Chronische hyperventilatie —-> hyperven

 • #1

  Hoi, na lang zoeken zijn we erachtergekomen dat ik lijdt aan chronische hyperventilatie. Ik heb last van hartkloppingen,tintlende vingers, onwerkelijkheidsgevoel, zweten, duizelig etc. als ik ergens kom, bv. winkels, kerk, in de trein, op de bus. Nu zou hier een programma zijn op de computer namelijk hyperven dat je helpt je ademhaling onder controle te houden. Heeft iemand dit, en wat zijn jullie ervaringen hiermee? Is het misschien mogelijk het ook door te sturen via mail? Alvast bedankt.

  Reactie
  #2

  hey,

  ik heb misschien wel een adres voor je waar je wat aan hebt:
  http://www.hyperventilatie.info/

  sterkte

  Reactie
  #3

  Hoi D,

  Ben je al doorverwezen naar mensendiecktherapie voor ontspanningsoefeningen? Helpt echt!!

  Groetjes, H

  Reactie
  #4

  Hoi,
  hypertje: bedankt voor de site, ik heb al vele berichten gelezen van mensen met dezelfde symptonen en heb alvast het programma hyperven besteld.

  H.: Ik heb dit nog niet geprobeert, ik heb hyperven besteld en ga eerst dit proberen, moest dit niet helpen (wat ik zeer spijtig zou vinden) ga ik misschien wel eens bij een specialist langs. Bedankt.

  Reactie
  #5

  Hoi,
  hypertje: bedankt voor de site, ik heb al vele berichten gelezen van mensen met dezelfde symptonen en heb alvast het programma hyperven besteld.

  H.: Ik heb dit nog niet geprobeert, ik heb hyperven besteld en ga eerst dit proberen, moest dit niet helpen (wat ik zeer spijtig zou vinden) ga ik misschien wel eens bij een specialist langs. Bedankt.

  Yw:)
  Ik hoop dat het je helpt
  Ik heb precies dezelfde klachten als jou, vooral op drukke plaatsen , ook chronische hyperventilatie, ik adem continu verkeerd en daarom blijf je de klachten houden , doe ook ontspanningsoefeningen bij een fysio, dit helpt best wel , en verder gesprekken bij een sociaal werker , om weer dit soort situaties op te zoeken , die ik nu liever ontwijk .
  Dit is nodig om op een gegeven moment de viceuze circkel te doorbreken .
  Misschien heb je er wat aan .

  Groet hypertje

  Reactie
  #6

  ik heb ook al een paar maand van hyperventilatie
  ik heb het elke dag en heb er ook angst bij
  ik voel echt van alles en denk iedere x als ik wat ergs heb en als het zo met me gebeurd kan zijn

  hebben jullie het ook zo ?

  Reactie
  #7

  Het lijkt wel naaperij, maar ik heb ook hetzelfde..
  Ik wist niet wat het was, want ik ben midden september bevallen van een dochter. Ik dacht dat het met de naweeen van de bevalling te maken had, maar het blijkt hyperventilatie te zijn volgens mijn psycholoog. Ik ben erg moe, last van zweten, tintelingen in de vingers en mond, benauwd en denk ook strax is het iets ergs..
  Ik ga ervan uit dat het hyperventilatie is. Ik krijg er ook meer last van als ik naar de winkel ga, in de auto etc.
  Denken jullie ook dat dat het is??

  Reactie
  #8

  ja die symptonen die je geeft wijst ook na hyperventilatie uit
  ik ben ook in september bevallen van een dochter met keizersnee dan.
  en ik heb het echt al een hele poos als ik bijvoorbeeld gewoon rustig achter de pc zit dan kan het zijn als ik ineens heel erg zweterig wordt en duizelig enzo en heel raar en dan ga ik direct van het ergste uit en ik denk er iedere x aan strax ga ik op jonge leeftijd dood en wat gebeurd er dan met mn dochtertje en zo echt heel raar is dat en ik voel ook iedere x wat dan bij mn longen en dan bij mn hart en dan in mn hoofd en nek
  ik zit ook de hele tijd te voelen aan mn lichaam als ik nog wat vindt en dan voel ik weer wat en ben ik weer helemaal van de regel.
  ik had een intake gesprek bij een psychotherapeut maar nu gaat die man met zn collega bespreken als ik daar wel aan het goede adres ben ook zoiets stoms.
  ik loop ondertussen al bij een maatschappelijk werkster en fysiotherapeut en tot nu toe helpt nog niks

  gr sandra

  Reactie
  Bereken hier je BMI

  De Body Mass Index (BMI) geeft uw gezondheidsrisico weer o.b.v. uw lichaamsgewicht en lengte. Vul het in en ontvang direct per mail de uitslag met het bijbehorende gezondheidsadvies

  cm
  KG
  #9

  Hyperventilatie is dat je verkeerd adem haalt -->
  Daardoor krijg je verschijnselen (duizeligheid, moe, tintelingen etc.) (kost veel kracht om steeds te snel en verkeerd adem te halen)
  Door de verschijnselen krijg je gedachte's --> O jee wat heb ik nu weer, ik zou tog niks ernstigs onder de leden hebben? Paniek!!! --->
  En door die paniek ga je weer hyperventileren ....
  En het circkeltje is rond !!

  Moeilijk te doorbreken ben er al 2 jaar mee bezig maar het begint langzaam door te breken hoop ik .
  S6 allemaal

  Reactie
  #10

  Het lijkt zo simpel want ademhalen doe je toch vanzelf? Echter, als je het eenmaal verkeerd doet, dan doe je het dus vanzelf verkeerd! En zie dat dan maar weer te doorbreken...Ik heb als tip nog : laat je doorverwijzen naar logopedie. Die hebben hier ook ervaring mee en leren je weer goed (dus via je buik) adem te halen. Het is een lastig traject waarbij je grenzen en drempels over moet want je moet iets veranderen dat je onbewust doet. Maar het kan wel, velen zijn je voorgegaan. Ik ben zelf ook bezig en ik vind het verdomd lastig maar het gaat me zeker lukken!
  Greetz!

  Reactie
  #11

  Om antwoord te geven op je vraag; Het hyperven programma werkt erg goed.... Mits je het minstens 4 maanden volhoudt. Na een paar weken voel je je al veel beter en de verleiding is dan groot om te stoppen. Je moet dan juist doorgaan om een langetermijneffect te krijgen. Met de oefeningenen laat je je ademhalingscentrum wennen aan een zuurder milieu in je bloed. Dat is pas blijvend als je het minstens 4 maanden doet. Als je dat niet doet regelt je ademhalingscentrum het zo dat weer terug gaat naar het meer basische milieu (tegenovergestelde van zuur).

  Reactie
  #12

  Beste mensen,

  Ik heb maanden last van hitte aanvallen voornamelijk in de nacht.

  Dit gaat gepaard met hartkloppingen en enorme angst, verhoogde bloeddruk.

  Ook pieker ik veel en ben overbezorgd.

  Zoals hierboven in andere berichten te lezen is ben ik ook bang dat mijn laatste uur geslagen heeft.

  Zou me iemand raad of tips kunnen geven.

  Zou dit ook met hyperventilatie te maken hebben ??

  Hier door slaap ik heel slecht,

  Ik hoor het graag.

  M.vr.gr.Leon.

  Reactie
  #13

  Dat kan zeker mer angst en hyperventilatie te maken hebben

  Reactie
  #14

  Wil over je angsten/klachen praten? Advies of gewoon een vertrouwelijk gesprek? Of hulp op het moment dat je een paniekaanval hebt?

  Vraag dan om meer info en stuur een mailtje naar:

  [email protected]

  Reactie
Reageer op: Chronische hyperventilatie —-> hyperven
Selecteer afbeelding
Maximale afbeelding grote is 512kb, toegestande bestandtypes: *.jpg, *.jpeg, .jpe,.gif

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief