Seks na menopauze, seksuele problemen

Online ZorgZus
  • #1

    De meeste vrouwen die na de menopauze kampen met seksuele problemen, zouden daarvoor niet medicamenteus behandeld willen worden. Wel zouden zij graag zien dat hun arts het probleem bespreekbaar maakt.
    Uit een enquête onder drieduizend vrouwen en zeshonderd artsen in zes Europese landen blijkt dat twee op de drie vrouwen na de menopauze minder zin heeft in seks. De promovendus stelt dat de wetenschap dat 'seksuele disfunctie' een veelvoorkomend probleem is, bij vrouwen na de overgang veel stress weg kan nemen.
    Het is mogelijk om de verminderde zin in seks medicamenteus te behandelen.

    Reageer
    #2

    waarom zou de dat behandelen? Je hebt zin of je hebt geen zin.
    Lijkt mij gewoon logisch. Sex is overated! er is meer dan sex , zeker als je ouder wordt.
    Heb je zin oke, heb je geen zin, geen probleem van maken, hooguit bespreken als je partner er een probleem mee heeft, maar meestal valt dat ook wel mee op latere leeftijd, mensen maken elkaar gek, 2x p.w. gemiddeld??? Echt niet!!!

    Reageer
    #3

    Maar liefst tweederde van de vrouwen wil na de menopauze geen seks meer. Ook als haar partner haar wil overhalen, is ze niet voor een vrijpartijtje te vinden.
    Uit dit grote onderzoek bleek dat bij maar liefst 65 procent van de vrouwen na de overgang hun interesse in seks zo sterk is afgenomen, dat dit hun relatie negatief beïnvloedt.
    "Opvallend is dat de artsen dit probleem minder hoog inschatten. Dit is geen wonder, want de meeste vrouwen durven uit schaamte niet met hun dokter over seksuele problemen te praten. "Ze willen er wel over praten, maar alleen als de dokter er zelf over begint."

    Reageer
    #4

    Ik heb een half jaar geleden voor het laatst gemenstrueerd. Ik heb juist meer zin om te vrijen, maar merk toch dat het langer duurt voordat ik opgewonden raak. Het is ook moeilijker dan vroeger om een orgasme te bereiken. Vaak maken we er daarom maar een vluggertje van, wat ik erg jammer vind. Het libido lijkt dus niet te stroken met de graad van opwinding.

    Reageer
    #5

    tja dat is wel wat makkelijk om te zeggen 'je hebt zin of geen zin'....
    maar het is gewoon ook een verlies als je daarmee zin verliest..... ik zou die zin graag war meer terug hebben.
    M'n leven lang helpen de hormonen me óf van de wal in de sloot (hoofdpijn, overgevoeligheden op vele fronten) óf krijg ik wat makkelijker zin in vrijen.
    Het is zó vervelend als je wel van je partner houdt en graag de intimiteit wil hebben (zonder weerzin bijvoorbeeld) maar het lichaam werkt tegen...
    daarom zou ik graag weten of er toch nog wat hulp bij te vinden is om die zin te voelen...

    Reageer
    #6

    Absoluut!

    Ik vind het triest dat een van de meest waardevolle dingen uit het leven aan je ontnomen wordt. Intimiteit is zo`n bijzonder aspect van het leven.

    Heb je wel eens met een seksuoloog gesproken? Wat zijn je klachten eigenlijk? En wat heb je er zelf aan gedaan? Wat helpt wel en wat heeft je niet geholpen? Waar loop je tegenaan? Wil je er aan werken, en er dus energie in steken? Durf je eerlijk te zijn naar jezelf en naar je partner?

    Meer vragen dan antwoorden. Maar er is zeker een weg naar jouw wensen en verlangens, alleen loopt die weg door jou heen...

    Reageer
    #7

    Na de overgang is de penetratie niet meer mogelijk, omdat het niet meer past en veel pijn doet. Glijmiddel helpt niet. Voor de overgang waren er helemaal geen problemen en nu lijkt de elasticiteit van de vagina weg en past het niet meer. Zijn er meer vrouwen die dit hebben en zijn er oplossingen voor dit probleem?

    Reageer
    #8

    Ja, herkenbaar. Nergens iets over te vinden, geen gehoor bij huisarts. Nu 10 jaar na laatste menstruatie Femilift gedaan, was bijna te laat, maar heeft al veel opgelost. Geen nare geur, bloed inwendig, geen urineklachten. Vertrouwen dat sex ook goedkomt, na behandeling 2. Zelf betalen, niet goedkoop. Fantastisch geholpen bij V-Klinieken Dr. Haartsen Leiden.

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
Reageer op: Seks na menopauze, seksuele problemen


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief