Expositie: Psychiatrie een industrie des doods

  • #1

    Psychiatrie, een industrie des doods
    De tentoonstelling, nu ook in Nederland

    vanaf 14 Februari t/m 27 Februari 2008
    in het post CS gebouw Amsterdam
    Oosterdokskade 3-5
    dagelijks geopend van 9.30 tot 21.00
    toegang gratis

    U vind de tentoonstelling op de begane grond, rechts om de hoek
    (ongeschikt voor kinderen onder 12 jaar)

    Deze tentoonstelling geeft een overzicht van de zwarte geschiedenis van de psychiatrie en inzicht in haar huidige behandelmethoden en de risico's daarvan.

    De psychiatrie schendt dagelijks de meest elementaire mensenrechten van hun patiënten door onwetenschappelijke diagnoses, gedwongen opnamen en gedwongen behandelingen.

    Wereldwijd stapelen de waarschuwingen tegen psychiatrische medicatie zich op vanwege het veroorzaken van agressie, uitbarstingen van zinloos geweld en zelfmoord.

    De tentoonstelling is afgeleid van het museum "Psychiatry, an industry of death" dat is gevestigd in het hoofdkantoor van de Citizens Commission on Human Rights in Los Angeles.

    http://www.psychiatrie-industrie-des-doods.nl

    algemene link
    http://www.antipsychiatrie.startpagina.nl

    Reageer
    #2

    !!Laatste nieuws tentoonstelling!!

    Tentoonstelling “PSYCHIATRIE, EEN INDUSTRIE DES DOODS” is geopend

    De tentoonstelling “Psychiatrie, een industrie des doods” is donderdag 14 februari geopend door NCRM coordinatrice Hanneke Teunisse. Er waren twee sprekers uitgenodigd. Mevr. K. vertelde hoe zij door eigen ingrijpen met succesvol gevolg het ADHD-label van haar zoon af wist te krijgen. Mevrouw Agnita Ratelband vertelde over onder andere elektroshock die zij zelf onderging. Zij wist op eigen kracht aan psychiatrische behandeling te ontkomen, eveneens met uitstekend resultaat.

    Zondag 17 februari 2008 was er een lezing door Fernand Haesbrouck, bekend van zijn niet aflatende strijd tegen Rilatin, Concerta en andere “geneesmiddelen” waarmee ADHD-kinderen worden “behandeld”. Terwijl de bijsluiters van deze producten vermelden dat het werkingsmechanisme niet bekend is, meldt Haesbrouck dat de werkzame stof een cocaïne-achtige amfetamine is die voorkomt op de lijst van verboden dopingproducten.

    Hij heeft artsen en hoogleraren gevraagd om uit te leggen hoe Ritalin en Concerta werken bij kinderen met ADHD en om aan te tonen dat zijn verklaring van het werkingsmechanisme niet klopt en waarom. Als reactie werd hij bedreigd en geïntimideerd. Haesbrouck maakt er een levenswerk van om het publiek te laten weten dat men bij artsen legaal (hard-) drugs kan verkrijgen, waar men anders slechts via het illegale circuit aan kan komen. Hij schreef het boek ADHD medicatie medische megablunder.
    Zondag 23 februari a.s. houdt hr Haesbrouck opnieuw een lezing.

    lees verder op
    http://www.ncrm.nl/nieuws.htm
    http://www.psychiatrie-industrie-des-doods.nl/

    Reageer
    #3

    Ik ben al sinds mijn veertiende gedwongen in de psychiatrie.Ik heb nu concentratiestoornissen en ben uiteindelijk echt ziek geworden.En je loopt een enorme maatschappelijke achterstand op.Ik ben nu 27 en ik kan bijna niks.Reden daarvan;ikheb nooit thuis gewoond.Een heel stuk in mijn ontwikkeling heb ik gemist.De concentratiestoornissen vind ik zelf de ergste bijwerking van medicatie.Doordat je je niet kan concentreren zijn veel dingen die me vroeger makkelijk afgingen nu niet meer leuk om te doen,zoals lezen of een simpel tv programma afkijken.Ik weet niet wat ik van de psychiatrie denken moet.Ik heb hele negatieve ervaringen maar ook enkele positieve.
    Er zijn bij mij tig aantal diagnoses gesteld,maar ik blijf erbij dat de psychiatrie zelf mij ziek heeft gemaakt.Denk je eens in;je mist een heel dagstructuur een normale ontwikkeling en de bijwerkingen van medicijnen zijn ook niet mis.Ik zou heel graag van die concentratiestoornis af willen komen.Ik voel me door de psychiatrie maatschappelijk gehandicapt gemaakt.Ik zou dolgraag willen antipsychiatriseren,daarmee bedoel ik resocialiseren,weer deel kunnen uitmaken van de maatschappij maar ik vrees dat dat een lang en moeizaam proces wordt en ik hoop dat de bijwerkingen ,het blijft hopen want ik krijg ze al meer dan tien jaar,dat de bijwerkingen dat ik daar makkelijker mee leven kan mettertijd.

    Reageer
    #4

    Beste rodnja

    Ik wil niet lullig overkomen sorry als dat wel zo voelt maar moet je nagaan wat er misschien gebeurt was als je helemaal daar niet geweest was.

    Beste A Janssen

    Dit is toch van de scientology kerk onder andere. Het spijt me dat ik dit zeg maar het is pure onzin. Zonder psychiatrie waren heel wat mensen slechter af en werden vele mensen in plaats van therapie volgestopt met medicijnen of gewoon opgensneden. Auschwitz zeggen ze waar vele van hun gruweldaden hebben aangericht. Dat deden dokters ook maar moeten we nu de geneeskunde aanvallen omdat er een paar zieke geesten zoals Mengele en Cheim tussen lopen. De mensen die zelfmoord plegen zagen geen andere uitweg de enige die ze nog kon redden was de psychiatrie en zonder hen waren er nu elke dag vele doden meer. Niet alleen zelfmoorden maar ook andere die hun denken niet onder controle hadden.

    Reageer
    #5

    Hallo T.S.

    Ook al bedoel je het goed, je zit er echt helemaal naast.
    Scientology staat verder buiten de teksten van het NCRM.
    Zowel de doelstellingen van het NCRM als de CCHR staan los van de religie/ levensovertuiging, zijn wel door Scientology opgericht maar dat is geen geheim. Het gaat om de boodschap, laat je niet misleiden door de psychiatrie om de aandacht van hun wanpraktijken af te leiden... Want dan heeft de psychiatrie precies bereikt wat juist doorbroken moet worden.

    Verder zijn suïcidale gevoelens en acties erkende bijwerkingen van psychiatrische medicatie.
    Net als dat A.D.'s een depressie kunnen veroorzaken en Anti-psychotica en Ritalin psychoses kunnen opwekken(FDA FEB 2007).
    Zie verder
    http://ssristories.com/index.php
    http://www.ncrm.nl/rapp.%20waarschuwingen%20psychiatrische%20medicatie.doc
    http://www.bijwerkingenpsychiatrischemedicijnen.nl/
    etc

    Het NCRM is verder een 100% juridisch en wetenschappelijk ingedekte stichting, in bijna 40 jaar tijd(CCHR) zijn zij nog nooit aangeklaagd.

    Ook Rodna kun je helaas niks vertellen T.S.
    Als het klopt dat zij 13 jaar in de psychiatrie zit dan kent zij de voorbeelden die het NCRM geeft.
    Als ervaringsdeskundige zijnde heeft zij ongetwijfeld mensen meegemaakt die er een einde aan maakten of helemaal doordraaiden door de pillen...
    Ook heeft zij mensen lichamelijk en geestelijk zien aftakelen door de medicatie en de slechte interne leefgewoonte in de psychiatrische kliniek tijdens haar 13-jarige interne observatiemogelijkheden...
    Sorry maar haar kun je echt niets meer wijs maken.

    Reageer
    #6

    Beste Rodja,

    vervelend dat je een groot gedeelte van je leven in de psychiatrie hebt doorgemaakt.
    Maar geef de moed niet op hé!
    Er is met de huidige orthomoleculaire wetenschappelijke kennis veel aan concentratiestoornissen te doen tegenwoordig.
    Wist je dat er therapeutisch tot wel 1.500MG Magnesium per dag word aangeraden in sommige gevallen?
    En zo zijn er nog tientallen mineralen, sporenelementen, aminozuren, vitamines enz waar je een tekort aan zou kunnen hebben, opgelopen door de eliminerende chemische rotzooi(psychopillen) die zo ongeveer in elke uithoek van je lichaam troep hebben achter gelaten, reserves hebben opgemaakt en vernielingen hebben aangericht...

    Maar geen nood, er is echt heel veel aan te doen.

    Een hele goede zaak dat je terug wilt in de maatschappij!

    Ik ken een aantal mensen boven de dertig en veertig die niet meer terug willen, die zich neer hebben gelegd bij hun lot(de psychiatrie).
    Het is geven en nemen, elke dag verzorgen meer dan 50.000 GGZ medewerkers meer dan 3 Miljoen Nederlanders(overgrote deel ambulant met pillen...).
    De één verdient zijn brood ermee en de klant gaat er in mee!

    Maar jij wilt dit dus niet, jij wilt er geen dertig jaar inzitten of zelfs de rest van je leven.
    Dan heb je de belangrijkste stap al gezet Rodja!

    Reageer
    #7

    Psychiatrie vormt de erkenning in de liefde-ondermijning, vermijden dus!..

    Al eeuwen

    Reageer
Reageer op: Expositie: Psychiatrie een industrie des doods


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief