een week lang erge schuldgevoel zonder reden

  • #1

    hoi,

    1. Ik heb al heel lang een schuldgevoel zonder dat er iets is. Ik voel me echt niet lekker in me vel. Hele tijd naar gevoel in maag en emotioneel. Ik neem ook dingen meer persoonlijk dan dat het zou moeten, en normaal ben ik niet echt zo. Soms word ik wakker in de nacht omdat ik zit: shit en dan ga ik piekeren over waar ik me nou precies schuldig over kan voelen, maar ik heb gewoon geen idee.. Heeft iemand tips hoe ik van dat schuldgevoel af kom? Het maakt me namelijk niet echt vrolijker, omdat ik heeel de dag het gevoel heb dat ik iets heel ergs slechts heb gedaan, maar ik weet niet wat. Ik heb geen ruzie in die tussentijd gehad, want ik hou echt niet van ruzies en de laatste ruzie was 4 jaar geleden ofzo. Ik word niet  snel boos. Kan iemand tip geven om mijn hoofd tenminste even te legen en dat het schuldgevoel weg is, want ik word er gek van.

    groetjes.

    Reageer
    #2

    hoi Lizzie,

    ik lees jouw verhaal en heb precies hetzelfde als jij. Heel raar dat schuldgevoel zonder reden. Ik ben zelf overwerkt en vandaag door mijn collega’s naar huis gestuurd. Dus ik denk zelf dat dat schuldgevoel veroorzaakt wordt doordat ik over mijn grenzen ben gegaan door te lang door te werken en teveel hooi op mijn vork te hebben genomen. Vorige week ben ik naar de huisarts geweest met maagpijn, het gevolg van de spanning (door dat rare schuldgevoel) in mijn maag. Misschien is het voor jou ook een tip om eens een afspraak bij je huisarts te maken en zo verder uitzoeken hoe je eraan komt en er weer vanaf komt.

    Sterkte!

    Reageer
Reageer op: een week lang erge schuldgevoel zonder reden


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief