Ongevoelig?

  • #1

    Halo mensen,

    Niet zo zeer iets waar ik last van heb, misschien zelfs juist het tegenover gestelde:

    Ik heb het idee dat ik voor een groot deel voor dingen ongevoelig ben. Als ik kijk naar, bv, wat toen met het WTC is gebeurd, de tsunami, Birma, maar ook dingen die dichterbij huis gebeuren, zoals vandaag was er een vriendin die of oververmoeid is of pfeifer heeft, en dat verteld ze dan en het doet me niets! Ik reageer er wel op zoals k zie dat andere mensen het doen maar het doet me eigenlijk vrij weinig.
    is dat normaal? Misschien iets met de leeftijd? (ben 19 jaar op t moment)
    Daarentegen krijg k juist door kleinere dingen soms weer de tranen in mn ogen.

    alvast bedankt voor de reacties!

    Reageer
    #2

    ja, ongevoelig. maar het kan een oorzaak hebben, er zijn veel vormen van Autisme, lees er eens iets over. Asperger ppd nos, enz. misschien herken je er meer in.
    Succes. Google ze!

    Reageer
    #3

    Misschien herken je iets in jezelf van autisme of asperger of zoiets.
    Succes en google ze!

    Ziehier het bewijs dat niet iedereen zich in kan leven in een ander, ongevoelig is en/of geen bal verstand heeft autisme en aanverwante stoornissen.

    Nu, ik heb een dochter van jouw leeftijd en ik moet zeggen dat een tsunami nog wel een erg ver van haar bedgebeurtenis is.
    Daarentegen kan een kleinigheidje in haar interessewereld haar behoorlijk van haar stuk brengen.
    Ik zie haar als volkomen normaal, maar wel als puber of jongvolwassene met een daarbijpassend gevoels- en ervaringsleven.

    Daarbij komt dat in deze tijd (wat voor jou heel normaal is) de informatiestroom zo overweldigend is dat je je gevoelsmatig voor heel veel dingen af gaat sluiten. Op jouw leeftijd kun je nu eenmaal niet het leed van alles en iedereen aan gaan trekken.
    Het is dus een filter dat je onbewust gaat hanteren: dit wel en al dat andere niet.

    Je zult zien dat naar mate je ouder wordt je meer oog en oor krijgt voor de toestand in de wereld en je daar meer bij betrokken gaat raken.
    Dus tot zover: ik denk dat er niets mis met jou is en dat het toch echt meer met leeftijd te maken heeft.

    Reageer
    #4

    Bedankt voor de 2e reactie! Weet k in ieder geval dat het niet zo zeer iets is dat ik heb!! heel erg bedankt!

    Reageer
    #5

    de 1e reactie kwam misschien hard over, maar met goede bedoelingen 1 op de 400 mensen heeft een aan autisme verwante stoornis en wat jij beschrijft hebben mensen met Asperger ook, ik dacht lees het eens misschien herken je nog meer dingen.
    Is goed bedoelt hoor. Dus lees het eens!

    Reageer
    #6

    Ok, bedankt ik zal er dan eens naar gaan kijken!

    Was wel vergeten te vermelden dat ik 2 jaar naar engeland ben verhuisd (van mijn 16e tot mijn 18e) en daar nooit ook maar 1 keer last gehad van heimwee, naar mijn ouders (terwijl ik een heel goede relatie met mijn moeder en zus heb).

    Reageer
Reageer op: Ongevoelig?


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief