Extreme angst door Chinese siliconen producten

  • #1

    Goedendag! Ik plaats hier een berichtje omdat ik erg bezorgd ben. Het betreft schadelijke stoffen die in siliconen producten uit China zitten. Ik heb de informatie vertaald met Google Translate.

    “De additieven die vaak worden toegevoegd aan in China gemaakte siliconen bakvormen zijn: BHT, een kankerverwekkende stof en DEHP- en DBP-ftalaten, die hormoonontregelaars zijn. DEHP is ook waarschijnlijk kankerverwekkend. Deze kankerverwekkende stoffen hopen zich op in het menselijk lichaam en kunnen kanker veroorzaken.”

    Mijn huisgenootje maakt regelmatig haar menstruatiecup schoon in een siliconen houdertje dat zij met water vult en in de magnetron laat opwarmen. Dit bekertje heeft zij op Aliexpress gekocht. Ik weet haast zeker dat er schadelijke stoffen in zitten en dat deze schadelijke stoffen op de glazen plaat in de magnetron terechtkomen. Een plaat die haast nooit schoongemaakt wordt. Nu maak ik mij heel ongerust omdat ik elke dag boterhammen heb opgewarmd zonder bord, ik heb deze direct op de glazen plaat neergelegd. Is er een mogelijkheid dat de giftige stoffen van het siliconen product op de glasplaat zijn gaan zitten en dat deze mijn brood aangeraakt hebben? En zo ja, is dit schadelijk dat ik dit brood dagelijks geconsumeerd heb? Is er reden tot paniek? De glasplaat wordt vier keer per maand schoongemaakt, maar lang niet elke keer nadat het de Aliexpress silicone aangeraakt heeft. Ik ben ontzettend bang, voortaan leg ik mijn boterhammen op een bord dat magnetron bestendig is. Maar het neemt de angst niet weg dat ik giftige stoffen ingenomen heb. Ik ben heel bang voor een verhoogde kans op kanker en andere ernstige gezondheidsklachten. Kunt u mij geruststellen?

    Reageer
    #2

    Dat is zeer onwaarschijnlijk op die manier

    Reageer
    #3

    Ik hoop het ook, ik probeer de boel te relativeren, maar ik ben volledig in paniek. Ik was zelfs bereid om een chemicus te contacteren.  Zou ik mogen vragen waarom het zeer onwaarschijnlijk is?

    Reageer
    #4

    Omdat die stoffen zo niet vrij komen. Dat is in principe alleen met hele hoge temperaturen. Bakken in een oven bijvoorbeeld

    Reageer
Reageer op: Extreme angst door Chinese siliconen producten


<a href="" title="" rel="" target=""> <blockquote cite=""> <code> <pre class=""> <em> <strong> <del datetime="" cite=""> <ins datetime="" cite=""> <ul> <ol start=""> <li> <img src="" border="" alt="" height="" width="">

Upload bijlagen

Maximaal toegestane bestandsgrootte is 1 MB



Voeg nog een bestand toe

Blijf op de hoogte met onze wekelijkse nieuwsbrief