Ik moet mij nu BETER gaan voelen!

  • #1

    Hallo, ik heb hier nog niet zo lang geleden hier eerder een probleem van mij opgeschreven. Nu wil ik een ander probleem bespreken:
    Ik kan zeer, negatieve gedachten in mijn hoofd maar NIET loslaten. Dat gedachten zijn gedachten zoals:
    -Dat vrijheid van meningsuiting het altijd zal gaan winnen van tirannie, zoals we dat bij de aanslag op Charlie Hebdo hadden gezien. Ik ben faliekant tegen de vrijheid van meningsuiting, want kijk maar naar de cartoons van Charlie Hebdo of naar het gedrag van Donald Trump. Toch moet er gezegd worden dat vrijheid van meningsuiting onoverwinnelijk is, als je tirannie er tegen gaat gebruiken?
    -Ik kan het maar NIET uit mij zetten dat iemand op televisie zei dat als iemand hem slecht vind, alleen vanwege zijn rechtse politieke voorkeur, hij daar dan mee sterker wordt? Ook zeiden mensen dat mensen vaker rechts zullen gaan stemmen, naar aanleiding van de vrouwen die doodsbedreigingen uitte naar Thierry Baudet.
    -Iemand zei ooit tegen mij dat ik het zwaar zou gaan krijgen, als ik vind dat niet iedereen een plekje in de maatschappij verdient.
    -Ik had ooit gelezen dat iedereen een man direct als een dader zal gaan zien, als hij een vrouw slaat. Ik heb mensen te vaak zinnen horen zeggen zoals "Je hoort geen vrouwen te slaan". Een man die vrouwen slaat zou zeer zwak wezen, een lafaard en dus geen echte man.
    -Er wordt gezegd dat het als een gek gedragen, de reden is waarom we mensen met een "psychische aandoening" zoals autisme, ADHD of iets dergelijks DOM vinden. Dat had ik begrepen op een reguliere, middelbare school van een leerling die 15 of 16 jaar oud is. Dit maakt mij zeer kwaad.
    -Ik moet altijd in een sociaal conflict de winnaar zijn. Ik kan er helemaal NIET tegen als iemand een betere one-liner tegen mij gebruikt, mij voor schud zet of met betere argumenten mij voor dom laat neerzetten.
    -Ik wil absoluut VOOR autisme zijn er alles voor vernietigen om ervoor te gaan vechten. Toch vrees ik dat ik zelf ook een autistenhater ben of de potentie heb om autisten te gaan haten. Wat nou als autisme voor MIJ niet zo positief is? Wat nou als sowieso de meeste autisten TEGEN mij zijn?

    Van al deze negatieve gedachten wil ik voorgoed vanaf zijn. Ik kan er zo ongelooflijk kwaad om worden, dat ik wel miljarden baby's levend zou willen villen, verbranden en kapot stampen. Zelfs dit vind ik voor de 10000000% NIET agressief genoeg!

    Er moet een manier zijn om mij weer liefde, hoop en ondersteuning te kunnen geven. Ik moet weer kunnen inzien dat ik ook gelukkig kan wezen, dat ik begrepen kan worden en dat ik geen wraak hoef te nemen.

    Wilt iemand mij alstublieft helpen?

    Reageer
    #2

    Je moet hiermee naar een psycholoog gaan

    Reageer
    #3

    Wat zei de huisarts?

    Reageer
    #4

    John:
    Wat kan de psycholoog hiertegen doen?

    Ano:
    Morgen ga ik pas naar de huisarts.

    Reageer
    #5

    De psycholoog kan samen met jou proberen te achterhalen wat de oorzaak is en bespreken wat er aan te doen zou kunnen zijn

    Reageer
    #6

    Je schreef over 'weer liefde, hoop en ondersteuning' en 'Ik moet weer kunnen inzien dat ik ook gelukkig kan wezen, dat ik begrepen kan worden'.

    Dat klinkt alsof er iets is veranderd en het eerder wel eens is gelukt of lukte. En dat je hele invoelbare behoeften hebt waar je aan kunt werken om ze weer te vervullen.

    Ik denk ook dat je dat met een psycholoog kunt proberen. Wil je een ander leven dan is hulp wel handig.

    Reageer
    #7

    Oke, ik zal op zoek gaan naar en psycholoog en dit alles bespreken met een begeleider van mij, van mijn beschermd wonen.

    Reageer
    #8

    Hoe is het verder gegaan?

    Reageer
    Bereken hier je BMI

    De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

    cm
    KG
    #9

    @Ano,

    Er is nog steeds niks verbeterd. Ik en mijn begeleiders hebben het te druk met andere dingen. Tevens krijg ik ook te weinig en te slechte psychische hulp.

    Reageer
    #10

    "Er is nog steeds niks verbeterd. Ik en mijn begeleiders hebben het te druk met andere dingen" vreemd he dat er nog niks veranderd is.
    Soms moet je keuzes maken. Of je gezondheid of andere dingen

    Reageer
    #11

    @ John: vind je je reactie en toon passend naar iemand in een beschermde woonvorm?

    Reageer
    #12

    @ Alias

    Ja. Heeft ook iets te maken met het andere topic van de TS.

    Het zijn weliswaar jouw zaken niet hoe ik reageer, hoef me dus ook niet t.o.v. daarvoor te verantwoorden. Bovendien is het nogal storend dat je telkens dit soort sub discussies start in het topic van iemand anders. Als je met mij in gesprek/discussie wilt gaan: Prima. Maar start dan een apart topic onder "over dokter nl".

    Maar geef ook toe dat mijn antwoord wat kort door de bocht was.

    Reageer
    #13

    "Er is nog steeds niks verbeterd. Ik en mijn begeleiders hebben het te druk met andere dingen" vreemd he dat er nog niks veranderd is.
    Soms moet je keuzes maken. Of je gezondheid of andere dingen.

    Ik snap wel dat het moeilijk is als je in een begeleidend wonen project zit. Maar ik zou je wel aanraden om dat in ieder geval wel met je begeleiding of de verantwoordelijke hiervoor te bespreken. Het is wel belangrijk dat je de juiste zorg krijgt.

    Reageer
Reageer op: Ik moet mij nu BETER gaan voelen!


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief