar. Sinds heel kort ben ik door een kreet op een zoekmachine uitgekomen bij bij veel site's met mannen die vertellen over hun voorkeur voor damesondergoed en kleding,

  Het is een heel moeilijk onderwerp, vooral in een relatie. De mijne is gestopt door de twijfel aan mezelf, die er nog steeds is. Ik durf niet weer een relatie te beginnen omdat ik deze fetish heb. Balen, want ik kan er ook niet omheen, het is een deel van mezelf, dit ben ik. Nu lees ik dat veel, heel veel mannen deze fetish hebben. Het is een stukje vrouw in jezelf, heb ik gelezen, dat je wil uiten. Best moeilijk vind ik zelf, ik loop hier al jaren mee te worstelen en dit is een grote stap om nu te schrijven.

  Was ooit, denk 15 jaar geleden bij de huisdokter met een verhaal, dat ik over mijzelf geschreven had bij hem. Nou dat was me wat, gaf de envelop en vroeg hem de inhoud te lezen, hij krabde achter zijn oor een ik kreeg een verwijsbrief voor de Rutgerstichting. Dat werd een zware tijd kan ik je vertellen, mijn jeugd en opvoeding ging onderste boven en alles werd herbeleefd, niet echt leuk. Aan het einde van alle sessie's was ik nog steeds ik, dit "probleem" hoorde bij mij.

  Nu ik hier een beetje naar zoek, op trefwoorden en texten als:"Mannen in damesondergoed" of iets dergelijks, kom je veel tegen waar ik mij in kan vinden, dat doet me goed en sterkt me.

  De andere kant is dat dat ik 100% hetero ben, kick op vrouwen in mooie kleding en ondergoed dat een beetje zichtbaar is, graag een leuke relatie wil maar mij dit heel onzeker maakt.

  Leuk zal het zijn als er meer mannen net denken als ik, wie weet kunnen we van elkaar iets leren. Ook vrouwen met hun mening zijn welkom.

  #8

  nou , ik zal je vertellen , ik hou niet alleen van damesondergoed , ik draag het ook dagelijks want ik heb namelijk alleen nog maar damesondergoed . ik herinner mij dat ik nog vrij jong was  ik schat een jaar of 10, dat ik al graag keek naar dames met mooie pantys om hun benen later keek ik ook graag naar plaatjes met lingerie , als de postorderboeken kwamen ( die waren er toen nog)  die spelde ik tot en met het damesondergoed . ik keek vooral naar vrouwen die om hun boezem grote bhs, showden , veelal met brede schouderbandjes . ook toen al keek ik op straat al graag naar wat oudere vrouwen die om hun benen dikke huidkleurige pantys droegen , waarom dat was weet ik niet precies , maar ik vernoed dat dat kwam door mijn moeder die ook van dat soort pantys droeg , en die stof dat voelde heerlijk aan

   

  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Wat is dit allemaal herkenbaar, weet dat er vele mannen dat zelf ook zo beleven. Er is op internet veel te zien maar over het algemeen vrij banaal, zou graag met gelijkgestemden dit willen delen en misschien in kleine samenstelling er over willen praten.

  #10

  Zo herkenbaar wat jullie schrijven. Ik was als jeugdige tiener al gefacineerd van dames lingerie en nou als 50 plusser geniet ik er nog van als ik een leuk setje lingerie zie of koop. Ben verzot op die gladde stofjes. Heb al veel geëxperimenteerd op dit gebied. Van slipje tot helemaal gekleed als vrouw in kort rokje en hoge hakken liep ik vaak binnens huis.

  Had vriendinnen die ik van mijn fetisj vertelde en vervolgens stopte ze me een string in enveloppe verpakt in mijn jaszak. Ik voelde me gelukkig maar tegelijk ook heel erg vreemd.  Met de gedachte spelende van dat ik misschien homo zou zijn probeerde ik dit uit maar was al snel duidelijk dat ik meer geintereseerd was in het vrouwelijke geslacht.

  Ik woon nu samen met een lieve vrouw die het accepteerd dat ik vaker een slipje/string aan heb. We gebruiken het zelfs in ons sex spel.

  Ben blij hier een vrij recent topic gevonden te hebben waar gelijkgestemden hun verhaal doen en dat we ons zeker geen zorgen hoeven maken en blij mogen zijn met ons fetisj.

  #11

  Ik heb de rest even niet gelezen. Maar ik antwoord even omdat je ook naar de mening van een vrouw vraagt.

  Ik heb een partner gehad die hetzelfde had, damesondergoed en damesschoen met een hak... Hij droeg soms ook een hele damesoutfit en epileerde zijn benen soms ook. Ikzelf heb daar nooit een probleem van gemaakt, het is een fetisj, op zich niets echt vreemd en je doet er niemand kwaad mee, denk ik dan. Ik denk dan gewoon: iedereen heeft zowat zijn eigen fantasieën en plezierigheidjes op seksueel vlak, niet dan?  Ik vind zeker niet dat je je vrouw ontrouw bent, maar ik raad wel aan er eerlijk over te zijn. Gewoon zeggen dat jij dat nodig hebt, want zo is het wel. Dat je dat wel doet, maar dat zij er desnoods niets mee te maken moet hebben. Eerlijkheid is wel belangrijk, vind ik, en ontrouw noem ik het zeker niet, zeker niet wanneer je er echt eerlijk over bent en blijft.

  Ik heb zelf mijn ex betrapt en zo kwam ik erachter, hij durfde het daarvoor ook niet vertellen, hetgeen ik voor hem vooral erg vond, want dat moest hij dan maar wat verstoppen voor mij.  In een relatie en wanneer je iemand graag ziet accepteer je die met al zijn of haar kanten, denk ik dan, de aangename en de minder aangename... Hij had misschien ook het geluk dat ik iemand ken die me jaar daarvoor al toevertrouwde dat hij travestiet was omdat hij er geen weg mee wist en het gevoel had dat hij dat mij wel kon vertellen (wat bleek dus ook wel) en dat ik dat al zeer lang  dus niet als iets heel gek bekijk, of misschien omdat ik werkzaam ben in de psychiatrie (ja, het wordt gezien als een psychiatrische stoornis, theoretisch gezien dan, in praktijk denk ik dat weinig hulpverleners er echt een probleem inzien, dat doen de mensen meestal zelf waardoor ze dan hulp zoeken).

  Ik weet het niet, ik vond het geen probleem, het is af en toe mee in ons seksspel gekomen, maar zeker niet heel vaak, het was meer iets van hem. Het is sowieso niet de reden dat we uit elkaar gegaan zijn als ik u kan geruststellen, helemaal niet zelfs. Maar ik vermoed dat iedere vrouw daar ook anders mee omgaat, ik ben ook een vrouw die het helemaal niet erg vindt dat mijn partner naar porno kijkt of zo en daar hebben veel vrouwen het ook moeilijk mee...

  #12

  Heerlijk.....al heel wat jaren.

  #13

  bij mij is het ooit begonnen als fetish , maar dat is het al jaren niet meer want ik heb en draag  nu alleen nog maar damesondergoed , dus bh,s , hemdjes , slips,pantys, pantybroekjes,en corseletten , liggen bij mij gewoon in mijn kast op de plek waar vroeger herenondergoed lag . voor mij is het dus gewoon geworden om damesondergoed te dragen

  #14

  Zelf herken ik dit deels. Ik ben een man van 30, ca. 180 cm lang en een slanke bijna magere bouw. Ik ben hetero en heb al 2,5 jaar een relatie. Ik draag normaal gesproken boxershorts of slips gewoon voor mannen, maar ik vind ze of niet mooi (allemaal neutrale kleuren) of ze vallen door mijn postuur te weid. Ik heb jongensondergoed geprobeerd (tieners) maar die zijn het ook net niet, het ‘zaakje’ hangt dan naar buiten.

  Al een tijdje twijfelde ik om meisjesslips te proberen. Daar staan mooie figuurtjes op, en zitten misschien lekker strak omdat er geen ‘kruisruimte’ is. Maar de drempel het te kopen vond ik te hoog. Stel dat ze vragen gingen stellen in de winkel... Vrijdagavond vond ik in een zak kleding die ik voor een goed doel van iemand gekregen had, een meisjesonderbroek. Hij was roze, dus niet mijn kleur, maar ik trok hem aan en dacht: dit is het! Gister ben ik naar de Hema geweest en daar heb ik een 3-pack slips gekocht die eigenlijk voor tienermeiden waren. (12-14 jaar oud stond erop) Met aardbeien en streepjes. Gelukkig stelde men geen vragen en ik ben er zo blij mee dat ik het liefst al mijn boxers weggooi en alleen maar dat aanschaf. Maar mijn vriendin zal het waarschijnlijk niet accepteren (nu kan ik het nog verborgen houden omdat we nog niet samenwonen) en ik vind het zelf ook erg raar.

  Ik weet niet of dit een fetisj is, ik voel me in ieder geval geen homo of travestiet. Graag zou ik hier meningen over willen.

   

  #15

  Ikben gelukkig geprezen mijn vrouw axepteerd dat ik vrouwen ondergoed draag. Het mag alleen niet te vrivool dat vind ze niet goed. Verder is ze een paar keer mee gegaan om te shopen. Ik zie niet in waarom het zo een probleem moet wezen. We zijn mensen met gevoelens. In dit geval is het een gevoel van stof, uitzien. of wat dan ook. Ik voel me een stuk meer man in een vrouwen slip.

Het onderwerp ‘Man houdt van damesondergoed.’ is gesloten voor nieuwe reacties.

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief